HCL.HR

Nintendo Switch će vjerojatno umiroviti Wii U, ali ne i 3DS

Juraj Bevandić 21.10.2016.   •   8 komentara


Nintendo je izjavio da je novi Nintendo Switch primarno kućna konzola što bi mogao biti kraj nesretnog Wii U, ali i dobra vijest za vlasnike 3DS konzola.

Nintendo Switch kućna konzola

Iako je puno mobilniji nego nezgrapni Wii U, Nintendo Switch će prema izjavi predstavnika kompanije biti primarno kućna konzola. Već je bilo govorancija da će Nintendo obustaviti proizvodnju Wii U konzola, a iako su glasine demantirane, skori izlazak Switcha mogao bi ubrzati odluku o prekidu proizvodnje.

No njegova mobilnost stoga predstavlja potencijalnu opasnost popularnim 3DS konzolama. Nikada nismo dobili službenu potvrdu, ali u više navrata su anonimni izvori iz Nintenda spominjali da će podržavati 3DS liniju konzola do nekog trenutka u 2018. godini.

U razgovoru s novinarima Polygona, predstavnik Nintenda je izjavio kako nema novih informacija o budućnosti 3DS platforme. Ipak je potvrđeno kako će od ove godine usporiti proizvodnja Wii U konzola i već iduće godine bi ih moglo biti teško nabaviti.

To nam skupa s još dobrim brojem bitnih igara koje izlaze na 3DS iduće godine ulijeva nadu u opstanak ljupkoga mališana. Osim toga, znamo da Switch neće prihvaćati 3DS kartice za igre, a nismo još sigurni hoće li imati dodirni zaslon. Čine se dovoljno različitima da se ne ponovi situacija kada je Nintendo obećao podržavati GBA nakon izlaska SP verzije i potom odmah prekršio obećanje.

Vlasnici 3DS konzola, što ćemo s mališanima? Hoćete li nabavljati Switch?

Komentari (8)

  • don5pro

    21.10.2016 - 19:46

    3DS majka živi vječno

  • Artyom

    21.10.2016 - 22:08

    Moja procjena je da će taj Switch biti novi Nintendow fail. 3DS (i gameboy) nedodirljivi.

  • Dom3gaming

    22.10.2016 - 07:58

    Meni se switch cini pre dobar

  • black_out

    22.10.2016 - 08:29

    Godinu dana nije puno, što bi zapravo mogla biti konačna potvrda da će Switch uistinu biti jedina Nintendova konzola koja bi trebala pokriti i kućno i prijenosno tržište.

    • Juraj Bevandić

      @black_out, 22.10.2016 - 12:14

      Pa da, 3DS je unatoč raznim reizdanjima realno konzola iz 2011 i ne bi me čudilo da joj 2018. dođe kraj. Doduše originalna DS linija je trajala gotovo deset godina, pa i dan danas je prilično korisna i zabavna konzola s hrpom dobrih igara. Jedino što nekako ne vidim da bi najavili novi DS nakon ovoga, barem ne neko vrijeme, možda ponude u prodaju samo prijenosni dio Switcha kao nekakvu zamjenu za ljude koji žele isključivo prijenosni gaming.

    • black_out

      @Juraj Bevandić, 22.10.2016 - 13:38

      Mislim da je prijenosni dio Switch daleko najskuplji dio konzole, tako da mi nema smisla ne ubaciti onaj Dock u paket. Doduše, kako na tržištu bude više konzola, najvjerojatnije će se pojaviti i veći broj pokvarenih dijelova, pa će ponuda rezervnih biti segmentirana te samim time ispuniti potrebe ljudi koji bi htjeli samo taj pokretni dio.

  • vojnovic4

    22.10.2016 - 09:18

    Meni izgleda jako primamljivo pa cemo vidit kad izade jos detalja od konzole

  • The_DnA_Paradox

    22.10.2016 - 14:49

    Vjerujem kako će s ovime Nintendo pokazati da su dostojni visokog statusa u Gaming industriji.
    Izvrsna ideja i dobra izvedba. (šteta što nije njihova ideja, već kupljena)
    Osobno, mislim da će biti zakon. Tko ne bi htio igrati Skyrim u krevetu. 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?