HCL.HR

Prisjećamo se igara koje su dobile Zlatnoga Dabra za igru godine (u zadnjih 15 godina)

Zoran Žalac 17.12.2020.   •   58 komentara


Povodom nadolazećeg Zlatnog Dabra 2020 podsjetit ćemo se kratko koje smo igre u zadnjih 15 godina nagradili ultimativnom gamerskom nagradom.

Naša dodjela nagrada Zlatni Dabar tradicija je koja traje već punih 15 godina. Dabrovom se dugovječnošću ponosimo, no svjesni smo isto tako da mnogi od vas ne prate HCL već 15 godina i da ne znaju svi koje su igre bile proglašene najboljima u prijašnjim izdanjima Dabra. Na kraju krajeva, nije tu informaciju baš lako ni pronaći. Zbog toga mislim da je došlo vrijeme za jedan povijesni pregled dobitnika glavne nagrade Zlatnoga Dabra – one za najbolju igru godine. Usput rečeno, idealna je to prilika za malo statistike. Evo nekoliko zanimljivosti:

 • tri su serijala dvaput odnosila Zlatnog Dabra za najbolju igru, a to su Grand Theft Auto, The Legend of Zelda i Uncharted
 • ukupno je 11 izdavača dobilo nagradu Zlatnoga dabra za igru godine, od čega najviše Rockstar Games / Take Two Interactive i Sony Interactive Entertainment (po tri nagrade svaki) te Nintendo (dvije nagrade)
 • tri su puta nagradu za najbolju igru dobile potpuno svježe / originalne igra koje nisu bile dio postojećih serijala, dok su 13 puta nagradu odnijele igre koje su bile nastavci ili pak reboot starih serijala
 • pet su puta nagrađene igre bile ekskluzivne za konzolu, jednom za PC platformu, a osam puta radilo se o multiplatform naslovima (od čega su se tri kasnije pojavila na PC-u, a jedan se kasnije pojavio na konzolama)
 • žanr s uvjerljivo najviše nagrada Zlatnoga Dabra je akcijska avantura (11 nagrađenih igara), iza njega RPG s tri nagrade, a po jednu nagradu osvojili su žanrovi pucačina i strategija
 • statistički gledano, Zlatnog Dabra češće su osvajale igre koje su izašle u prvoj polovici godine – njih ukupno 10, naspram 5 igara koje su izašle u drugoj polovici godine
 • Zlatnoga Dabra za sada nije osvojila nijedna igra u kojoj je glavni lik bio ženskoga roda; u jednoj se igri spol mogao samostalno određivati, a u drugoj su glavni likovi bili muško-ženski duet

Idemo se sada prisjetiti kako je to izgledalo po godinama, od najstarijeg do najrecentnijeg izdanja Zlatnoga Dabra.

2005. – Resident Evil 4

U godini kada je HCL osnovan nismo imali jednu ultimativnu nagradu za igru godine, ali je publika izglasala najbolju igru za konzole. To je tada bio Resident Evil 4, drastično različit horor naslov od prijašnjih igara tog serijala. Avanture Leona Kennedyja većim su dijelom 2005. bile ekskluzivne za Nintendo GameCube konzolu, no dolazak igre na tadašnji PlayStation 2 oduševio je mnoge, koliko god da je verzija za PS2 grafički bila lošija od one za Nintendovu konzolu.

2006. – The Legend of Zelda: Twillight Princess / Company of Heroes

Godine 2006. također još nismo imali jednu nagradu za najbolju igru godine, ali osim najbolje igre za stare (PS2, Xbox, GC) i tada nove konzole (X360, Wii) birali smo još i najbolju igru PC platforme. Stoga su ovu godinu podijeljeno osvojili strateški naslov Company of Heroes na PC-u te The Legend of Zelda: Twilight Princess na GC/Wii konzolama. Sori, TES IV: Oblivion – nisu te voljeli! Kasnije smo i dalje odvojeno izglasavali najbolje igre za PC i konzole, ali bilo je ovo zadnji put da nismo imali samo jednog pobjednika.

2007. – BioShock

Od 2007. godine najbolju igru godine u Zlatnom je Dabru krenula birati redakcija HCL portala, a prvi odabir bio im je originalni BioShock. Gledajući unatrag, bila je to luđački dobra godina, a premda BioShock u budućnosti nije opstao kao npr. Assassin’s Creed ili Mass Effect (koji su se tada prvi put pojavili), njegov je kultni status zadržan i do dana današnjeg. Utješnu nagradu tada je pokupio Call of Duty 4: Modern Warfare za PC igru godine.

2008. – Grand Theft Auto IV

Prvi Zlatni Dabar za GTA serijal pripao je Niki Beliću. U 2008. se GTA 4 najvećim dijelom igrao na tadašnjim PS3/X360 konzolama dok je na PC došao krajem godine. Verzija za PC nije bila dobro optimizirana, ali redakcija je igru sudila po drugima aspektima zbog kojih se slavilo inačicu za konzole. Nagrada je ove godine izmakla poznatim serijalima kao što su Metal Gear Solid i Fallout.

2009. – Uncharted 2: Among Thieves

Ako ne računamo igre koje su kasnije završile na PC platformi, Uncharted 2 iz 2009. godine bila je prva konzolaška ekskluziva koja je osvojila Zlatnoga Dabra. Bila je to čista demonstracija talenta ekipe Naughty Doga i snage tadašnje PlayStation 3 konzole. Batman: Arkham Asylum možda je bio ugodnije iznenađenje, a blizu je došao i Assassin’s Creed II, ali Uncharted 2 je zbog svoje prezentacije ipak bio klasu iznad svih drugih igara te godine.

2010. – Red Dead Redemption

Dvije godine nakon GTA 4 Rockstar se vratio svojim slavljeničkim navikama, ali uz potpuno drugi serijal. Često zaboravljamo kako je Red Dead Redemption bio nastavak slabo poznatog Red Dead Revolvera, no to u konačnici nije ni važno. Ova western avantura na konzolama je tada ponudila nešto što ranije nismo doživjeli na takvoj skali. Mnogi i dan danas zazivaju dolazak ove igre na PC.

2011. – Batman: Arkham City

Prva i za sada jedina superherojska igra koja je osvojila glavnu nagradu Zlatnoga Dabra bila je Batman: Arkham City. Sjećam se da je ovo bio podosta kontroverzan izbor oko kojega su mnogi naši čitatelji i posjetitelji bili nezadovoljni jer smo po drugi put „ignorirali“ The Elder Scrolls serijal s tadašnjim Skyrimom. Da je Skyrim izašao u malo boljem stanju možda se to ne bi dogodilo (ili da je itko iz redakcije igrao Minecraft), ali Batman je to iskoristio na najbolji mogući način.

2012. – Guild Wars 2

2012. je bila pomalo neobična godina u kojoj su neke od ponajboljih igara bili potpuno novi naslovi poput Dishonoreda, Journeya i The Walking Deada. Također su se uspješno vratili i Rayman i Far Cry. Međutim, naš je žiri stao na stranu totalnog autsajdera – Guild Warsa 2. Prva i od tada jedina MMO igra koja je osvojila Zlatnoga Dabra ispriječila se ispred Diabla, Witchera i Haloa, a premda u konačnici nije s trona svrgnula popularni WoW, serveri su joj i dan danas živi te joj novi sadržaji i dalje dolaze.

2013. – Grand Theft Auto V

Sjećam se ove godine kao jedne u kojoj smo imali jedno od žešćih prepiranja oko toga tko bi trebao odnijeti nagradu za igru godine. Bitka se vodila između velikog i otvorenog GTA 5 te linearnog i na priču fokusiranog PS3 hita The Last of Us. Rockstarova uspješnica odnijela je pobjedu u vrlo uskoj bitci, a da nije sada ne bi Rockstar i Sony bili izjednačeni po broju Zlatnih Dabrova. U bilo kojem slučaju, obje su igre itekako profitirale i stekle kultne statuse, svaka na svoj način.

2014. – Divinity: Original Sin

Ove godine GTA 5 i TLOU dobili su svoja izdanja za tada nove konzole (XBO, PS4), a premda je dio redakcije lobirao za Dark Souls II, još smo jednom odabrali totalnog autsajdera – u to vrijeme PC ekskluzivu Divinity: Original Sin. Ne računajući Company of Heroes, bila je to i ostala jedina igra izometrijske izvedbe koja je osvojila Zlatnog Dabra za igru godine, kao i jedina igra s borbom na poteze. Ni sam se ne sjećam kojim je konsenzusom Larianovo djelo odnijelo ovu nagradu, ali mi je drago da jest jer je studio upravo na temelju ove igre dobio priliku razvijati neke velike projekte.

2015. – The Witcher 3: Wild Hunt

Prilično sam siguran da je ovo najniže ocijenjena igra kojoj smo dali Zlatnoga Dabra. Da se razumijemo – 84 nije niska ocjena , ali The Witcher 3 je prije svega bio primjer koliko se igra može popraviti u pola godine. Do kraja 2015. bile su ispeglane tehničke trzavice verzija za konzole, a igra je dobila i izvrsnu ekspanziju Hearts of Stone. Pojavili su se te godine Metal Gear Solid V, Bloodborne i Fallout 4, no nijedna od tih igara u redakciji HCL-a nije imala toliko poklonika kao sivi vuk Geralt.

2016. – Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted je 2016. postao drugi serijal koji je nakon GTA osvojio Zlatnog Dabra više od jedanput. Konkurencija mu iskreno i nije bila neka, iako se mora priznati da je Overwatch u to vrijeme bio inovativnija igra za svoj žanr. Ono što mene sada zanima jesmo li se ovom nagradom ujedno i oprostili od Uncharted serijala. Znamo da će Zelda dobiti novu igru, a kad-tad će izaći i GTA 6, no pravo je pitanje hoće li Uncharted više ikada imati priliku da osvoji jubilarnog, trećeg po redu Zlatnoga Dabra.

2017. – The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo je na prvu pravu nagradu Zlatnoga Dabra čekao 13 godina. Neki još dan danas ne odobravaju ovaj odabir HCL redakcije, ali kako vrijeme prolazi mi smo sve sigurniji da je Zelda 2017. bila klasu ispred svih drugih igara, bilo otvorenog ili zatvorenog svijeta. Vrijedi ipak spomenuti da smo od 2017. u Zlatnome Dabru uveli i kategoriju najbolje igre godine po izboru posjetitelja HCL-a, a u prvom takvom izboru posjetitelji su nagradili PS4 ekskluzivu Horizon Zero Dawn.

2018. – God of War

Do same jeseni 2018. mnogi su bili uvjereni kako je Zlatni Dabar rezerviran za Red Dead Redemption 2 i da tu neće biti prevelikog vijećanja. Ipak je prvi RDR bio proglašen najboljom igrom osam godina ranije. Međutim, Sony se na neki način osvetio Rockstaru za 2013. te je svojim God of Warom pokupio sve što se pokupiti moglo, uključujući i nagradu za najbolju igru po izboru publike HCL-a. Ove je godine akcijska avantura sa starim Kratosom također bila izglasana za najbolju ekskluzivu PlayStation 4 generacije igara.

2019. – Sekiro: Shadows Die Twice

Razvojni tim From Software nije dočekao Zlatnoga Dabra za Souls igre pa ni za Bloodborne, a onda je „pravda“ došla sa samurajskom avanturom Sekiro: Shadows Die Twice. A neki čak kažu da je to najizazovnija od svih njihovih igara. Publika HCL portala drugu se godinu za redom složila s redakcijom pa je Sekiro u konačnici trijumfalno dokazao da s njime nema šale.

2020. – ???

Redakcija HCL portala već je izglasala svoju igru godine za 2020., ali kako Dabar još nije počeo (a ni završio) nećemo vam svoj odabir otkriti prije vremena. Ako pogledate gornju statistiku, postoje neki indikatori koji ukazuju na to kakve igre statistički gledano imaju veću izglednost za odnijeti nagradu, ali mi se u redakciji nikad nismo bavili nekom višom matematikom kod biranja koju ćemo igru proglasiti najboljom. Iako Dabar ima već 15 godina, još uvijek nije star i predvidiv nego postoji dosta prilika da nešto okrunimo po prvi put. Hoće li to biti neka igra koja do sada nije bila među nagrađivanim žanrovima? Ili možda prva multiplayeru orijentirana igra? Možda čak i prva nagrađena igra free to play formata? Sve je moguće – otvorenih smo vidika. Uglavnom, Zlatni Dabar 2020 kreće ovoga vikenda i nadamo se da ćete i ovaj put pomoći našem Đuki da nagradi najbolja ostvarenja u svijetu gaminga.

Označeno sa:

Komentari (58)

 • bigZ

  17.12.2020 - 18:00

  Kakve su ovo bile brutalne igre

 • crolink07

  17.12.2020 - 18:18

  Jedino Guild Wars 2 nisam nikad zaigrao a od ostalih GTA4 i 5 pokušao nekoliko puta i uvijek me ubila dosada pa sam odustao.

  • Zoran Zabac

   @crolink07, 17.12.2020 - 19:00

   ubila dosada u GTA4 i GTA5 🤔🙄🍌🍌🍌🍌🍌

  • razer1234559

   @Zoran Zabac, 18.12.2020 - 15:46

   Pa da mislim kaj drugo radiš u GTA igrama. Kradeš aute, voziš, pucaš i niš drugo. Dosada živa.

 • PicardMT

  17.12.2020 - 18:34

  “Redakcija HCL portala već je izglasala svoju igru godine za 2020., ali kako Dabar još nije počeo (a ni završio) nećemo vam svoj odabir otkriti prije vremena.” – Zahvaljajući Igorovom komentaru u zadnjem podcastu da se naslutiti da će vam igra godine biti “dalekoistočno mačevalska”. 🙂

  • Zoran Žalac

   @PicardMT, 17.12.2020 - 20:05

   Igor? Nije ni bio u podcastu 🙂

  • PicardMT

   @Zoran Žalac, 17.12.2020 - 22:40

   Joj da, epic fail, toliko ste mi slični da sam vas pomiješao. 🙂 Isprike, ti si to bio.

  • crolink07

   @PicardMT, 17.12.2020 - 21:39

   Ma neće, biti će TLOU2,ipak je to odrasla,ozbiljna redakcija.GOT će biti izbor publike,igra je odlična i zabavna i taman za teenagere ( i ja sam se tako osjećao dok sam je igrao ) koji čine većinu članova.😄

 • Zoran Zabac

  17.12.2020 - 18:59

  realno odabir je svake godine bio odličan, osim prošle…ovaj sekiro…nezzzzz….odmah sam se nasekiro 😫

 • mili1985

  17.12.2020 - 19:01

  Sjećam se butthurt komentara zbog Divinitya kao igre godine. Good times!

 • S a l e

  17.12.2020 - 19:36

  Bolesno dobri Bioshock. Kakva igra Boze dragi ccc…Za sva vremena

  • RickBarry

   @S a l e, 17.12.2020 - 22:31

   Da se i s tobom složim napokon.

  • S a l e

   @RickBarry, 17.12.2020 - 22:40

   I ja mogu reci isto. Evo ti Like

  • TheCroTino

   @RickBarry, 17.12.2020 - 22:41

   bome se i ja slazem, po prvi put ja mislim 😀

  • DjokaBA

   @S a l e, 18.12.2020 - 14:28

   I to trijumf u konkurenciji pomenutih Assassins Creeda, Mass Effecta, ali i jos Crysisa, Witcera, Gears of Wara.. Koliko je fantasticnih serijala nastalo te godine.

 • razer1234559

  17.12.2020 - 19:38

  Ajme RE 4 i prekrasna 2005 godina kada su stvarno izlazile brutalne igre poput Gran Turisma 4, Gun-a i po meni daleko najbolje igre te godine Dungeon Siege-a 2.

  • Fury48

   @razer1234559, 17.12.2020 - 22:05

   Zaboravio si gta san andreas, nfs most wanted, sniper elite, cod2, battlefield2, prince of persia two thrones, age of empires 3, prvi god of war… zanimljiva godina 😉

  • razer1234559

   @Fury48, 17.12.2020 - 22:15

   Ma nisam zaboravio, samo nisam htio toliko igara navesti. Ali svejedno htio bih još nadodati Fear, HOMM V, Splinter Cell Chaos Theory i Brothers in Arms.

  • razer1234559

   @razer1234559, 17.12.2020 - 22:41

   Oh kvragu HOMM V je iz 2006. Moja greška.

 • glist

  17.12.2020 - 19:52

  Nisam igrao jedino Zelde i Sekira ( imao ga i prodao ga neraspakiranog), sve odlične igretine… Za ovu godinu definitivno Cyberpunk

  • Bronson

   @glist, 17.12.2020 - 21:14

   Ti idalje imas bolest marketinga zvanu Cyberpunk koji nije sve sto je trebao biti, kakav bre Cyberpunk za igru godine pored Ghost of Tsushime..

 • Slash

  17.12.2020 - 19:55

  A joj Bioshock na ps3,uf kak je bilo dobro!

 • Zoran Žalac

  17.12.2020 - 20:06

  Znamo, samo ne razumijemo!

 • PeroPoplava

  17.12.2020 - 20:56

  RE4, Uncharted 2 i 4, Batman Arkham City jaooooo kakve igre

  • Okramtaker

   @PeroPoplava, 17.12.2020 - 21:43

   Bez uvrede, ja bih samo maknuo Uncharted 2😬

  • PeroPoplava

   @Okramtaker, 18.12.2020 - 01:25

   Uvrijedio sam se…

 • ellinor

  17.12.2020 - 21:28

  Vrijeme je pokazalo da ste uglavnom dobro birali. 🙂

 • Okramtaker

  17.12.2020 - 21:44

  Za GOTY ce se boriti GOT i TLOU2, jos eventualno Hades i FFVII Remake

  • Timmy20

   @Okramtaker, 18.12.2020 - 07:47

   kakav Hades? Kako ne razumijem ljude kad ovakvu igru stavljaju u isti koš kao i naslove za igru godine. Hades bi odnio pobjedu u svojoj kategoriji, međutim kvaliteta iste u njezinoj kategoriji ne znači opću popularnosti…

  • Zoran Žalac

   @Timmy20, 18.12.2020 - 08:16

   Ne bira se najpopularnija igra godine.

  • razer1234559

   @Timmy20, 18.12.2020 - 09:04

   Hades ima ono što kvalitetne i popularne igre poput recimo tlou2 nemaju a to je Igrivost. Da se gleda Igrivost Hades bi bez problema odnio pobjedu jer je igra remek djelo.

  • Timmy20

   @razer1234559, 18.12.2020 - 11:10

   Da, evo vidim stotine milijarde hiljade ljudi ju igra, priča, promovira. Daj nemoj biti smješan. Hades je kvalitetna igra u svojoj kategoriji, koju igra jako mali broj ljudi. Kako volim ove pametne “gejmere” koji pojma nemaju. bolje se primi motike i navlačenja štrika po vrtu

  • Oroman13

   @Timmy20, 18.12.2020 - 16:30

   Evo motikom kopam svaku jesen i proljeće i jedem svoju papriku i krastavce. I sad imam manje pravo na mišljenje najbolje igra ove godine od tebe?
   I jos ti je Zoran gore napisao da se ne bira najpopularnija igra, ali ti se drzis svog argumenta koji očito ne drzi vodu i napadaš čovjeka (kasičan argumentum ad hominem)
   Primjer pravog “gamera”

  • hrga007

   @Timmy20, 19.12.2020 - 13:10

   meštre nisi dzabe mali timmy retard

  • hrga007

   @Timmy20, 19.12.2020 - 13:09

   ajmo se okladit da ce hades bit izabrana za najbolju igru, i to zasluzeno

 • Dad of Boy

  17.12.2020 - 21:59

  Zanima me je li HCL nastao od PSX-a, tj. od kasnijeg Gameplaya?

  • Zoran Žalac

   @Dad of Boy, 19.12.2020 - 10:22

   Moglo bi se reći na forumima časopisa Hacker.

 • razer1234559

  17.12.2020 - 22:02

  I dan danas nemogu preboliti kakvu ste ocjenu dali Witcheru 3, a GTA V dobije 99…. strašno hcl, prestrašno.

  • Dad of Boy

   @razer1234559, 18.12.2020 - 00:25

   Koliko sam razumio witcher 3 je prilikom izlaska imao tehničkih poteškoća kao i sada cyberpunk, tako da ne čudi što je dobio slabiju ocjenu

  • SonOfZeus

   @Dad of Boy, 18.12.2020 - 12:58

   Doduse, imala je i zelda. Jedva se vrtila na WII u, a čak ni na Switchu nije držala 30fpsa. Ali bar nije imala bugove – koliko mi poznato.

  • DjokaBA

   @Dad of Boy, 18.12.2020 - 14:32

   Jeste imao poteskoca, ali je bio u znatno boljem stanju od Cyberpunka i sto je najbitnije isporucio je sve obecano. Cak i vise od obecanog, za razliku od C2077.

 • S a l e

  17.12.2020 - 22:39

  Poenta je sto ni ja ni ti nismo svjesni sa koliko sitnica i detalja obiluje GTA5. Witcher je 3 je GTA5 na svoj nacin. Dvije legendarne igre ali GTA5 je GTA5. Beskonacno svega i svacega na toj mapi 🙂

  • razer1234559

   @S a l e, 17.12.2020 - 23:12

   Ma sve 5. Samo mislim da je 99 ipak malo previsoka ocjena za GTA V ali meni osobno Witcher 3 je bolja igra i to dosta jer sam RPG gamer i jako su mi bitni RPG elementi u igrama a GTA V ih nema. Znam da sada nisam objektivan i znam da se to ne gleda kada se recenzira neka igra ali svejedno takve stvari me pomalo ljute.

  • S a l e

   @razer1234559, 17.12.2020 - 23:44

   Ja recimo, vise volim GTA5 nego Witchera 3. Na primjer, ako cu samo ici da se zezam bez da igru prelazim tu je GTA5 daleko daleko ispred Geralta. Ovamo cu raditi sta mi je volja dok na Witcheru 3!? Ne znam, samo jahati konja i obilaziti mapu. Ispravi me ako grijesim. Ali ako cu igru prrlaziti zbog igre, price onda je po meni Witcher 3 daleko bolja igra nego GTA5. Jezivo koloko je ozbiljna i “realna” igra u odnosu na GTA5. Sada opet neko moze reci, ej pa kakvih misija ima u GTA5, ona kada otimas lika iz onog nebodera, spustas se ni zgradu, upadas u prostoriji, izvlacis ga i onda sou, ganjanje sa helikopterina….Mislim, tesko je….Witcher 3 sam igrao i odusevio sam se ali i GTA5 me izuo iz cipela 😆

  • razer1234559

   @S a l e, 18.12.2020 - 00:21

   U potpunosti se slažem sa tobom samo što baš mene ne zabavlja zezanje u GTA V. Misije jesu stvarno zanimljive i fantastične, mapa je velika ali sad da bih se išao bezveze glupirati po gradu i krasti automobile nažalost nisam takav igrač, ne zabavlja me to, dok recimo Witcher 3 meni kao RPG igraču je i više nego odlična igra upravo zbog prekrasnog svijeta te općenito RPG elemenata i priče ali nebih nikada za njega rekao da je to baš najbolja RPG igra ikad napravljena jer meni osobno nije jer sam igrao puno boljih RPG igara. Želim reći da bi GTA bila savršena igra ako uvedu nekakve RPG elemente bar neke, ne sada pretjerivati možda nešto kao Cyberpunk samo u moderno doba. Daj sada zamisli da je CD Projekt red napravio savršen posao sa Cyberpunkom 2077 znači bez tih svih problema i bugova, čovječe to bi bila strašna igra a i kada bih išao zanemarivati sve te probleme i bugove igranje Cyberpunka na 4K ultra detaljima sa uključenim Ray tracingom bi bilo ludilo ali mogu samo sanjati. E sada sam opet uspoređivao Cyberpunk sa GTAom kada meni stvarno je ko GTA samo sa RPG elementima.

  • Bronson

   @razer1234559, 18.12.2020 - 13:31

   A dobro realno gledano ni jedna igra ne zasluzuje ocenu 99 samo je 1 deli od savrsenog sto nije bas moguce.. Obe igre su bogovi svog zanra najbolje ih ne porediti nego jednostavno voleti vise onu koja pase tvom stilu igranja i to je to.

  • Timmy20

   @S a l e, 18.12.2020 - 07:49

   po meni, GTA 5 se može bez problema proglasiti trenutno najboljom igrom što je ikad napravljena. Realno koliko dugo ta scena traje (radi online), ali koji trag je igra ostavila…Jednostavno perfekcija svega.

  • razer1234559

   @Timmy20, 18.12.2020 - 09:06

   Ne postoji najbolja igra koja je ikad napravljena. Svaka je najbolja na svoj način. GTA je samo megapopularan što nikako ne znači da je najbolja.

  • Timmy20

   @razer1234559, 18.12.2020 - 11:12

   Znači, GTA 5 je najkompletnija igra ikad napravljena. Od priče, side misija, do samo te “glupave” vožnje, kad se voziš po gradu i ništa ne radiš. Sve je extra. I amen. Najbolja u galaksiji, svemiru, bog bogova isus isusova.

  • razer1234559

   @Timmy20, 18.12.2020 - 15:21

   Aha a što su onda RPG-ovi, JRPG-ovi, ARPG-ovi ako je takav tip igre kao GTA kako kažeš Bog Bogova.

 • S a l e

  18.12.2020 - 00:38

  https://youtu.be/PsBrkLq31eM
  https://youtu.be/1IPRjzrHvak

  Kada si spomenuo CP2077 i GTA5, dva video snimka koja govore sta je Rockstar Games a sta su svi ostali. Ne znam ko je ovo montirao ali je u 15 min pokazao da je Cyberpunk igra grafike, zanimljivih ideja i oslanjanja na pricu dok je GTA5 ono sto Cyberpunk nikada biti nece. Gledao sam ove snimke malopre i umirao od smijeha 😆😆😆. Kakva neozbiljnost i amaterizam. Developeri su izgleda bili u fazonu” idemo na grafiku, veliki svijet i pricu ko jebe ostalo”. “Ovo niko nece ni primjetiti hahaha

 • Strange Man

  18.12.2020 - 01:18

  Ova godina je stvarno loša. Kada vidim samo 2018 kakve fenomenalne igre su bile, a za ostale godine bolje da i ne govorim.

 • vragec25cro

  18.12.2020 - 05:08

  Ova godina nije baš nešto po igrama.Izašso Tlou 2 koji podijelio publiku,Gost of Thusima ista stvar ali zbog druge igre,Cyberpunk2077(moj izbor godine) koji osto podijelio publiku,Microsoft Flight simulator i to je to od zvučnijih imena.Cod,fifu bf ne računam kad izlaze svake godine 🙂

  • vragec25cro

   @vragec25cro, 19.12.2020 - 13:50

   Tlou 2 ps likovi pljuvali ovdje po portalu.Son of Zeus kojega smatrao največim fanboyem do dolaska tebe i još par trolera on popljuvao igru,kleo se u prvi dio do izlaska drugug dijela i njega troleri i neki igeači popljuvali.Za Got sam mislio zato jet ili ga hvale ili ga uspređuju s Tlou2 i pričaju da lošiji,zato napisao zbog druge igre.Cyberpunk ista stvar ili ljudi pričaju protiv njega zbog krš hardvera ili ga hvala.

 • SanKa

  18.12.2020 - 10:03

  jedva cekam da bude clanak o dabru , jer ce se opet nagnojit 500 komentara o tome kako je hcl podmicen za TLOU II hahahaha

  • hrga007

   @SanKa, 19.12.2020 - 21:36

   nece, jer nece ni dobit

 • TITANXIS

  18.12.2020 - 17:07

  Pitanje za HCL ekipu. Da li imate fizičke kopije zlatnih dabrova, te da li šaljete iste developerima igara koje odnesu pobjedu za igru godine?

 • Kiner Pingvin

  25.12.2020 - 19:43

  Koliko ga hranimo Đuki će eksplodirati želudac.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?