HCL.HR

Xbox One pojeftinio, predstavljen i model s 1 TB diskom

Zoran Žalac 10.06.2015.   •   3 komentara


Xbox One je za sada 50 dolara jeftiniji od konkurentnog PlayStationa 4, ali u formi dosadašnjeg modela s diskom od 500 GB. Po standardnoj cijeni sada će se prodavati model diska 1 TB.

Za redizajnirane modele aktualnih konzola još je rano. Ipak, u Sonyju i Microsoftu dosta su dugo tapkali na mjestu pa su već ovoga ljeta spremni za neke nove pakete. U oba se kampa, čini se, razmišlja u smjeru povećavanja kapaciteta tvrdog diska konzola, koji je usko grlo unatoč činjenici da se može slobodno zamijeniti. Izgledno je da će Sony predstavit PS4 model s diskom od jednog terabajta, a Microsoft ih je u tome pretekao.

„Novi Xbox One“ koji u prodaju kreće od 16. lipnja, ima novi premaz same konzole, disk od jednog terabajta te redizajnirani kontroler. Kao što smo ranije pisali, kontroler za Xbox One dobit će 3.5 mm utor za slušalice, a sada doznajemo da se poradilo i na ergonomiji bumper tipki na koje su neki imali prigovora. Kontroler će se moći kupiti i zasebno, čak i za PC s bežičnim adapterom po cijeni od 80 dolara.

Kontroler i konzola će u paketu koštati 399 američkih dolara, no nekima će možda biti zanimljivija informacija kako će postojeći modeli konzole s 500 gigabajta, pojeftiniti za 50 dolara – na ukupnu cijenu od 350$, što je financijski gledano za sada isplativija kupnja od PlayStationa 4. No, kao što smo već rekli, nešto se kuha i u Sonyju, tako da nas ne bi začudilo da i oni primjene ovakvu strategiju.

Komentari (3)

  • eldar001

    10.06.2015 - 13:08

    Update Xbox One na 1 TB HDD, wow.

    PCMR

  • Ovcaodnovca

    10.06.2015 - 14:11

    garant će im dionice skočit 0,10c

    konzola je katastrofa… to za godinu uzet polovno prijeć par ekskluziva….. i to je to

  • Igi

    12.06.2015 - 15:51

    super vijesti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?