HCL.HR

Xbox One ograničava snimanje videa pretplatom, PlayStation 4 ne

ToxarE 08.08.2013.   •   6 komentara


Mogućnost dijeljenja snimljenog video materijala pomoću Xbox One konzole imat će samo oni igrači koji budu pretplaćeni na Microsoftovu Xbox Live uslugu.

Microsoft je potvrdio kako je Game DVR funkcija koju donosi novi Xbox One rezervirana samo za korisnike koji imaju Xbox Live Gold pretplatu. Drugim riječima, premda svaka Xbox One konzola može snimati video u trajanju do pet minuta, u 720p rezoluciji i 30 sličica po sekundi, svaki korisnik neće moći podijeliti te materijale s drugima.

Premda je za očekivati da će se video moći snimiti i pohraniti na tvrdi disk konzole (jer tu hardversku funkciju ne uvjetuje Gold pretplata), dijeljenje videa na društvenim mrežama i Xbox Liveu, kao ni streamanje gameplaya na Twitch TV-u, ipak neće biti omogućeno bez Gold pretplatničkog računa. Nije poznato hoće li se snimljeni materijali moći prebaciti na eksterni uređaj, konvertirati pa zatim objaviti putem računala; no takvo što nije baš izgledno jer bi navedena restrikcija onda izgubila smisao.

S druge strane, korisnici su nakon ove vijesti odmah zatražili očitovanje od konkurencije. Sony je pak jasno potvrdio kako PS Plus neće biti potreban da bi igrači mogli snimati, dijeliti i streamati video iz igara na PlayStation 4 konzoli koja će, usput rečeno, moći snimati dulje video materijale.

Komentari (6)

  • wozzie-

    08.08.2013 - 12:59

    microsoft sam sebe bode nožem svaki dan sve više 😉

  • slimshady

    08.08.2013 - 13:00

    ma i to ce Microsoft na kraju promjeniti

  • veki1994

    08.08.2013 - 16:53

    Microsoftu kao da je u cilju da naštete sami sebi, nevjerojatno…
    sumnjivo je da mogu bit baš tako neinteligentni(da ne kažem glupi) i sve što Sony objavi za svoju konzolu i što je dobro, Microsoft za svoju konzolu najavi nešto skroz suprotno ili najave ovako nekakva ograničenja pretplatom i sl.

  • Neol

    08.08.2013 - 17:57

    Hahaha, jeblo ih snimanje, pa snimat se može s čim hoćeš, uzmem kameru i snimam, hahah, ili snimaš na DVD recorder ili na RECIVER ili na TV koji može snimat na USB, tko tu koga J… u zdrav Mozak?

    • Black op

      @Neol, 08.08.2013 - 18:26

      Bas ce ti biti lijep snimak na kameri…

    • Neol

      @Neol, 09.08.2013 - 12:49

      Biti će lijepši nego nikakav snimak, hahaha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?