HCL.HR

Xbox One bez Kinecta u Americi poduplao prodaju

ToxarE 17.07.2014.   •   6 komentara


Microsoft se dan prije mjesečnog izvješća o prodajnim rezultatima za konzole tijekom lipnja odlučio pohvaliti kako je na području SAD-a ostvario dvostruko veću prodaju otkako je izbacio Xbox One bez Kinecta.

Sutra nam stiže izvješće NPD Grupe o prodajnim rezultatima konzola na američkom tržištu. Očekuje se kako bi PlayStation 4 još jednom trebao potvrditi svoju vodeću poziciju nad Xbox One konzolom, no Microsoft je odlučio preduhitriti izvješće te se pohvaliti vlastitim rezultatom. A prema njemu, Xbox One se od 9. lipnja, kada je u prodaju došao model bez Kinect kamere po cijeni od 400 dolara, prodao u dvostruko više primjeraka u odnosu na mjesec svibanj.

S obzirom da konkretni podaci o prodaji nisu bili dio ove obavijesti, to „duplo više“ ne govori nam mnogo jer nemamo podatke ni za spomenuti svibanj. Zadnji donekle precizni podatak koji imamo jest da je Microsoft do 31. ožujka ove godine isporučio pet milijuna primjeraka Xbox One konzole prodavačima. Od tog broja sigurno je prodano više od tri milijuna.

A gdje smo danas, i je li se Microsoft spuštanjem cijene za svoju konzolu barem približio Sonyjevih 7 milijuna prodanih PS4 konzola do 6. travnja – možda doznamo u skorije vrijeme.

Komentari (6)

  • Megakmica

    17.07.2014 - 18:39

    Ne zaimaju me prodajni rezultati nit za X1 nit za PS4.Niti jedna konzola od te dvije ne opravdava kupnju jer nema igara.Na jesen če se stanje malo popravit.

    • Antimadridista9

      @Megakmica, 17.07.2014 - 18:54

      Pa koliko bi nove konzole nakon nesto vise od pola godine trebale imati igara? Imam ps4 i zadovoljan sam ponudom, mada je prije par mjeseci stanje bilo ocajno.

    • trulex

      @Megakmica, 17.07.2014 - 19:36

      Potpuno si u pravu. Dok ne dođe novi Uncharted ili God of War, nema nista od čvrke.

  • mr.joker

    17.07.2014 - 19:14

    logicno

  • lepiakadodo

    18.07.2014 - 04:24

    Misljenja sam kako se na 4-orki ima sto odigrati i to kvalitetno… Izasao je AC, fifa, lego, BF4, WD… Ima svega. Osobno igram ufc i MGS:GZ Te indie igre stick it to the man, mercenary kings, To sto vi igrate (tj priustite si) jednu igru godisnje pa cekate Uncharted, FF, i sl, ne znaci da konzola nema igara.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?