HCL.HR

Zaposlenici Bohemia Interactivea optuženi za špijunažu

Renato Pedišić 12.09.2012.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Vojna policija uhitila je dvojicu zaposlenika češkog gaming studija Bohemia Interactive zbog sumnje da su špijuni koji žele naštetiti nacionalnoj sigurnosti Grčke.

Bizarna vijest stiže nam s grčkog otoka Lemnos gdje su dvije, za sada neimenovane osobe, koje se predstavljaju kao zaposlenici Bohemia Interactivea uhićene od strane Grčke vojne policije. Dvojac je optužen za špijunažu vojnog kompleksa koji se nalazi na tom egejskom otoku, koji je ujedno i mjesto radnje nadolazećeg vojnog simulatora Arma 3.

Vijest je potvrđena od strane Mareka Spanela, suosnivača Bohemie, koji nije želio ulaziti u detalje slučaja, ali je ipak potvrdio da su uhićene osobe zaposlenici studija.

O ozbiljnosti ovog slučaja govori činjenica da grčke vlasti nisu poznate po blagom tretmanu prema optuženima za špijunažu – 2001. godine osam britanskih državljanina osuđeno je na trogodišnju zatvorsku kaznu nakon što su uhićeni zbog fotografiranja air-showa u južnoj Grčkoj s nepredviđenog područja.

Nadamo se da je samo riječ o malom nesporazumu te da će optužnice ubrzo biti odbačene.

Komentari (1)

  • BANANCO

    12.09.2012 - 13:27

    Što idu tamo gdje im nije mjesto? :{
    Negdje sam pročitao da je u Grčkoj zatvorska kazna za vojnu spijunažu 20 godina, ali valjda će se dogovoriti pa će ih pustiti. 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?