HCL.HR

Zatvoren studio Project Sora

Zoran Žalac 12.07.2012.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Japanski razvojni tim Project Sora, poznat po suradnji s Nintendom, bez objašnjenja je raspušten i zatvoren krajem prošlog mjeseca.

Dok se nezavisni razvojni timovi svakodnevno bore kako bi preživjeli na tržištu videoigara, čovjek bi pomislio da se studiji pod „pokroviteljstvom“ velikih kompanija lakše snalaze „u istom loncu“. Međutim, slučaj japanskog tima Project Sora pokazuje da to baš i nije tako.

Naime, Project Sora je tim koji je blisko surađivao s velikim Nintendom – na čelu tima nalazio se sam kreator uspješnih Kirby i Super Smash Bros. franšiza, studio je ove godine dostavio jednu od značajnijih 3DS igara – Kid Icarus: Uprising, a najavljeno je i kako će Project Sora uz pomoć Namco Bandaija razvijati novu Super Smash Bros. igru za Wii U.

Od toga na kraju ipak neće biti ništa jer je Project Sora zatvoren još prije dvanaest dana. Razlog zatvaranja ovog studija nije podijeljen s javnošću. Doduše, poznato je kako se rad na Super Smash Brosu za Wii U nastavlja, ali će na njemu raditi samo bivši osnivač Projecta Sore Masahiro Sakurai.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?