HCL.HR

Kako ubrzati i7 4510u koji ima mogucnost ubrzanja sa 2.0mhz do 3.1mhz

  • 7 Odgovora
  • 3445 Hitova
Pozdrav, kupio sam prije dva dana laptop asus F555LN (u njemu ima i7 4510u i GT840m,6GB rama, 750GB 7200rmp sustav w10 (org)) za neki low gaming...

Eh sad, kupio sam upravo sto moze se kao ''ubrzati'' proc na 3.1mhz... ali ovaj program ''Intel® Turbo Boost Technology 2.0'' viae nema podrsku (negdje sam procitao da je tako kod njih na str) a i ne mogu naci nigdje download istog :fpalm: ... u biosu nigdje nema postavki za boost (negdje pise na nekom forumu da kao vec asus fabricki postavio postavke za mogucnost boostanja) :kava:

Pa mozete li mi reci kako da boostam ovaj proc jer on radi na taktu 2.0mhz a predviden mu je takt u zahtjevnijim apilikacijama ili igrama do 3.1mhz

Pise i na kutiji i na lap da ima tu mogucnost ''klokanja'' il kaj vec...


Bio bi zahvalan jako puno kad bi mi pomogli oko ovoga, da preporucite neki program il ne znam sta...



velika hvala svima unaprijed, vjecna vam slava bila :P :ave:


p.s prije sam imao samo desktop pc, prvi put imam laptop i prvi put ovo vidim i prvi put da imam taj mobile proc sa tom nekom mogucnoscu: turbo boost :ementaler:

Inače, obično u BIOS-u postoji opcija otključavanja množitelja za procesor koji se može overclockati. Ako toga nema, onda ne vjerujem da išta od toga...
Općenito, Boost tehnologija dobro dođe u zahtjevnim scenama u igrama (slični Boost postoji i na grafičkim karticama).

Naime, ako imaš procesor koji se može OC-at a ugrađen je u matičnoj ploči koja ne podržava Overclockanje, onda na žalost ništa od toga, pa čak ni Boost neće raditi ako ga matična ne podržava, a ploče koje ne podržavaju OC u pravilu ne podržavaju niti Boost tehnologiju koja se temelji na podizanju takta...

Opet, ta Boost tehnologija isto treba biti uključena putem biosa matične ploče. Na nekim procesorima postoji i ''enhanced'' Boost koji služi kad OC procesor pa i sam boost uz to poraste, tj ode na veću razinu da se tako izrazim.

Uđi u BIOS i s(p)retno!
« Zadnja izmjena: 19. Kolovoz, 2015., 18:01 HackerMAG »

2.0 mhz na 3.1 mhz? Taj proc je odlican za windows 3.1 ! :D

P.S. idu Ghz ;) hahaha


Ja sasvim sigurno mislim da nema potrebe za OC-anjem,vjerujem da niti tebi nije u namjeri trošiti novac na novi procesor. :chair:
Konfa:
AMD FX 8350 4.0ghz 16MB Cache
MSI R7 370 Gaming 4GB
Gigabyte Ultra Durable Motherboard 970A-DS3P
Power Supply CoolerMaster RS-600W-ACAB-M4
Kingston SSD 240GB
HDD Toshiba 500GB
Cooler za CPU Katana 4
DVD Čitač Asus
Kučište MS Dragon
3D Mark Score: http://www.3dmark.com/3dm/8570946

Broj jedan- to je ovaj proc. I da Ghz a ja glupan uporan sa Mhz XD

http://ark.intel.com/products/81015/Intel-Core-i7-4510U-Processor-4M-Cache-up-to-3_10-GHz ;)



HackerMAG- cundo je to kaj. asus (ma ne asus vec svaki proizvodac lap a i sam intel) toliko pise o tom turbo boost-u da to nije moguce hahha, a nema u bios-u vec sam ulazio odem na advanced i nema tamo (ovaj model podrzava 100%) pise to isto na njihovoj str. ( a i u malim prirucnicima) samo kaj nema objasnjenja kako... Mada kad ude u task manager pa u preformance pise speed 2,9Ghz (kao trenutna) pa mislim da je vec ''fabricki'' bostano... nema kaj drugo biti...

prije ta bila intelova tehnologija ''Intel® Turbo Boost Technology 2.0'' ali je prestala sa ''zivotom'' kak oni kazu haha


Cak ima i naljepnicu gdje pise: CPU Intel Core i7-4510U up to 3,1Ghz te kao i ostala objasnjena tipa ''exended battery lifespan'', icecool itd itd... da se oni pohvale sta su stavili... pa eto bilo bi i logicno kad vec pisu da ima boost taj da je fakat boostano ili treba boostat... mada je ovaj program sto sam spominjao za boost ukinut krajem 2014 a moj laptop je model iz 2015 iz 3 mjeseca tak da je raden sigurno bez tog ''Intel® Turbo Boost Technology 2.0'' ali je ujedno namjenjen bio w8.1 ali sada su izasli svi driveri za sve za w10 (koje sam instal)... Da li postoji mogucnost da se sada proc. ubzava sam po potrebi ili?

Da li netko ima laptop sa ovim proc 4gen. koji imaju taj boost u 100% slucajeva...

npr: i7 4500 je 1.8Ghz up to 3.0Ghz
        i74510u je 2.0Ghz to 3.1Ghz
        i5 4200  je 1,6Ghz to 2,6Ghz itd itd


Ima li netko jos ideju kako dostici ovu brzinu, i da li task manager pokazuje trenutni rad 100% tocno proc jer sad pise 2.9Ghz utilization 18% do 29%...

Hvala... nikad nisam imao iskustva sa intelom a i laptopima


Imao sam uvijek amd pc (uvijek kupovao najnovije), ove godine zbog faksa i stalnih ''putovanja'' sam se odlucio kupiti lap.


Hvala jos jednom svima, zbilja bi dobro dosla pomoc ili necije iskustvo :piva:


eagle222 nije klasicni OC, vec je to unaprijed predvideno (uradeno kad se koriste zahtjevnije app ili igre kaj vec ne).
Mozda vama izgleda kao da hocu sprziti proc. ali evo linka pa se uvjeri sam http://ark.intel.com/products/81015/Intel-Core-i7-4510U-Processor-4M-Cache-up-to-3_10-GHz :)

P.s jos jednom pitanje: Da li task manager pokazuje trenutni rad 100% tocno proc jer sad pise speed 2.8GHz 2.9Ghz (pada gore dolje iz sek u sek) utilization 18% do 29% (isto tako)...?


Fakat sam zbunjen XD hahahaha  :fpalm:


*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Ako se radi o laptopu - zaboravi ikakvo clockanje!

Taj boost o kojem pričaš je nativno ponašanje mobile procesora. Dakle radi na sporijem taktu po defaultu dok ga ne opteretiš. Čim mu "daš posla" - proc digne clock na napisanu vrijednost automatski.

Uzmi si neki alat za provjeru taka tipa CPUID, upali windowse i ne radi ništa - pročitaj na kojem taktu ti radi proc
Zatim pokreni igru i provjeri takt - trebao bi biti znatno veći.

Na ovaj način radi večina mobile procesora jer jednostavno štede struju.

Također - obavezno aktiviraj "High performance" profil u power managementu i imaj spojen kabel od struje. Moj HPov laptop recimo koristi pola dedicated GPU snage dokle god ne stavim kabel od struje unutra što je jako očito dok igraš igre.

P.S. Zašto pobogu kupuješ laptop za gaming!? :solidus:

*

Hrv4tin4

  • Gost
Ljudi moji Turbo boost se gasi samo u BIOSu. I nemože ti nitko reći da je mrtav :fpalm:
To je mogućnost procesora da sam u većim naporima podigne svoj radni takt do maksimalno 3.10GHz, a ne da ga drži tako cijelo vrijeme, jer za to nema potrebe i još se radi o laptopu pa je tu pomalo problem i hlađenje, ali i cijeđenej baterije.

Turbo boost je super funkcija i uopće ne razumijem o čemu pričaš jer tebi turbo boost mora raditi normalno osim ako ga nisi sam ugasio. Nitko drugi ti ga nemože ugasiti osim tebe.

Da tako je, upravu ste....\:D/ =D>

Asus ipak je poslije 2014 omogucio da boost sam radi tj. boost radi od sebe sam po potrebi i kad je lap. ustekan u struju.... No to je intel akoder omogucio jos bolje novim driverima!
Da stavio sam na High preformance i napravio jos jednu svoju opciju kada je na kablu nek trosi kao lud, a kad nije usteda je maks.

Skipp prije svega hvala (i sto nisi trol), a nisam mislio na pravo klokanje vec na ovu mogucnost boost.. ali to smo vec rijesili kako sta :D
A zak mi treba laptop ev' za kaj:
kupio sam ovaj laptop iz razloga sto stalno ''putujem'' pa mi pc nije vsie ekonomican... pa mi je potreban laptop iz vise razloga, koristim ga na probama, dok sviram, snimam, faks, kuci, kada radim preko ljeta negdje van svoje drzave i et'. Tu i tamo koristim za filmove, internet po najvise i snimanje (gitara, bass) ponekad radim i u fl studiu. A tu i tamo padne koja igra evo gta 5 ide glatko 25fps do 45 na very high sa svim ostalnim mogucnostima (sjene na low stavim)... To sam uzeo od malog rodaka samo na test, a evo skidam far cry 4 da ino igram nadams e barem na ce radit na medium 25-30fps :D

Hrv4tin4 hvala ti na odg (i za to sto nisi trol, jer takvih forumasa vise nmg. smislit)... da shvacam to sad jer prvi put se susrecem sa tim... :piva: samo kaj kad stavim power saver taj boost se gasi i baterija se cuva ( na testu izdrzala 6h 2 filma) :)

Hvala svim ostalim... pa eto nadam se da ce ova tema nekom pomoci i u buduce kad se susretne prvi put sa tim mobilnim proc. u novijim lap.


Hajde pozdrav, da ste zivi i zdravi... Napisem jos kad istestiram fino sve rez. iz igara, pa ako netko bude zelio kupit lap. nije skup.
Mali opis:
F55LN 1350KM spec. je: i7 4510u 2.0Ghz to 3.1Ghz, Gt840m 2Gb DRR3, 6GB Drr3 1600mhz (moze se ugradit maks. do 12 ili 16), 750GB 7200rmp brz je hdd dosta, dva usb 3.0 i jedan 2.0, lan,hdmi, vga,citaci kartica, izlaz sa slusalice, kamera, mic...
Ekran je jako dobro urden mada je rez 1366x768, pregledan.

Dio oko tastature podsjeca na zeljezo (i jako je lijepo izgleda) tastatura ima ovaj efekat (http://image.slidesharecdn.com/optickevarkepps4180/95/optickevarkepps-6-728.jpg?cb=1298911307) i jako je zabavno, zatim jos dio gdje je touchpad podsjeca na bruseni aluminij a dok dio gdje tast izgleda kao mrezica od aluminija(plus onaj efekat crnih tockica)... ostatk laptopa je crn sa jako lijepim zavrsetkom.
Laptop ima jos i Icecool pa tako da je dio gdje touchpad i gdje ruke stoje ne grije!
Zvuk-solidan cak sam se iznenadio po kvaliteti!
Baterija traje nekih finih 5-6 sati gledanja filmova ili surfanja...
tipke ugodne za rad,  mada mi smeta malo manji enter...
Moze sluzit i za filmove,internet, pisanje radova itd... pa cak povremeni gaming low-med pa neke igre i vise...



Barem mala ''recenzija'' ili vam ga moj dojam o lap.

pozz :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 19. Kolovoz, 2015., 22:41 tonix1994 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9