HCL.HR

Xbox One snimat će do pet minuta gameplaya

nebel 23.07.2013.   •   3 komentara


Na Xbox One konzoli igrači će moći snimati video do najviše pet minuta gameplaya. Ako taj video ne budu mogli srediti odmah nakon snimanja, konzola će spremiti zadnjih 30 sekundi istoga.

Kreativni direktor Microsoft Game Studiosa Ken Lobb otkrio je vremensko ograničenje snimanja videa na Xbox One konzoli. Ograničenje buffera postavljeno je tako na pet minuta. Dakle, konzola će uvijek snimati zadnjih pet minuta vašeg igranja, koristeći lokalni tvrdi disk za pohranjivanje video sadržaja.

Postoje dva scenarija spremanja snimljenog videa. Ako je igrač u mogućnosti pauzirati igru i odmah se prebaciti na uređivanje videa, na raspolaganju će imati pet minuta materijala koji po volji može rezati, dodavati mu zvučni komentar ili sliku unutar slike uz Kinect. Ako je igrač primjerice usred online meča kojega ne može pauzirati, naredbom „Xbox record that“ uz pomoć Kinecta konzola će automatski snimiti posljednjih 30 sekundi gameplaya.

Naravno, limit snimljenog sadržaja unazad pet minuta nije i ograničenje u pravom smislu riječi jer Xbox One podržava i neograničeno streamanje gameplaya putem Twitch TV-a, što otvara mogućnosti za snimanje i uređivanje istoga na PC-u. Kao što je poznato, i konkurentski PlayStation 4 posjedovat će opciju snimanja gameplaya. Prvotno se spominjalo da će PS4 snimati 15 minuta gameplaya, zatim smo nedavno čuli da se radi o sedam minuta, no to je naposljetku demantirano pa kao trenutni odgovor stoji „više minuta“.

UPDATE: Što se tiče PlayStationa 4, Sonyev predstavnik je kasnije objasnio kako će konzola kontinuirano snimati 15 minuta gameplaya, kako je i prije rečeno.

Komentari (3)

  • buby8992

    23.07.2013 - 13:59

    Niste mi baš informirani, jelda? Potvrđeno je da će PS4 snimati 15 minuta gameplaya http://www.computerandvideogames.com/420108/ps4-continually-records-the-last-15-minutes-of-gameplay-sony-clarifies/

    • Ementaler

      @buby8992, 23.07.2013 - 14:07

      Pa stoji update u vijesti. Inače, 15 minuta su rekli još u veljači ako se dobro sjećam, ali je upravo ovih dana iskočila ta priča o sedam i "several" minuta… potvrda je došla nakon objave vijesti.

    • buby8992

      @buby8992, 23.07.2013 - 14:35

      Hmm… Ja bih se zakleo da taj update nije bio tu prije pola sata kada sam čitao vijest. Ali nvm možda sam ja krivo vidio jer sam nabrzaka prešao preko vijesti, s obzirom da sam na Gafu to vidio još jučer.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?