HCL.HR

Grand Theft Auto 5

  • 3111 Odgovora
  • 944416 Hitova
*

StreetFigter88

  • **
  • 409
  • Neki n00b mi je ukrao prethodni avatar :(
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2175 : 24. Travanj, 2015., 21:15 »
Uspio na 10 fps sve low jel?
Skrilex je Mocart 21. veka !!!!

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2176 : 24. Travanj, 2015., 22:51 »
Evo momci samo trebate malo googlat. Sve je Rockstarovom supportu...

All Platforms:
Some players have found the following website useful for configuring ports with a static IP to attain a more open NAT type with many different router models: http://www.portforward.com

Additional Ports to Forward for GTA Online

GTA Online requires the following ports to be open:

TCP Ports: 80, 443
UDP Ports: 6672, 61455, 61457, 61456, and 61458
Also try:
1. Make sure your router's firmware is upgraded the latest version (very important).
2. Unplug your router for 10 minutes and plug it back in. Some older routers degrade in performance over time until it is rebooted, similar to a PC.
3. Disable any firewall or other network filtering for the game.
4. Enable or disable uPnP (universal plug and play) on your router or the console settings.
5. If you don't care about security, enable DMZ (de-militarized zone) on your router for your console’s address. This turns off all of your router's firewall features for that specific console.
6. Contact your ISP and ask them what your DNS settings should be. Check the Primary and Secondary DNS settings on your console. For more information, see: http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/current/settings/connectadvance.html, http://support.xbox.com/en-US/xbox-live/connecting/connection-error-solution
7. If you have a combination modem/router unit or ADSL, try setting the unit to "Bridge Mode" to bypass the router part of the hardware. If this fixes the issue, then you may be able to connect a second router between the combination unit and the console to dial the PPPoE connection.
8. If you use an ADSL connection, see if dialing a PPPoE connection from the console improves the NAT Type. Contact your hardware manufacturer manual or ISP for detailed instructions.
9. Some players have found that changing MTU settings can improve their connection. Try changing your MTU to 1473 on your console or PC. For instructions on how to do this, please search www.portforward.com for your router model and follow the instructions there. PS3 and PS4 users can follow the instructions here:

Go to Settings and then to Network.
Go to Set Up Internet Connection, and select “Custom”.
Don’t change any other settings except “MTU” to 1473. If this does not work initially, you may want to try a lower number (such as 1450).


Ako baš neznate postaviti neke stvari onda možda bolje da se i ne igrate...

Uz to kako bi bili 100% sigurni da ća igra proći odite na strat i upišite widnows firewall with advanced security
Zatim inbound rules kliknite
pa s desne strane new rule i izaberite program. Dodjate sva 3 .exe od GTA V! I sve na allow

Isti postupak ponovite i sa outbound rule

Te za kraj za svaki slučaj možete na isti način otvoriti i portove samo što onda umjesto program izaberite port i upišite port koji ste prethodno otvorili na svom routeru.

Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2177 : 24. Travanj, 2015., 23:44 »
Ma ti debili u RS supportu su najjaci :D pisu samo gluposti, kazu koji ti je NAT type, i da li imas otvorene xy portove, a nigdje nista ne napisu kako da to provjerim. portforward.com je stranica koja ima jako dobar software koji se placa naravno.

Upravo sam napravio sve sto si rekao i za inbound i outbound rules, otvorio sve moguce portove i na onoj stranici za provjeru portova mi i dalje kaze da nisu dostupni odnosno '' Connection has timed out '' .

« Zadnja izmjena: 25. Travanj, 2015., 00:10 PDFdoc »

Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2178 : 25. Travanj, 2015., 08:07 »
Takoðer, probao sam riješit problem prije tjedan dana po ovim koracima, al imam ovaj retardirani ruter (TG782) na kojem je jednostavno nemoguće otvoriti port, probao sam otvoriti najobičniji TCP port 7777,  al taj port jednostavno ne prolazi na "canyouseeme".

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2179 : 25. Travanj, 2015., 08:36 »
Samo skinite program

Možete s trialom provjeriti sve portove koji Vas zanimaju!
Nakon toga lako maknete program.

I da ti xy portovi su jako važni iako je to tebi možda glupo... Al ista stvar je da želiš vozit auto a imaš krivi ključ... Pa su onda glupi prodavači auta jer zašto nisu svi auti otključani ili da se mogu paliti istim ključem... :bonk:

Znači u routeru UGASITE firewall ako imate firewall na računalu! Podesite firewall na računala kako sam Vam gore napisao, a ne samo otvoriti portove u routeru! Ništa ne znači ako ste otvorili port u routeru a vaš firewall ih i dalje blokira...
Uz to treba provjeriti vaš antivirus. Ovisno koji koristiti neki imaju svoj firewall. Probajte za 1. ruku ugasiti AV i pokrenuti igru online, ako igra radi opet je do Vašeg AV programa...

Treba se malo igrati, ja prvih nekoliko dana nisam uopće mogao pkrenuti igru i nitko iz Rockstar supporta mi nije mogao pomoći.
Svako računalo je zasebno i posebno, može uzroka biti 101. Uz to mogu biti i malwarei, virusi, sami dijelovi windowsa ne moraju biti ispravni, iako u globalu windows radi.

Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2180 : 25. Travanj, 2015., 08:48 »
Ma da, program kao program radi za provjeru portova, ali ih nece sam popraviti na to sam aludirao.

Btw, malo sam se igrao jutros i napravio ovo

Nakon toga, resetirao sam ruter komp , i onda ponovno pokrenuo PortFOrward Network Utilities, i kaze da su mi svi portovi koji GTA V zahtijeva otvoreni.Nisam testirao da vidim kako funkcionira, sad cu se pokusati joinat na neki server pa cu vidjet, ako ne onda cu pocet sa gasenjem AV-a , svih firewallova i slicno, pa da vidimo dokle ide :)

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2181 : 25. Travanj, 2015., 08:53 »
Sorry zaboravio sam napisati da je obvezno resetiranje routera nakon obavljenih postavki...
Pogotovo ako gasiš firewall na routeru...

Drago mi je da si uspio. Čudno mi je da već nisi imao otvorene portove barem radi Steama, Uplaya i Origina. Svi oni zahtjevaju otvorene portove kako bi mogao normalno igrati MP

Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2182 : 25. Travanj, 2015., 09:00 »
Stvarno nemam pojma, nikada nisam imao s tim problema zapravo. Sad cu se malo igrati oko toga, da vidim kako bi najbolje funkcioniralo. Jer zapravo, ja uvijek , dobro gotovo se uvijek logam u server iz prve, ali kazem ti obicno svi leftaju ja sam ostanem i slicno. Ajde de i to, ali najgore je kada me rokne u sredini finala i kicka me van, e pa poludio bi :)


edit: i dalje mi svi livaju server :D da li je moguce da ne mogu biti sa XY ljudi na serveru zato jer imam jako jako spor internet ? ( 2megabitni, odnosno download mi je max onak 250 kilobajta po sec)
« Zadnja izmjena: 25. Travanj, 2015., 09:17 PDFdoc »

Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2183 : 25. Travanj, 2015., 11:18 »
Ja ću sad probati napravit ovo s portovima.

Firewall imam isključen i na ruteru i na računalu pa ne znam ako bi uopće imalo svrhe propustiti portove kroz firewall na računalu, al ću probati to odraditi.

E sad, ti isto veliš da ti je internet brzina katastrofa, baš kao što je i meni. Ja jednostavno mislim da zbog internet brzine ne stigne skinut sve podatke sa servera i zato nam izbaci Timed Out, isto vrijedi i kad smo s drugim igračima, npr. ušao sam u race s 23 igrača i počelo mi je užasno zakucavati i na kraju mi je u sred trke izbacilo Timed Out.

Ja bih volio čuti da neko( ko ima malu brzinu interneta kao i mi ) kaže da mu je sve ok i da mu sve radi. To će onda isključiti ovu mogučnost da se ti problemi javljaju isključivo zbog brzine interneta.

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2184 : 25. Travanj, 2015., 11:33 »
Mi smo jučer probali igrat heistove s ljudima koji imaju male brzine interneta i pogodite što - ne funkcionira...

Nije samo bitna brzina nego i PING i koliko Vam je konstantna brzina, da nema opadanja...
Jučer nismo, zbog loših konekcija, završili niti jedan jedini setup. Nas 3 uvijek ostanemo u misiji, a ti drugi su samo ispadali... I to se čak dogodilo i na kraju samog setupa kada smo sletjeli i praktički je ekran krenuo se zeleniti i napisate setup passed i ono ode sve u 3 krasna ćoška...

Provjerite si ping i točne brzine, varijacije na www.speedtest.net
Uz to idelano bi bilo žično povezivanje računala, a ne bežićno. Tu također mogu nastati problemi ako već imate male brzine i veliki ping, ako se tome pribroji i sorednji signal wirelessa...

Uz to jučer su serveri bili preopterećeni. Igrali smo i ranije s ljudima koji imaju ultra lošu konekciju, ali sinoć.... Jednostavno nam je taj 4. lik uvijek poskakivao, malo nestane s ekrana pa se pojavi i td... Katastrofa...


Ako netko želi s nama igrati dalje Heistove u večernjim terminima neka se javi.

Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2185 : 25. Travanj, 2015., 12:02 »
http://www.speedtest.net/my-result/4315803489

Ping mi je malo veci jer sam bio u GTA za vrijeme testiranja i slusao pjesmu na yt, ali obicno je od 25-30, brzina konstantna LOL

Evo ja sam voljan rokat s normalnim ljudima, dodajte me na SC '' divljak666 '',  u HCLG sam klanu. Lvl90 pa idemo pokusat, ako ide ide ako ne strgat cu ruter :)
« Zadnja izmjena: 25. Travanj, 2015., 12:03 PDFdoc »

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2186 : 25. Travanj, 2015., 12:22 »
http://www.speedtest.net/my-result/4315803489

Ping mi je malo veci jer sam bio u GTA za vrijeme testiranja i slusao pjesmu na yt, ali obicno je od 25-30, brzina konstantna LOL

Evo ja sam voljan rokat s normalnim ljudima, dodajte me na SC '' divljak666 '',  u HCLG sam klanu. Lvl90 pa idemo pokusat, ako ide ide ako ne strgat cu ruter :)

Pa čovječe upload ti je živa koma... A on je jako bitan kada igraš s drugima. Download ti skida informacije sa servera i o tome gdje su drugi igrači kako bi ih vidio i td. A upload šalje tvoje podtake serveru i da ljudi mogu vidjeti tebe.
Bez 0.5Mb/s upload zaboravi na igru, zato te i izbacuje...

Što znači inače je 20-30?!? Mb/s ili što, kako ti je onda upload u takvoj banani? Ugasi pjesme s YT jer možda i to smeta kad imaš tako lošu konekciju...

Meno je sad nešto manji upload, jer uploadam nešto.

Al ovo tvoje je ispod svake granice... Bez obzira na uključenu igru, jer speedtest povuče skoro cijeli bandwidth k sebi

Evo ti moj score


*

des3iny

  • ****
  • 1506
  • xD xD xD
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2187 : 25. Travanj, 2015., 12:31 »
misli na ping

PDFdoc, probaj ugasit sve i probati ponovno pokrenuti speedtest. ako ti ping sa lokalnim serverom nije max 10-15 onda ćeš imat problema sa spajanjem sa većinom ljudi, osobito u vrijeme velike gužve kao što bude recimo vikendom.

također minimalni upload bi trebao biti bar 512 Kbps, ovo tvoje je minimum za normalno funkcioniranje na internetu u današnje doba ali ne i za gaming. pogledaj malo pakete od optime. također, pogledaj postoji li VDSL kod tebe i kad bi ga počeli uvoditi, sad imaju pristojne brzine za jeftine cijene.

moj:

Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2188 : 25. Travanj, 2015., 12:39 »
Ma ping mi je oko 25-30 inace. Ovaj download i upload koji vidite je takav uvijek, konstantan zapravo. Ja mislim da imam najgori internet ikad :D Ove brzine su bile popularne 1998 hahah

Iskreno nemam pojma što da radim, jer nemam mogucnost povezivanja na bilo kakvu optiku. Onak 10 megabitni interneti su mi u okviru 300 kn , 10 kn gore dolje. Katastrofa u najmanju ruku, a sto je najgore nisam daleko od centra zagreba zapravo, u odri sam u novom zagrebu.

Ne znam sto da radim, stvarno nemam nikakvo rjesenje. Ekipa po svijetu ima 200 i 300 megabitne internete  ja onak imam 2, pa da se roknes

Plače mi se kad vidim vase brzine, majke mi
« Zadnja izmjena: 25. Travanj, 2015., 12:41 PDFdoc »

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: GTA V - općenita rasprava
« Odgovori #2189 : 25. Travanj, 2015., 13:01 »
Eto vidiš, a pljuješ bezveze po Rockstaru, a ti od početka nemaš ama baš nikakve uvijete za zaigrat online... Ne možeš optužiti njih i XY NAT portove jer ti nisi pogledao ili znao da za skoro bilo koju MP igru moraš minimalno imati 512kb/s
Rockstar je utoliko kriv što je jučer i do sada (bar meni) samo jučer navečer bilo problema s onlineom radi opterećenja na serverima.

Moraš se malo raspitati i zvati druge operatere Iskon, Optima, Amis i itd...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9