HCL.HR

Top 8 najboljih filmova u 2017. by Osvrtnik

Osvrtnik 02.01.2018.   •   127 komentara


Prvo da svima zaželim sve što želim i sebi u 2018. Dakle puno vremena za YouTube, gaming, i Gal Gadot. A sada želim podijeliti s vama meni najdraže filmove koji su izašli u 2017.

Prije svega mali disclaimer. Nisam pogledao sve filmove koji su izašli, pogotovo nisam pogledao one koji su izašli na festivalima ovog ljeta i jesen i onda se naknadno guraju u kina jer konkuriraju za Zlatne Globuse, Oskare i što ti ja znam. Lady Bird sam gledao, mislim da ne zaslužuje toliko hvale i nagrade, ali to je samo moje mišljenje. Nisam pogledao 3 Billboards Outside Ebbing, Missouri; nisam gledao Majku!, nisam gledao the Killing Of The Sacred Deer.

Ocjene koje sam davao filmovima kroz ovu godinu baš i neće davati realni poredak ove liste jer sam ocjenjivanje ovu godinu naštimavao. Ali mislim da je sad to fino naštimano za 2018. Po mom mišljenju, godina je bila jako dobra, izdvojio sam osam komada koje vam od srca preporučujem.

Split

Emnajt Šjalaman se vratio! I to kako, odličnim psiho triler horor kombom. James McAvoy bi trebao dobiti nominaciju Akademije za glavnu mušku ulogu za ovo jer sam siguran da bi film izgledao mnogo drugačije, da ne kažem gore, bez njega. Emnajt super gradi atmosferu, stvara napetost, i kraj je vrlo VRLO zadovoljavajuć. Apsolutna preporuka, ako već niste pogledali.

Get Out

Jordana Peelea već znate po skečevima Key and Peele, ako to još niste gledali, obavezno dajte. Ali dok je to komedija, ovo je opet jedan triler s elementima horora. Naravno da se bavi temom na koju su svi Holivuđani jako osjetljivi (rasizam), ali izveden je super i apsolutno trpi višestruko gledanje. Ne da trpi, nego praktički traži, nema šanse da sve metafore, simbole i easter eggove ulovite na prvo gledanje.

Dunkirk

Nolan se ulovio ratnog filma i naravno da ga se ulovio na svoj način. Interesantno je što ovdje nemamo klasičnog glavnog junaka i glavnog negativca, kako to obično bude u ratnim filmovima. Ali imamo fantastičnu režiju, kinematografiju i građenje osjećaja napetosti i nervoze kakvo nisam jako dugo vidio u kinu. Kad budete predlagali curi gledanje ovog filma, neka vam argument bude da ovdje glumi onaj mali iz One Directiona. Dobar je bio.

Wind River

Ovaj film je razlog zašto mi je ova lista izašla u 2018., a ne ranije. Wind River sam propustio u kinu i čekao sam da ga vidim u digitalnoj distribuciji. I isplatilo se. Jednostavna priča, fenomenalan scenarij, super gluma, odlična režija (mislim da bi mogao očekivani nominaciju za ovo). Film je vrlo atmosferičan, stvarno vas uvuče i ne pušta do kraja. Wow, baš sam ga nahvalio bez da sam išta ikome spojlao, svaka mi čast. (Vader je Lukeov otac, Bruce Willis je mrtav cijelo vrijeme, cijela radnja se odvija na Zemlji).

Logan

Logan je najbolji film o jednom Marvelovom super heroju. Točka. Ovo je u biti svojevrsno oproštajno pismo od najdražeg nam X-Mana, ali isto je nagovještaj kraja ove super hero fame koja traje zadnjih 15 godina. Jer kao što i u filmu junaci stare, umaraju se i postaju ogorčeni, sličnu stvar uskoro očekujem i od super-hero filmova, u kojem god da se taboru nalaze. Na kraju Logana ridao sam kao curica, a ako netko nije, laže.

War for the Planet of the Apes

Ova trilogija je stvarno jedna od rijetkih gdje je svaki nastavak bolji od svog prethodnika. Naslov možda krivo navodi, ovdje nije riječ o nikakvom ratu, nego se radi o drami i odnosu između 2 lika na kojima je velika odgovornost, koji su istovremeno vrlo slični i vrlo različiti, puni vrlina i mana. Minimalno dijaloga, sve vam se pokazuje na ekranu. Ok, ima tu i borbi i pucanja. Jes, majmuni na konjima s kalašima. Odlično.

Baby Driver

Režisera Edgara Wrighta volim već od davnih dana i svi njegovi filmovi su mi jako dobri, volim njegov stil. S ovime se stvarno nadmašio. Priča je dosta klasična, ali to uopće ne umanjuje vrijednost Baby Driveru. Cijeli film se doima kao jedan ogroman video spot, ima jedan od najboljih soundtrackova ove godine, odglumljen je prekrasno i u biti je jedno lijepo ljubavno pismo starim filmovima s jurilicama.

Blade Runner 2049

Ovaj film mi je dao sve što želim od filma i želim ga gledati stalno i još. Da odmah razjasnimo, Oskar za kinematografiju je već u džepu, rekao sam to u osvrtu, a ponovit ću to i ovdje. I Ford i Gosling su fenomenalni u svojim ulogama. Blade Runner 2049 je film za filmofile. Nisam siguran na kraju koji mi je bolji, original u verziji od Ridleya Scotta ili ovaj. Po rezultatima box officea čini mi se da će postati samo kultni hit bez značajnog financijskog uspjeha, ali mislim da će mu popularnost s godinama rasti, baš kao što je rasla i originalu.

I to je to! Vaše favorite mi napišite u komentare jer sam garant ispustio neke vama važne filmove. A mi se vidimo do sljedećeg videa.

Komentari (127)

  • Zoran Žalac

    02.01.2018 - 11:49

    Dunkirk, Blade Runnera i majmune još nisam gledao, oko ostaloga sam podijeljen. Split mi nikako nije sjeo, kraj mi je sasvim suprotno jako loš zbog forsiranja neke poveznice sa x godina starim filmom. Sad svi najednom forsiraju filmske univerzume, moš mislit. Get Out je solidan film, ali budimo realni dobio je toliko pozornosti zbog aktualne klime, a ne zato što je neka velika genijalna kritika rasnih podjela… jer to realno nije. Baby Driver… zijevao sam većinu filma i htio sam ga zgasiti bar deset puta do kraja. Ne zbog Kevina, nego zato što mi je općenito bio dosadan izvan akcijskih scena; iako Wrighta inače volim, kao i njegov stil. Logan i Wind River zaslužuju biti na listi, to se slažem.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Zoran Žalac, 02.01.2018 - 11:51

      Dakle oko Split-a si – podijeljen?

      Puns, I’ve got them 😀

    • kockar

      @Zoran Žalac, 02.01.2018 - 17:21

      Split upravo jeste uradio problem sa tim krajem za nekog ko bi više volio zaseban film kome god sam. Ja lično preporučio film razočarao se zbog kraja ali većina nije bilo upućeno u unbreakable , ali ovako ako je vjerovati Shyamalanu da je film davno bio zamišljen i pripreman kad i unbreakable da se poveže onda još više ima smisla jer tad nije bilo toliko superhero žanr a pogotovo universumi… A sam film stvarno vredi zbog McAvoya gluma nevjerovatna teško da bi neko onako iznio film do kraja.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @kockar, 03.01.2018 - 09:07

      Vidiš, ljudi koji su gledali Unbreakable su ful zadovoljni Splitom. A nastavak Glass je već u pripremi 🙂

    • kockar

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 04.01.2018 - 00:09

      Upravo. Ja sam isto prezadovoljan ali publika u globalu koja se ne posveti puno filmovima ili je zaboravila Unbreakble ili ga mozda nisu odgledali prije a nije bilo naznake da je film povezan pa da se gledaoci pripreme i tu vecini pravi zabunu

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @kockar, 04.01.2018 - 08:49

      Ma meni zbog toga nije ništa ni bolji ni lošiji film. Može stajati sam za sebe i kao takav je ok 🙂

    • fpapac

      @Zoran Žalac, 04.01.2018 - 11:59

      meni je split bio dobar a get out dobar jer je drugaciji i ubacio je nesto novo, dunkirk mi i nije bas tako dobar, wind river je solidan kao i logan, nista specijalno ove godine, ostalo jos nisam pogledo

  • berac_malina39

    02.01.2018 - 11:49

    “puno vremena za YouTube, gaming i Gal Gadot”
    Sto se mene tice mogu bez YouTubea i gaminga ak imam Gal Gadot <3

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @berac_malina39, 02.01.2018 - 11:52

      Ako ti se slučajno desi, javi dojmove.
      Mislim da ćeš se uželit gaminga relativno brzo, honeymoon period ne traje zauvijek 🙂

    • berac_malina39

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 11:58

      Hehe ako se desi svi ce znat. Osim toga, s listom se slažem, barem oko onog sto sam gledao, a to je sve osim get out i split 😉

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @berac_malina39, 02.01.2018 - 12:10

      Ako imaš nekog favorita s tvoj strane ovdje, slobodno ga napiši tu, stalo updateam listu za gledanje 🙂

    • berac_malina39

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 12:21

      Meni osobno su najdraži bili Wonder Woman i Justice League, nije me briga što ljudi kažu, filmovi su bili fenomenalni. Još samo onih dodatnih 30 minuta sadržaja u directors cutu za JL vidjet i ma super. TLJ mi je također bio sasvim dobar, jedino mi je bio problem što su odjednom uveli Rose i Finn nije umro kao junak, a *spoiler alert* Luke je umro. To mi je bilo malo bez veze.
      Hitmans Bodyguard mi je bio super film. Malo su pretjerivali s tim psovkama da bude smiješno, ali sve u svemu zabavan film za gledanje. Logan Lucky se činio predobar i imao je svoje trenutke, al je kraj bio najveća glupost. I za kraj Kingsman: The Golden Circle, također se činio predobar i bio je super, ali su mi neke stvari bili bez veze i prvi je bio bolji od drugog. Dok mi je Gal Gadot “girl crush”, Taron Egerton mi je “man crush” lol. Sve u svemu, na listu bih dodao WW i JL (i to ne samo zbog Gal Gadot neg jer su mi filmovi zapravo bili super)

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @berac_malina39, 02.01.2018 - 12:27

      Wonder Woman je stvarno bila dobra, šteta jedino što su toliko čekali s izbacivanjem tog filma, nego samo tupit po Supermanu i Batmanu.
      A za JL čekam nekakav director’s cut, Znam da mi je BvS bio puno bolji kad sam pogledao redateljevu verziju, nadam se da će i ovo popraviti dojam.

      Cijeli onaj subplot s Rose je napravljen da bi film mogli prodati u Kini, pričao sam o tome u podcastu. Priča s jedne strane pati, ali s druge strane uprihodovali su milijardu u 10-ak dana, tako da… 🙂

    • lukakeanu

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 16:43

      vezano za TLJ je zaradio milijardu u 10 dana.
      to nista ne znaci,film je financijski podbacio.jos otvara u japanu 5.1. gdje bi mogao zaraditi 100-120 milijuna(jako optimistican broj).dodaj jos 100 mil za sljedeca 3 tjedna globalno i dodes do cca. 1,250 milrd.sto je za SW katastrofa.film je kostao 300 mil i 250 za reklame.disney ce zaradit ali ni blizu cemu su se nadali.

    • Serpico

      @lukakeanu, 02.01.2018 - 19:55

      SW filmovi su product placement reklama. Dizni najviše mlati pare na Diznilendu, a otvara se i taj SW Land. Ima oni da naberu lovu na igračke i ostali mrčendajz samo tako, ništa se ti ne sekiraj.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Serpico, 03.01.2018 - 09:12

      Praktički sve što na sebi ima etiketu Star Wars košta cca 30% više i to ide Disneyu. Ali mislim da osoba koja kaže da je film financijski podbacio s prihodom od debelo preko 1B baš i ne kuži kako stvari tamo funkcioniraju 🙂

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @lukakeanu, 03.01.2018 - 09:09

      Ok, ti imaš neki insider da je Disneyu 1,05 milijarde dolara u 3 tjedna podbačaj?

    • lukakeanu

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 03.01.2018 - 11:53

      netrebas bit neki insajder da skuzis o cemu je rijec ali evo pa ti uzivaj.

      https://www.youtube.com/watch?v=BGMECfocxR8

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @lukakeanu, 03.01.2018 - 13:17

      I dalje mi nije jasno, ali uživam 😀

    • baDarmageddoN

      @berac_malina39, 02.01.2018 - 12:44

      Nisam jedini kojem su Jl i wW bili dobri? Vau. Impresioniran sam sa tobom!

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @baDarmageddoN, 02.01.2018 - 13:26

      WW je čisto ok super-hero origin story, a JL ima problema, ali nije sad baš katastrofa kako ljudi pričaju 🙂

    • baDarmageddoN

      @berac_malina39, 02.01.2018 - 13:21

      Btw, gdje si nabavio directors cut? Pa toga nema nigdje za kupiti

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @baDarmageddoN, 02.01.2018 - 13:27

      Director’s cut čega? BvS?

    • baDarmageddoN

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 13:34

      To imam. Pitam ga za JL. A toga nema nigdje.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @baDarmageddoN, 02.01.2018 - 13:38

      A ne ne, pa mislim da još ni obični Bli-Ray za nije izašao. Svi čekamo 😀

    • baDarmageddoN

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 13:46

      Pa da. Imam preorder za 31. 12 ali tek 2018….

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @baDarmageddoN, 02.01.2018 - 13:47

      Ma bude to prije, računam da bi moglo biti vani do 4. mjeseca 🙂

    • baDarmageddoN

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 13:51

      Vidjet ćemo. Kaže 4k blu ray preorder 31.12. Ako bude prije ja sretniji 😀

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @baDarmageddoN, 02.01.2018 - 14:07

      Ma taj datum je stavljen jer realno oni ne znaju kad film izlazi. Korigirat će ga čim se dozna datum 🙂

    • baDarmageddoN

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 13:54

      Btw….bude i top 5 iznenađenja i top 10 najboljih serija?

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @baDarmageddoN, 02.01.2018 - 14:08

      Pa evo, odmah ću ti reći da je najbolje iznenađenje kad te Gal Gadot dočeka doma s ćevapima kad se vratiš s posla…

    • baDarmageddoN

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 14:24

      e to je već maštarenje 😛

  • coksy

    02.01.2018 - 12:07

    Uf odlična lista :D, bilo je stvarno dobrih filmova ove godine, tj. prošle, iako mi je Split bio onak, prosječan film i nije ostavio neki utisak na mene. Po meni osobno je još i Coco eventualno zaslužio biti na listi, zadnjih 10 minuta te stvarno raspekmeze i The Disaster Artist. Odlični filmovi po meni. Na neki način sam se iznenadio što na listi nije uvršten i Lady Bird iako je meni osobno film bio skoro pa loš, izuzev odlične glume i pojedinih emotivnih trenutaka i nisam shvatio čemu tolko hvalisanje od strane mainstream medija i kritičara.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @coksy, 02.01.2018 - 12:12

      Coco nisam gledao, stvarno bi trebao pregristi to što su kod nas animirani sinkronizirani i početi ići u kino 🙂
      Disaster Artista čekam da dođe u digitalnu distribuciju, ali čuo sam da je jako dobar.
      A Lady Bird… to je baš tipičan film koji Ameri vole. Gledao sam ove godine The Edge of Seventeen koji je iz nekog razloga prošao puno gore, a ja stvarno ne vidim razliku 🙂

    • coksy

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 12:30

      Coco sinkronizacija je čak bila odlična, ugodno sam se iznenadio. Za Lady Bird da, izgleda da je to tipičan film namijenjen njihovom tržištu. Nakon što sam ga odgledao bio sam stvarno razočaran i mislio u sebi: ” Kaj je tu tak dobrog? Sam nešto propustio? Kaj sam glup pa ne kužim tu neku pouku i skrivenu dubinu filma? Koji klinac” 😀

    • coksy

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 12:33

      Odlgeldat ću onda i The Edge of Seventeen baš me zanima sad, hvala na preporuci hahah

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @coksy, 02.01.2018 - 12:46

      A ono, nije neka preporuka, ali jako volim glavnu glumicu 🙂

  • Reponja123

    02.01.2018 - 12:22

    Meni je Baby driver najbolji film kojeg sam pogledao ove godine. Sve u filmu od pucanja, hodanja, vožnje auta je savršeno sinkronizrano s muzikom.

  • darijoman

    02.01.2018 - 12:31

    Nisam gledao sve filmove ali Logan me nije nešto posebno impresionirao. Lijepo je sve zamišljeno ali scenarij je loše odrađen

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @darijoman, 02.01.2018 - 12:47

      Koje si gledao? 🙂

    • darijoman

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 13:20

      A od navedenih samo Logana ali rat za planet majmuna ne sumnjam u kvalitetu. To mora sigurno da je dobar film ali eto nisam ga uspio još pogledati

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @darijoman, 02.01.2018 - 13:26

      Imaš tu 7 finih filmova za riješit, pa kreni 😀

      I javi dojmove 😀

    • darijoman

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 13:36

      Vidim da. Pokušat ću

    • Shadow king

      @darijoman, 02.01.2018 - 15:00

      Logan je bil po meni čak loš film. 4/10

    • darijoman

      @Shadow king, 02.01.2018 - 15:27

      Pa je da više loš nego dobar

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @darijoman, 03.01.2018 - 09:13

      Vidiš, meni je više dobar nego loš, puno više dobar nego loš. Zapravo uopće mi nije loš, jako mi je dobar 😀

    • darijoman

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 03.01.2018 - 15:09

      A dobro meni su neke stvari narušile film

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @darijoman, 03.01.2018 - 17:55

      Ma sve 5, sto ljudi, sto ćudi. Sto žena, dvjesto sisa 🙂

  • Mihael5555

    02.01.2018 - 13:02

    War for the Planet of the Apes je los film. Često dosadan, “rat” se događa između malog dijela ljudi i majmuna. Situacija na kraju filma je ista kao i na početku. Očito je da nisu imali muda izabrati stranu između ljudi i majmuna pa su odlučili napraviti film u kojem nema rata svih ljudi protiv svih majmuna nego nekakave nacističko nastrojene baze protiv i ljudi i majmuna. U sredini filma se malo toga događa i film traje previše za sadržaj koji se u njemu nalazi.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Mihael5555, 02.01.2018 - 13:21

      Apsolutno se ne slažem, ali neka si komentirao 🙂

    • Kr4t0s

      @Mihael5555, 03.01.2018 - 02:47

      Slažem se s tobom,po meni jedan od većih razočaranja prošle godine

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Kr4t0s, 03.01.2018 - 09:13

      A što si očekivao kad si se tako razočarao? 🙂

    • Kr4t0s

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 03.01.2018 - 14:19

      Ono što su i Mihael gore i Hamrezg dolje napisali. Očekivao sam ono na što i sam naslova aludira, a to je rat između svih ljudi i svih majmuna, jednu veliku kulminaciju svega što se događalo u prva dva dijela, a ono što smo dobili je jedno veliko ništa. Zapravo kada se bolje pogleda odnos majmuna i ljudi je tu zapravo sporedna stvar, jer zapravo pravi sukob odvija između ljudi, a ovaj ludi pukovnik je majmune uzeo samo kako bi ih iskoristio kao robove da mu utvrde bazu zbog očekivanog sukoba s ostalim ljudima. na sredini filma se ništa posebno ne događa, završna borba je u najmanju ruku smiješna, sam bijeg majmuna je prilično naivan itd. Znači film je završetak trilogije i onda dobijemo ovo. A da i ne spominjem reference na bibliju, mojsija i židove u egiptu. Što se tiče glume, slike, animacije tu su odradili fenomenalan posao, ali po meni film je podbacio u onom najvažnijem, a to je scenarij, tj. radnja filma.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Kr4t0s, 03.01.2018 - 14:32

      Znači da se film zvao Planet of the Apes: Caesar’s End – ti bi bio zadovoljan? 🙂

    • Kr4t0s

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 03.01.2018 - 14:38

      😀

      Naslov je tu sporedan, ali kada već staviš takav naslov, onda stavi i rat u film 😀 Da je film u sredini trilogije, a ne njezin kraj, bio bi još i ok, ovako je sve to skupa ispalo slabo, mlako i loše.

  • medo1998

    02.01.2018 - 13:36

    Dodao bi ja jos ragnaroka, jumanji i msm da cak moz i wonder woman….smatram da je zadnji thor najbolji od trilogije, jumanji nema se sta pricat, casting je odlican, prica ima vise vrlina nego mana i nema bas neku poveznicu sa originalom sto mi se zapravo svida…wonder woman je po mom misljenju jedan od boljih filmova sa super heroima sto se tice danasnjice….

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @medo1998, 02.01.2018 - 13:37

      Jumanji nisam gledao. Znači ok je kažeš?

    • medo1998

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 13:44

      Pa da, msm ima sve sto treba za takav film….prica, likovi (kevin hart i dwayne su inace zabavni, a jos je i bolje sad kad im se pridruzio Black), humor…filmcic za obiteljsko popodne ?

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @medo1998, 02.01.2018 - 13:47

      Baš ću ga probat ulovit ako stignem 🙂

  • medo1998

    02.01.2018 - 13:38

    Takoder bi stavio i film Wonder

  • Dilo_trasul

    02.01.2018 - 14:10

    Wind river nisam gledao ali hoću,samo mi je Baby Driver smetlje na ovoj listi.
    Ostali filmovi su manje vise dobri ili odlični.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Dilo_trasul, 02.01.2018 - 14:17

      Ma baby driver je bombončić od filma, samo ti ne voliš bombone 🙂

    • Dilo_trasul

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 02.01.2018 - 19:10

      A gledaj,odvoze pljačku,ostave auto na nekom parkingu,udju u drugo auto i pobjegnu…Ono sto mi je odmah zapelo za oko sofer nije imao rukavice…ne može to ozbiljan film bit

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Dilo_trasul, 03.01.2018 - 09:14

      Ako ćeš toliko sitničariti s ovakvim filmom, sigurno možeš naći i bolje nelogičnosti od te 🙂

  • Hamrezg

    02.01.2018 - 14:31

    Napravio sam profil sada da mogu ovo komentirati. War for the Planet of the Apes je uvjerljivo jedan od najlošijih filmova koje sam gledao u životu, neshvatljivo je kako je na imdb-u dobio 7.5 ocjenu. Odite samo dolje na recenzije ljudi i 90 posto su ga ocijenili sa jedinicom. Da se razumijemo prva dva dijela su bila vrlo dobra, ali ovaj je užasan.

    Zatim Blade Runner – jedno od najgore potrošenih skoro 3 sata u životu – sporo, dosadno, šuplja i nezanimliva priča – jedino što je dobro je nevjerovatna kvaliteta slika. Rijetko Sci filmovi mi nisu dobri, ovo je jedan od meni najgorih.

    Logan – osrednji film za potrošiti vrijeme. Možda mi najviše smeta sama priča i na što su mutanti spali nakon svega, takoder kako je jedan lik Charlesa Xaviera ubijen samo tako, neznam sveskupa mi se nije svidilo kako je završena priča…

    Za ostale filmove se slažem da su top, no neshvatljivo je da netko može ovakva tri loša filma staviti na neku top listu :/

    • Darcoolio

      @Hamrezg, 02.01.2018 - 17:18

      Neka ti je prvi komentar i najgluplji.

    • Kr4t0s

      @Darcoolio, 03.01.2018 - 02:51

      Što se tiče planeta majmuna, dobro je napisao, BR nisam odgledao, a Logan je po meni odličan film, ali shvaćam zašto mu se i nije svidio.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Darcoolio, 03.01.2018 - 09:16

      Ma dobro, nemoj sad tako, čovjek napravi profil da može komentirati 🙂

    • Zoran Žalac

      @Hamrezg, 02.01.2018 - 18:14

      90% ljudi ga ocijenilo s jedinicom, a prosjek ocjena 7.5?

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Hamrezg, 03.01.2018 - 09:15

      Ma nek si ti komentirao 😀

    • Hamrezg

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 03.01.2018 - 22:03

      hehe kako se ono veli prvi macici se u vodu bacaju, cak sam si i krivi nadimak stavio:) Ma nije mi cilj pljuvati ili hejtati malo sam mozda preostro napisao komentar.
      Vjerujem da vecina ljudi ima ovakav stav o Planetu Majmuna, no hajde sto ljudi sto cudi.
      Logan sa produkcijske, glumacke strane dobro odraden film ali jednostavno m nije sjeo, gledao sam ga ocito na krivi dan.
      Blade Runner sam doslovce zaspao od dosade zadnjih 40 min te iduci dan nastavio, no neke slike i scene iz tog filma ce mi ostati urezane dugo koliko je slika dobro napravljena kroz puno scena filma.
      Ja bih zamjenio te filmove sa: Wonder Woman, Guardian of the Galaxy 2, John Wick 2 i mozda IT koji je jedan od malobrojnih filma u tom zanru koji je odraden vrlo dobro.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Hamrezg, 04.01.2018 - 08:51

      Vidiš, meni je John Wick 2 bio dosta slabiji od originala, ali čujem da će raditi i seriju, Hotel Continental 🙂

  • BeLLicus

    02.01.2018 - 14:40

    Wind River moram pogledati i Blade Runner 2049 ovaj drugi izbjegavam pogldati dok ne dodje 1080p verzija jer je steta kvarit film. Cuo sam da ima odlicne efekte, osvjetljenje, boje itd. A taman sam kupio novi samsungov 4k tv. I ocekujem od filma puno i znam da nece razocarati. Ove ostale sam pogledao i dobri su jako dobri. Meni su sjeli. 🙂

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @BeLLicus, 03.01.2018 - 09:18

      Onda obavezno pričakaj 2. mjesec da izađe nešto s 10+ giga veličine 🙂

  • Iris94

    02.01.2018 - 14:47

    Svi navedeli filmovi su u najmanju ruku odlični OSIM Planeta Majmuna. Očajan je. Nevjerovatno loš kraj trilogije. Smijanje u lice fanovima sa glupim scenama poput gađanja govnima vojnika, ili poglupljivanje vojnika tako što majmuni bježe na najgluplje načine, ili napad protivnika na kraju koji je bio jedno 20 000 pješadije bez ikakvih formacija koja trči poput hrpe idiota na onu bazu. Da ne spominjemo da nijedan jebeni helikopter se nije sjetio da pogodi ogroman spremnik benzina koji se vidi sa 15 kilometara i na kojem doslovno piše: “pogodi me da bi raznijeli ovu vojnu bazu i skratili ovaj mukotrpni film”. Film je doslovno bolan za ljudsku logiku i razmišljanje. O glupom kraju ne želim ni da razmišljam. Gluma i sountrack nisu dovoljni da izvuku očajan scenarij.

    Dunkirk i Blade Runner scenografski perfektni, sa jebenim sountrackom. Majku moraš pogledati, John Wick 2 bi dodao pored Baby Drivera jer imaju brutalnu akciju, scenografiju (kontrast boja je jebozovan), zvučnu podlogu itd itd. IT je prilično atmosferičan, ali popusti na kraju. Moram pogledati Get Out i Wind River.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Iris94, 03.01.2018 - 09:18

      Ne da mi se kontrirati ovdje, film drži vodu, ali nek si komentirao 😀

    • Iris94

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 04.01.2018 - 02:43

      Ne drži ništa, al ej. Film je sam sebe zajebao sa trailerima i naslovom. Očekivanja i hype su mi ubili film, + glupe scene koje sam naveo

  • esse

    02.01.2018 - 14:56

    nisam ni ja gledao ova 2 a zelim , a majka je majka! 😀 odlican film .. ko ga ne konta jbg poradite na sebi pa cete skontat .. ako i dalje ne pali citajte knjige 😉 ili googl kako ko 😀

  • esse

    02.01.2018 - 14:56

    i evo jedne preporuke za koju mislim da vecina nije gledala ..
    http://www.imdb.com/title/tt2113681/

  • Deratizat0R

    02.01.2018 - 15:09

    Get out, Baby driver i Blade runner jos nisam odgledao. Split jako dobar film ali upravo zbog tog kraja sam ostao zbunjen pa sam morao odgledat i onaj stariji film sa Brusom Vilisom, i split mi je mnogo bolje sjeo.
    Sa ove liste, da budem iskren, najvise mi se dopao Wind river, prije svega zato sto je film vr-hun-ski, a drugo zato sto nije toliko hype-an i potpuno je odusevio kvalitetom.

  • esse

    02.01.2018 - 15:31

    kontam da je WIND RIVER jedini vrijedan spomena .. nisi cak ubacio kao 9. novi SW .. iako ni on nije nesto ekstra ..
    losa godina za filmove opcenito a i za igre .. sve vise se izbacuje sa sve losije .. naravno da izuzetci postoje ..

  • BokiRus

    02.01.2018 - 16:24

    Super lista, ma da nisam pogledao Get out, wind river i apeove, ali ostatak super. Da krenem redom, Split – sta reci? Film napravljen na sasvim drugi nacin od kojeg se rade danasnji filmovi, jednostavno fantasticno napravljen. Za poveznicu s Unbreakableom necu nista reci buduci ga nisam jos pogledao (imam ga skinutog, ali necu reci kako 😛 ). Dunkirk – takodjer super odraden film, kao sto si i sam rekao, bez glavnog junaka i negativca, ali stvarno odlican ratni film. Logan – super film, iako je po meni i dalje Deadpool najbolji film o marvelovom super heroju. Tamo mi je jednostavno pogoden svaki dio filma, a budimo realni, da nije bilo Deadpoola, gledali bi sasvim drukcijeg Logana. Baby Driver – dobar film, ali ne mogu reci da bi mi bio u listi najboljih filmova u godini, odlicno je odradeno sve, ali mi ne daje taj osjecaj da je film toliko dobar da bi zasluzio bilo kakvu nagradu. Blade Runner – po meni savrsenstvo od filma i mislim da bi bilo sramota kada ne bio odnjeo nikakvu nagradu. Super posao glumaca, prica se super nadovezuje na stari film (iako i onaj koji nije gledao prvi dio ga moze bez problema gledati), po meni definitvno film godine.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @BokiRus, 03.01.2018 - 09:21

      Fak, nemam tu šta reći da kontriraom. Baby Driver mi je pogodio u žicu, kužim kako nekome nije 🙂

  • Texas Flood

    02.01.2018 - 17:11

    Po meni Wind River najbolji sa ove liste. Filmčina.

  • Lazy

    02.01.2018 - 17:37

    Blade runner wau jebote, eto kakav koment moram ostaviti, sve zbog prejakosti filma.Get out jako dobar.Logan wauuuuu, skoro d best superheroyski.Majmuni su mi svaki put emocionalno cijepanje duse na parcice i na kriske,odlican.Split onako bas nisam ocekivao a nakraju bam, superiska.Dunkirk bas onako drukciji ratni, moze!Wind river nisam ni gledao…E samo nisam skuzio od kud u ovom drustvu baby driver, nikako se nisam moga uzivit u spiku, zijev, mekano,zijev dosadnjikavo…ugl dobar izbor!

  • movie

    02.01.2018 - 19:45

    Ovako na prvu, očekivana lista. Možda bih samo promijenio redoslijed nekih filmova..

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @movie, 03.01.2018 - 09:23

      Nemam ja nešto posebno drugačiji ukus od ostalih recenzenata, kritičara, kako već. Jedino što će teško neki super-hero film kod mene na tu listu 🙂

  • movie

    02.01.2018 - 19:50

    Logan i Blade Runner vizualne poslastice koje se rijetko viđaju, pogotovo u jednoj godini… Teško mi se sjetiti svih filmova u 2017 ali ova dva mi definitivno spadaju u top 3 koja sam gledao prošle godine.

  • Duc

    02.01.2018 - 21:09

    Split sam odavno hteo da pogledam ali nikako jbg, dunkirk mi nije nešto, dosadan i nezanimiljiv, get out je odličan, logan zaslužuje sve pohvale, neke scene su stvarno neverovatne i baš mi je krivo što Hugh Jackman neće više glumiti Wolverine-a.
    Jedine filmove koje bih dodao su it, jedan od retkih horora koji mi se svideo u zadnje vreme i the last jedi, kritikuju ga oni što su napaljeni na originalnu trilogiju ali meni se stvarno.

  • Duc

    02.01.2018 - 21:10

    Sad ste me podsetili pogledaću i the disaster artist

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Duc, 03.01.2018 - 09:24

      Je, čujem da je to nedavno stiglo, ja čekam neku konkretniju kvalitetu 🙂

  • Kr4t0s

    03.01.2018 - 02:36

    1. Dunkirk
    2. SW: TLJ
    3. Logan
    4. Baby Driver
    5. Atomic Blonde
    6. Get Out
    7. Logan Lucky

    Novog Blade runera nisam još gledao, a planet majmuna me baš razočarao, a jedva sam ga čekao

  • e-g4amer

    03.01.2018 - 10:00

    Odlična lista, odličan kanal, jako kvalitetni klipovi, zaslužuješ puno više subova.

  • medo1998

    03.01.2018 - 11:59

    The foreigner je takoder film koji je iznenadio ove god…msm da je dosta dobar…jackieu svaka cast, ko bi rekao da mu odgovara ozbiljna uloga….zanimljiva prica…sve u svemu nije lose

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @medo1998, 03.01.2018 - 13:18

      Nisam gledao, hvala na prijedlogu 🙂

    • Hamrezg

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 03.01.2018 - 22:06

      istina Foreigner je odlican film

  • SanKa

    03.01.2018 - 13:50

    blade runner je razočaranje. vizualno predivan, ali predugačak i dosadan.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @SanKa, 03.01.2018 - 14:33

      Ne slažem se, ali hvala na komentaru 🙂

    • SanKa

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 05.01.2018 - 13:41

      ja se ne slažem s tobom, hvala tebi na komentaru 🙂

  • matagamer

    03.01.2018 - 14:23

    mogo bi se ovdje naci ww ali vecinu sam pogledao pa mislim da je ovo odlicna lista

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @matagamer, 03.01.2018 - 14:33

      Nećkao sam se dal da ju stavim ili ne, ali koliko god dobar film bio, to je opet samo još jedan origin story 🙂

  • hyperion

    03.01.2018 - 17:15

    Ma ne znam, meni 2017. nije bila nešto po pitanju filmova, od baš dobrih jedino mogu izdvojit Logan i Wind River koji su i ovdje navedeni, ostali su mi li-la, vjerojatno je do mene. Još bih dodao Hitman´s Bodyguard i Shot Caller na ovu listu, da bude 10.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @hyperion, 03.01.2018 - 17:56

      Ja sam zadovoljan. Nekako mi je 2016. bila slabija, i što se igara tiče i što se filmova tiče. Ove godine je stvatko mogao naći nešto za sebe 🙂

  • MoGaming

    03.01.2018 - 17:26

    Split i Baby driver su odlični. Dunkirk mi se nije svidio iz razloga što je ratni film koji je pokušava izvući emocije iz gledatelja a na kraju po mom mišljenju nije je ispao niti dobar ratni film niti je uspio izvuć neke emocije. Planet of apes filmovi su mi uvijek bili negledljivi jer sama ideja da su majmuni ravnopravni po razmisljanju kao ljudi ili čak superiorni mi je glupo zamislit i vidit na ekranu. Za usporedbu s ovim filmom bi uzeo film “The Island of Dr. Moreau” koji je puno bolje uspio odradit sličnu tematiku.Ostale nisam gledao,logan je odavno na popisu nadam se da je dobar.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @MoGaming, 03.01.2018 - 17:56

      Ako ti se Logan ne svidi, potraži me na YouTubeu, sbskrajbaj se i dislajkaj osvrt 😀

    • MoGaming

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 04.01.2018 - 12:42

      Pogledao sam i odličan je.Može se reći da me je tvoj video natjerao da ga gledam i zahvaljujem na tome 😀

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @MoGaming, 04.01.2018 - 13:17

      Ajd baš mi je drago 🙂
      Jel pala suzica na kraju? 😀

    • MoGaming

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 04.01.2018 - 13:55

      Nećemo u detalje haha 😀

  • BONZO

    03.01.2018 - 21:26

    It Comes at Night, Shot Caller, Logan Lucky?
    Slažem se sa većinom gore, osim Blade Runnera, ali valjda mi je to isti slučaj kao i sa prvim dijelom, na drugu će biti odličan…

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @BONZO, 04.01.2018 - 08:52

      Logan Luckya sam gledao, baš mi nije sjeo, Ocean’s 11 redneck edition 😀
      Ostale nisam gledao, ali za It Comes at Night sam čuo jako lijepe stvari 🙂

  • DjokaBA

    06.01.2018 - 00:24

    Novi Blade Runner nije los, ali nije ni blizu originalu, nemojte da se zajebavamo.

  • xossir

    06.01.2018 - 14:27

    SPLIT je film iz 2016 godine…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!