HCL.HR

Slušalice/Headseti - preporuka

  • 255 Odgovora
  • 189410 Hitova
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #210 : 04. Lipanj, 2018., 13:04 »
Za slušalice se isplati pošteno izdvojiti

Da za prave slušalice a ne headsetove ka HyperX i ta slicna sranja, Svi ti gaming brendovi slusalica su pljacka po pitanju kvalitete zvuka, pogotovo kako se penjemo u cjenovnom rangu a za 7.1 necu uopce komentirat kakva je to glupost i cisti marketing.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #211 : 04. Lipanj, 2018., 13:45 »
Pretpostavljam da imaš ili si imaao HyperX?!?


Znači najbolji setovi koje sam imao i imam su mi na PS4 HyperX Cloud II koji stvarno može super emulirati 7.1, jer da, sve sluške ga emuliraju.


A na kompu imam HyperX Revolver S koji isto tako je vrhunski set. Pričamo o hedsetima za gaming, a ne za audiofile koji će odbarti Senhieser, itd. Dakle ovo je čisto za gaming i hajmo reći poneku multimediju.
Imam i Logitech Z906 zvučnike koji ubijaju u svakom pogledu.


A od slušalica u nižem cjenovnom rangu (ispod 700kn) su SteelSeries 3H, 4H i 5H.
Isto tako radio sam i snimao po raznim studijima i znam kad kažem da nešto vrijedi za gameing uzeti i koliko dobro emulira 7.1 zvuk.

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #212 : 04. Lipanj, 2018., 14:30 »
Bili preporučio HyperX Cloud. Stereo sami jer BF i Rainbow SIx Siege mi ionako ne podržavaju surround savršeno koliko vidim po redditu.I dali ih se isplati danas uzimat u tom cjenovnom rangu od oko 550kn ili ima nesto bolje za te novce.
Nabavljam u ducanima  Links i Instar jer mi je najlakše skupit ih odmah nakon narudžbe.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #213 : 04. Lipanj, 2018., 14:37 »
Cloud su ti super slušalice koje su strašno robusne, izdržljive, a lagane.
Zapravo Cloud II je ista fora samo malo redizajniran + dobiješ USB zvučnu koja emulira 7.1 zvuk. Sve su to samo emulacije, neto to radi bolje, netko lošije.


Dakle okvir slušalica je pravi metal i teško da ćeš ga ikada uništiti. Isto tako earpadovi su strašno udobni i možeš ih bez ikakvih problema promijeniti. Dobiješ jedan "kožni" koji ja osobno preferiram i stalno koristim zbog izolacije vanjske buke + nitko oko tebe ne čuje što slušaš i ni ti ne smetaš drugima. Doslovno možeš nafrljiti zvuk i nikome neće smetati.
Isto tako taj materijal nije ko na jeftinim slušalicama i NE trusi se i ruinira kao što je primjer s drugima. Imam Cloud II već 3 godine i još uvijek su kao prvi dan.


Ovaj drugi par earpadova je super ako voliš nešto prozračniju priču. Isto tako u oba je pjena vrhunska i ne događa se da se spljošti i ostane takva kao kod konkurencije.




Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #214 : 04. Lipanj, 2018., 16:23 »
+1
"Alcohol is not a problem it is a solution to a problem, unfortunately it is not a very good solution." - Randy Blythe

Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #215 : 04. Lipanj, 2018., 16:26 »
Nisam ih imao niti ih planiram imat, To "emuliranje" 7.1 zvuka na slusalicama  sa vise drivera sto sam ja cuo je strava i uzas (davat preko 1000kn za to je ajme), a sa 1 driverom to sve ovisi o tvom spektru imaginacije koliko ti zelis vjerovati da je to 7.1 jer normalno da to nije 7.1 i nikada se pravi 7.1 sa slusalicama nece moc postic. Ali pustimo 7.1..zasto studijske sluse nebi mogle sluzit za gaming? Zvuk u igrama ovisno koliko je truda dev ulozio će biti bolji ili u najgorem slucaju isti a za svu ostalu multimediju dobivas puno bolji zvuk. Eto te Cloud II kostaju 700kn, moje MX40 (koje koristim 4 godine) su trenutno 70 kn skuplje a sigurno zvuce 3-4 puta bolje jer ionako pola te cijene od Clouda ide na sve te bespotrebne pizdarije sta dobijes vezano za 7.1 itd..

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #216 : 04. Lipanj, 2018., 16:40 »
Ne bih se uopće složio s tobom, a pogotovo zato jer očito nikada nisi imao dovoljno vemena probati sve kako spada. Prema tome - ne laprdaj. Ako nešto ne poznajem dovoljno onda neću o tome pričati.
To je isto kao da ja sad tebi preporučam ili pljujem BMW koji nikada nisam imao niti vozio nego me frend provozao 10 puta...


Dakle ne vidim razlog zašto se petljaš u nešto gdje očigledno nemaš (ako ništa drugo dovoljno) iskustva.
Kažem znam što su studijske slušalice jer sam i radio s razglasima, bendovima, ozvučavanjem i snimanjem istih.


Ogromna je razlika u "naglašenosti" određenog spektra zvuka i da slušalice mogu biti nebo i zemlja, samo ako znaš što slušaš i na koji način.
7.1 je uvijek emulacija jer je nemoguće to postići u slušalicama, isto kao i 5.1. Neki to rade bolje, neki lošije.
Većina stvari koje slušaš i gledaš nisu niti kodirane za 7.1 zvuk, a ni za 5.1 (barem ono sadržaja što nam serviraju na našim prostorima) i skoro svi uređaji rade čistu emulaciju i razdvajanje stereo zvuka - kako slušalice tako i zvučnici.




Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #217 : 04. Lipanj, 2018., 19:06 »
Slabo sam ja imao kontakta sa tim 7.1 slusalicama, ali svejedno još čekam argument protiv hi-fi/studijskih slušalica za gaming jer rade sve što i gaming sluše samo bolje..jedino eto što meni prvo pada napamet i šta realno može biti najveći argument je to da ih većina nema mikrofon na sebi. A i ti sam govoris da sadržaj kojeg dobivamo nije kodiran za surround tako da svrhe u tome ja nevidim.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #218 : 04. Lipanj, 2018., 19:38 »
Druga stvar je što ti vidiš ili ne vidiš. Lijepo sam ti rekao da su HyperX slušalice (ne pričam od drugima) vrh jer imaju veće drivere od ostalih slušalica + emulacijski software im je jedan od najboljih na tržištu kao i sama izrada (čvrstoća, izdržljivost, odabir materijala, itd.)
Ako si ti primarno fokusiran na glazbu ne znači da su i drugi.
Dakle ove slušalice imaju više istančan dio spektra za baseve i visoke tonove tako da npr. puno lakše čuješ i možeš doslovno (sa zvukom) locirati na kojem se mjestu nalazi osoba (protivnik) s kojom igraš.


To ne možeš dobiti tek tako sa slušalicama koje nisu za to namijenjene. Možeš ih štelat koliko hoćeš no rezultat neće biti jednak isto kao što gaming sluške neće nikada dati jednak rezultat u middle tonovima i gdje su oni potrebni (čitaj glazba).


Kažem ako nisi probao na barem 20ak igara i iskusio onda nemaš o čemu pričat. Naravno da nije isto sa 7.1 igrati Rocket League, Witcher 3 i CS...


Moraš imati puno veći spektar i više razmišljati o drugima, a ne o sebi. Dakle čovjek ovdje traži preporuku GAMING slušalica, nije audiofil i slušalice mu trebaju za gaming + solidan mikrofon za komunikaciju...




Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #219 : 04. Lipanj, 2018., 20:23 »
Zna sam das me pilat da se ovo radi o GAMINGU i zato i govorim covjece ja ima vec 8 godina samo sa "hi-fi" slusalicama gejmam i kad probam bilo koje te gejmerske posebno skupe kao sta mi brat ima razerov man o war sa 7.1 ja se jednostavno pitam ko normalan baca takve novce na takav nedostatak kvalitete zvuka..(izvana je sve 5, kvaliteta izrade je solidna i udobnosti, funkcije itd..) ali bas to sta govoris naglaseni su high i low tonovi, sta mene pogotovo zivcira kada igram witchera 3 npr. di je konstanto muzika u pozadini i katastrofalno zvuci, samo mi CSGO pada na pamet kome bi to moglo pomoci (naravno kad nemas skilla zvuk je problem jer nemozes dobro cuti korake), I nakraju iopet sta, mikrofon za 100kn mozes nabavit oni sta se prikaci na sluse i iopet ces realno biti u plusu jer ti zamisli ni netribaju toliki novci za audio iskustvo koje bi dobio sa puno skupljim gaming slusalicama

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #220 : 04. Lipanj, 2018., 22:35 »
Hrvatina jesi imao iskustva sa Roccat Renga možda.to su mi bili daily driveri prije nego što sam morao igrati sa mobilnima (Bogu hvala krepale su sekundu nakon što smo završili GO4 u Siegeu). Već par tjedana igram sa mobilnima pa me zanima jel mogu očekivati bolju kvalitetu zvuka od Roccatovih slušalica.
Drugo pitanje je bili po 35+ celzijevih preporučio prozračne jastučiće.
Već odavno sam se odlučio za ove slušalice ali me zanima samo dali moram na što paziti tipa dali se kabel mota dosta (to mi je kod renge bio glavni problem koji je ultimativno doveo do kvara).

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #221 : 05. Lipanj, 2018., 05:47 »
@HappyBloodyUser
Najžalosnije od svega je što si naletio na Razer koji je meni osobno najveća banan od svih, a te slušalice su katastrofa... Kažem probaj HyperX pa ćeš vidjeti i sudiš po jednim jedinim slušalicama što nije nimalo objektivno ili za preporuku ikome.
Isto tako kada npr. spojim na HyperXovu zvučnu druge slušalice i upalim 7.1 ne zvuči na ništa nego je čisto smeće. Dakle prvo probaj prave stvari, a onda dođi s nekim iskustvom. 7.1 meni pomaže doslovno u svim igrama osim TTG-a za koji stvarno nema smisla. Ako želiš - dođi i probaj. Kažem HyperX Cloud II je na PS4 (s 7.1 zvučnom) i Revolver S na PCu (također sa svojom 7.1 zvučnom).


@teroxcro
Roccat Renga spada u budget dio slušalica i nisam ih, nažalost, mogao probati uživo. Iskreno, ako imaš love protegni se na HyperX Cloud. A gle na 35+ ne bih preporučio ništa...  :hihi:
Al da, vjv ove velvet jastučiće, iako nisam primjetio da se znojim ili da mi je naporno za uha ni u ovoj kožnoj varijanti. U svakom slučaju ćeš biti zadovoljan.

Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #222 : 05. Lipanj, 2018., 14:37 »
'Gaming' slušalice imaju svrhu u natjecateljskim igrama, inače su samo smetnja za sve ostalo. Single player igre zahtjevaju kvalitetan, čist i prirodan zvuk kao i muzika. U redu je malo pojačat bass i trebble, ali to mora bit umjereno, nebi smilo bit prenaglašeno. Često čujem i to kako s gejmerskim slušalicama čuješ svaki korak, određuješ lokaciju i slično, a ja sam svojevremeno to isto postiza sa nekoliko jeftinih slušalica od 150-200kn, tako da ni taj aspekt nije ekskluzivan gejmerskim slušalicama.

*

Filzex

  • *
  • 107
Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #223 : 28. Lipanj, 2018., 07:30 »
Pozz,
Razmisljam kupiti nove slusalice koristit cu ih za gaming a i slusanje glazbe, malo sam googlao i ispadaju Bose QC 35 ii i Sony 1000 mx2 veoma kvalitetne sluse vidim da ih mogu za 200€ nove naci na oglasima, onda je tu malo jeftinija opcija Sony XB950N1 cca. Do 120€ ili jeftiniji model bez NC XB950B1 90€, dakle neplaniram bas platiti punu cijenu za npr. Bose 35 ii +300€. Pa kakvo je vase misljenje dali se isplati platiti vecu cijenu...
Ili ima pak boljih opcija, trenutacno sam u Njemackoj pa ih tamo i kupujem.

Odg: Slušalice/Headseti - preporuka
« Odgovori #224 : 30. Lipanj, 2018., 16:47 »
Koja je razlika izmedju analognog i USB povezivanja kod Razer Electra V2 osim sto je sa USB 10 evra skuplja i da li ima razlike u kvalitetu zvuka?
Sutra će danas biti juče kao što je juče danas bilo sutra

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9