Spojleri ahead jel. Ali svi su već gledali film ae.
Bane je toliko jeben lik da je to čudo, onaj kaput mu je mega <3. Glas u početku malo čudan (kao da ima 70 godina) ali kasnije jedva čekaš da progovori koliko je dobar. Odličan lik...nepredvidiv skroz, lomi vratove ko šibice, ruši zidove...i onda ga ubije Anne Hathaway u kožnom kostimu raketom. Najgora smrt ikad (ako je uopće umro od toga), zaslužio je epic scenu gdje stoji na vrhu nebodera koji se urušava i pali cigaru kroz one cijevi ili tako nešto, sigurno ne ovu jebeno lejm smrt.
Ne mogu prestat razmišljat o random sitnicama koje (meni) upropaštavaju overall dojam. ZAŠTO je moralo proći 3 mjeseca odjednom? Policajci su u ruševinama u istim odorama savršeno obrijani i fit.....jebote u tri mjeseca bi policijskom značkom iskopao rupu do Kine, kamoli beton ili što već ne. Znam da takve glupe sitnice ne gleda puno ljudi pa pređem preko toga ali zanima me
zašto je prošlo 3 mjeseca? Mislim, grad izgleda kao nakon manjeg street partya, moglo je proći tjedan-dva i ja bi bio savršeno zadovoljan. Šta, batman se oporavljao 3 mjeseca od slomljene kralježnice? Frajer se nikad nebi oporavio od toga u onim uvjetima i od filma očekujem da ga magično zacjeli jer je on batman....nije bitno prošla 3 mjeseca ili tjedan dana.
Tučnjava na kraju, bože pomozi. Gledao sam statiste sa strane i ono je u rangu niskobudžetnih kaubojskih tučnjava iz 60-ih. Ako radiš film koji će gledat više milijuna ljudi daj svakom od tih statista koji se tuku u pozadini koreografiju i mjesec dana da ju savršeno nauče. Ne svima, samo onima koji su u "prvom" redu kad se bane i batman susretnu na cesti.
Muzika je vrh, savršeno je tempirana. Ono nabrijavanje kad ide sa Anne Hathaway u kanalizaciju i onda kad očekuješ neki finale muzički - tišina dok se tuče s baneom. Genijalno jebemti.
Jebeno mi žao što takav redatelj kao što je Nolan gubi vrijeme i talent na sranja kao što su batman i superman...kao da tesla radi fliper aparate

. Dobar film ali ne kužim ovo hajpanje i prejzanje. 8/10, ni desetinke više.