HCL.HR

Završio E3 2013 i oborio rekord posjećenosti

nebel 15.06.2013.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Entertainment Software Association objavio je statistike upravo završenog E3 sajma, a tom prilikom ujedno zakazao i datum održavanja sajma iduće godine.

Veliki E3 sajam, koji ćemo ove godine pamtiti po iznimno dobrim konferencijama i zanimljivim igrama, jučer je zatvorio svoja vrata. U tri dana koliko je trajao, sajam je posjetilo oko 48,200 djelatnika industrije videoigara. Novi je to rekord koji potvrđuje rast sajma (prošle godine zabilježeno je 45,700 posjetitelja), a koji je gradu Los Angelesu uprihodio oko 40 milijuna dolara. Na sajmu je svoje proizvode predstavilo oko 230 izlagača, što većih što manjih.

„Ove godine E3 je pokazao najbolje što naša industrija ima za ponuditi i usmjerio je čitavu energiju i entuzijazam videoigara na globalnu razinu. Zahvaljujući sudionicima i izlagačima te njihovom bezgraničnom kapacitetu za inovacije, milijarde korisnika ovim su sajmom vidjeli budućnost naše industrije kroz kreativnost, tehnologiju i sadržaj.“ – izjavio je Michael Gallagher, predsjednik ESA organizacije koja je zaslužna za E3 sajam.

Ujedno je zakazan i datum idućeg sajma koji će se održati na istoj lokaciji – u isto vrijeme. Dakle od 10.-12. lipnja iduće godine.

Komentari (1)

  • Mayhem

    15.06.2013 - 15:01

    Zadovoljan sam. Trailer za Witcher 3, najava DLC-a za The Walking Dead, novosti o Watch Dogs…. Odlično!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?