HCL.HR

Talijanski horor Saturnalia donosi neke strašno zanimljive ideje u svoj žanr

Zoran Žalac 06.08.2022.   •   2 komentara   •   Gameplay


Ove jeseni trebali bismo dobiti unikatan horor naslov Saturnalia u kojemu ćemo se morati snalaziti po talijanskom gradu Gravoi kako bismo izbjegli ritualno žrtvovanje.

Ne znam za vas, ali meni je najstrašnija stvar kad se u horor igrama osjećam izgubljeno. Nema mi gorega nego kad me netko proganja, a ja se dodatno uspaničim jer ne znam kamo idem. Ako uživate u takvom strahu da će vas bezglavo lutanje koštati glave, evo jedne igre koja bi vam mogla biti izazovna.

Saturnalia je talijanski horor kojega smo se nadali igrati još 2021., no sad se bliži kraju razvoja i trebao bi izaći kasnije ove godine. U igri pratimo grupu mladih ljudi koja se nađe u gradu Gravoi gdje se odvijaju ritualna žrtvovanja. Cilj im je pobjeći iz tog grada, a upravo se na to nadovezuje osnovna ideja ove horor avanture.

Naime, ovdje su ulice grada nepoznate samim likovima koliko i vama. Neće u ovoj igri biti markera koji određuju kamo trebate ići, nego se igrač mora orijentirati po znakovima i natpisima na ulicama. Neće biti mape koju možete ponijeti sa sobom, nego se morate snalaziti pamteći karte. Ok, uvijek možete poslikati ekran mobitelom, ali hej – to je varanje!

Da stvari budu još zanimljivije, umiranje ovdje ne znači “game over” kao u većini drugih horora. Vaš lik može biti uhvaćen i onda ga s drugim likom možete spasiti – samo ga prvo treba pronaći. No, ako u spašavanju tog lika i drugi budu uhvaćeni, kazna vam je takva da se raspored grada totalno mijenja. Vi i dalje zadržavate napredak u priči, ali vas čekaju totalno drugačije raspoređene ulice i sve ono što ste prije upamtili možete zaboraviti.

Komentari (2)

  • Veseleilo

    06.08.2022 - 13:10

    Uh… Gubio sam se po originalnom Silent Hill-u sa sve mapom, ovo zvuci bas uzasno.

    • Zoran Žalac

      @Veseleilo, 06.08.2022 - 14:38

      U Silent Hillu prvo moraš pokušati otvoriti 10 vrata da bi na mapi označio kojih je 9 zaključano 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?