HCL.HR

Xbox One od ožujka će moći hvatati screenshote

Zoran Žalac 19.02.2015.   •   0 komentara


Mogućnost snimanja slike unutar igara na Xbox One konzoli konačno će biti omogućena ažuriranjem koje stiže u ožujku, zajedno s još nekim korisnim funkcijama.

Hvatanje screenshota iliti slika iz igre prilično je banalna stvar za koju bismo očekivali da je u startu izvediva i dostupna na aktualnim konzolama. Međutim, samo PlayStation 4 ima tu mogućnost, dok ona za Xbox One još uvijek stoji na listi obećanih stvari. Srećom – ne zadugo. Iz Microsofta su najavili kako „screenshoti“ na Xbox One stižu tijekom ožujka u sklopu ažuriranja koje donosi i listu prijedloga za prijateljstva na Xbox Live mreži.

Screenshoti će se na Xbox One konzoli moći napraviti kada se dvaput stisne središnja svjetleća tipka na kontroleru, ili ako imate Kinect naredbom „Xbox, take a screenshot“. Snimljene slike moći će se uploadati Xbox Live (kasnije i Twitter), koristiti kao pozadinska tema glavnog sučelja, te priložiti porukama.

Što se prijedloga za prijateljstva tiče, ono će po Facebookovom principu novim korisnicima sugerirati ljude koje možda poznaju, ali i npr. najistaknutije igrače koji emitiraju svoje igranje, najistaknutije kreatore video sadržaja i slično. Od ostalih novina koje donosi ažuriranje u ožujku tu su još mogućnost dijeljenja stvarnog imena i prezimena na Xbox Live mreži, mogućnost prijavljivanja spama u aplikaciji za poruke, te postavljanje razine transparentnosti pozadinskih slika na glavnom sučelju.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?