Samo ono, zbog Mementa i Inceptiona ljudi misle da u svakom Nolanovom filmu moraju trazit nesto duboko & shit.
Memento - film s poprilicno linearnom radnjon koji je zanimljivo montiran.
Inception - film koji doslovno ima dubinu
Bar oba tri betmena nemaju ozbiljnije i dublje likove i teme.
Al' nemaju realno. Nista vise ni manje no Inception i Memento.
Imaju solidan, zabavan scenarij, likove i reziju koja sve to skupa spaja dobro.
I nezz ono, trebao sam boldat "
misle". Jer u tome je problem. Ljudi misle da moraju trazit neku dubinu i sto vec ne.
Memento je pomalo reverse mindfuck(na prvo gledanje, drugi put jednostavno daje dojam filmskog gimmicka), Inception jednostavno ostavlja puno za osobnu interpretaciju, a Batman trilogija je jednostavno to - trilogija.
Makar svaki film funkcionira kao cjelina, lako je zaboravit da likovi od prvog do zadnjeg filma zapravo utjecu jedni na druge i nastavljaju se jedni na druge.
Ne znam zapravo sto su ljudi ocekivali od Nolanove Batman trilogije. Specificno Noob i koza. I Pilip, makar imam osjecaj da on nije pogledao uopce prva dva filma.
Dark Knight i Rises su definitivno jedni od boljih primjera kinematografije opcenito.
I realno su 2 najbolja filma ikad -
kad se radi o filmovima radenim po stripovskom predlosku. Nista im zapravo ne fali.
A ono sto je Nolan izveo sa tim predloskom je jebeno. Suspenzija nevjerice ovo-ono.
Nasao je skoro pa savrsenu mjeru izmedu stripovske nerealnosti i filmske realnosti.
Prepustis se filmu i gustas.
Jel ga je lako dekonstruirat i naci zamjerke? Je, normalno da je. Film je, ne postoji film u kojem netko nece naci zamjerke, bilo subjektivne ili objektivne.
Vrlo zajebano upravo zbog stripovskog predloska. Imas ekipu koja ce prihvacat i interpretirat stvari jer znaju nesto o likovima iz stripova, dok drugi crpe informacije cisto iz trilogije. Citao sam stripove nesto malo, ali vecinu sranja o Batmanu znam iz filmova i crtane serije koju sam gledao ko klinac, pa mi ipak nije bilo tesko naci poveznice i odmah prepoznat motivacju.
Ali vise vidim subjektivne zamjerke ovdje.
Njub je razocaran jer film nije opravdao FORUMSKI HAJP ili nesto takvo.
Koza 1/10 imdb rece.
Pilip pilip.
Ne mislim time da random rantaju bez pokrica, filmu se definitivno mogu naci zamjerke koje stoje, al' ono, ne valja gledat film sa tudim ocekivanjima. Nezz.