HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 404519 Hitova
*

snowblind

• Suradnik
  • 9142
Odg: Fiskultura
« Odgovori #3870 : 04. Kolovoz, 2014., 17:45 »
E to me zanima. Da ne bi previše toga pokušao izbaciti pa da se dogodi takva situacija. Zato sam mislio da netko od vas napiše kakvu prehranu ima, što obično jede za doručak i večeru. Nije mi se želja izgladnjivati, a opet ne želim jesti nešto što ima previše kalorija. Kao što rekoh, neuk sam po tom pitanju, a cilj mi je za sada da se riješim navike kako mi je skoro svaka večera sendviči.

Uglavnom, jednostavno sam prelijen za praviti si nešto. Točnije, nemam blagog pojma o kuhanju pa zato sam uglavnom na kruhu odnosno sendvičima. Znam jaja napraviti i još nešto tako jednostavno. Stvarno se ponekada ražalostim kada shvatim da ne bi znao izrezati meso za zamrzivač, ne znam ribu čistiti niti razlikovati vrste i takve neke osnovne stvari. :wildboy:

A ovo za strpljenje. Toga barem imam. Nemam neki vremenski cilj u kojemu bi to htio ostvariti, ali vjerujem da bi za nekoliko mjeseci već trebao lakše trčati i te osnovne vježbe raditi bez pretjeranog umora. Danas sam odradio taj neki T25, nisam mogao isti broj ponavljanja koliko je lik u videu i ono umro sam, a nije ništa zahtjevno bilo. Onda sam išao malo trčati sa psom i skoro da nisam srčani dobio. Morao sam trčati od klupe do klupe da kratko predahnem pa nastavim, a razmak je kojih pa ne zna jel ima više od 50 metara.

*

disc0

• 3069
« Odgovori #3871 : 04. Kolovoz, 2014., 20:50 »
T25 ti je odlican za smrsavit, ja sam ga odradio cijelog i fino popusio gornji dio koji je ionako jadan prema ovim teretana terminatorima :mrgreen:

Trebat ce ti utezi za T25 u kasnijim fazama, preporucam ti raspon 2-12kg (ja sam radio sa slabijama, ali ja sam tada imao 65kg, sada 68 :hiha: )

Kad odradis t25 koji ti sve skupa traje 14 tjedana, baci se fino na p90x3, ja ga trenutno radim i odlican je, po meni daleko kvalitetniji od t25 sa puno manje onog brutalnog cardia.

Hrana? Stajaznam, u pocetku sam dosta pazio sto i koliko jedem... u zadnje vrijeme to malo zanemarujem, ali posto vjezbam svaki usrani dan, i dalje izgledam OK.
Kruh jedem samo razeni, na poslu mi je najlakse poklopat kakav sendvic, kad sam doma, ne jedem kruh uopce.
Dorucak, zobene pahuljica u koje ubacim suhe brusnice i mljevene orasaste (sa mlincem za kavu sameljem: orahe, bademe, lijesnjake, kikiriki, lan, sezam, bucine sjemenke...doslovno ovo sve potrpam i sameljem ;) ) i to zalijem sa jogurtom, promjesam....njam njam :thumbs:
E da pojdem jos i kuhana jaja nakon ovoga, a ako mi jos fali, malo suhog voca.

Rucak ili skuham (naglasak na skuham, a ne sfrigam) piletinu/puretinu (klopam samo prsa) sa bijelom/integralmnom rizom (volim i proso umjesto rize) i povrcem....Ili sad preko ljeta cesce narezem kakve krastavce, paprike, pomidore i opet unutra kuhana avijacija ili tuna, maslinovo ulje, ocat i te fore....
Za ovako nesto skuhat netrba biti Jamie Oliver, ako znas skuhat caj i klavu znat ces i ovo.

U medjuvremenu se trpam suhim vocem, bananama, jabukama, orasastim...ono bez da pazim sad da ne pojedem previse.
Cokolada tu i tamo, kad me ulovi.
Vecera isto kao i rucak.
Pred spavanje posni sir, orasaste, neko povrce...zavisi sto mi se jede.
A ajmo rec jednom tjedno se najedem nekih govana tipa pica, burek, hamburger, kolaci, palacinke...ono jedan dan se razbijem od hrane, ali dobro meni nije cilj mrsavit, nego bas naprotiv, ali se ne lovi bas.
Spomenuo si probleme sa hlacama, pa imam ih i ja, sve su mi velike :mrgreen:

Isao neki dan probat neke bermude i u struku stanu dvojica mene, a nogavice ful uske...na kraju nisam nista kupio, jer su svi krojevi za ekipu sa trbusinama....

Visok sam 176cm, imam 68kg,  a imat cu ubrzo i 33 godine (ovo napominjem, jer sto si stariji brze ti se lovi salo, sporiji metabolizam....bla bla bla).

Ja sam jako jako zadovoljan izgledom, s obzirom da vjezbam 35-50 min dnevno i da ne koristim velike kilaze (imam herniju diska izmedju L4 i L5), a u medjuvremenu samo lezim i igram igre i gledam filmove (osim kada radim, onda sam na nogama 90% vremena) ;)
« Zadnja izmjena: 28. Prosinac, 2022., 09:55 disc0 »

*

snowblind

• Suradnik
  • 9142
« Odgovori #3872 : 05. Kolovoz, 2014., 00:24 »
Vidiš ja nisam za suho voće jer zadnji puta kada sam probao, imao sam refleks povraćanja. Mogu jesti stvarno puno toga, ali ima takvih stvari koje jednostavno ne mogu progutati jer imam osjećaj da ću to samo izbaciti nazad.

Ovo što ti za doruačak jedeš, ja sam mislio za večeru svaki drugi ili treći dan. Moram zbog probave mješati te sjemenke, a ovo ostalo što si naveo nisam nikada kupovao. Sad preko ljeta dosta tih salata jedem jer mi baš odgovara na ove temperature/sparine, ali tunu, pa to ne bi jeo ni da mi netko pištoljem prijeti.

A ovo za izgled, meni je tako nešto ok. Ne forsiraš ništa, a opet si fit da kažem. Za sada ću se držati da probam više spaliti nego što unesem, pa se moram riješiti osjećaja da sam konstantno gladan iako sam se najeo. Uvijek mogu dvije kašike više pojesti nego što trebam.

*

disc0

• 3069
« Odgovori #3873 : 05. Kolovoz, 2014., 04:28 »
Pa nemoj onda klopat tunu i suho voce ;)

Ja sam poceo puno toga jest sto prije nebi jeo ni mrtav, pogotovo povrce.

A suho voce, umjesto slatkisa, ajmo rec da su kalorije tu negdje, ali od ovoga imam i koristi za razliku od npr domacice :D

Nebi ti bas preporucio moj dorucak za veceru, bar ne sada ako mislis mrsavit.

Bolje posni, ali nekako sumnjam da ce ti biti jestiv (meni je bas fin i ja ga s gustom jedem :ementaler: )....

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3874 : 05. Kolovoz, 2014., 15:24 »
:hiha:

snowblind,,nez,,

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #3875 : 06. Kolovoz, 2014., 16:54 »
ili da nezz možda okreneš pakiranje hrane i pogledaš koliko kalorija šta ima? drži između 1500-2000 otprilike kalorija dnevno i smršavit ćeš. ne treba ti ni teretani ni bilo kakvi nutricijnistički programi.

*

[proGABBEing] Richard

• **
  • 395
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
« Odgovori #3876 : 20. Kolovoz, 2014., 12:28 »
Znači, polagano prestajat s toplim sendvičima za večeru.
Nemoj prebrzo da ne padneš u stanje šoka!

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3877 : 20. Kolovoz, 2014., 14:01 »
:hihi:

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #3878 : 29. Kolovoz, 2014., 20:28 »
Danas sam nakon 3 serije čučnja s pauzom s 95kg (back squat) koji nije išao kako sam želio uradio 20 serija po 5 ponavljanja svaka s 80kg bez pauze. Dakle skoro čitav trening mi je bio samo čučanj. I koga zanima, radim oly čučanj (dakle high bar i atg). Jebe me čučanj nenormalno u poslijednje vrijeme :hiha2:   Sad ću neko vrijeme radit bez pauze. Ona me dobro iscrpi. Dodatne vježbe koje sam uz to radio ovaj put su rumunjski dl 110kg 2x10, malo sjedeći listovi i brzo hodanje na traci. Inače, tu još ide leg ekstenzija, hiperekstenzija i stacionarno držanje, al sam to ovaj put izbacio. Mogo sam realno još 5+ serija odradit, al reko da ne preforsiram prvi put. Sad ću ić svaki tjedan 10x5 i dodavanje po 2.5kg. Vidit ćemo nakon par mjeseci gdje ću bit. :hiha:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3879 : 29. Kolovoz, 2014., 20:47 »
obim noge? :hiha:

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #3880 : 29. Kolovoz, 2014., 20:58 »
Ma 61cm samo :hiha:  Al okej, tek sam od početka godine počeo radit noge redovno, prije toga svako mjesec lel. Al fino sam ojačo sad u ovom vremenu, ništa brutalno, al s obzirom kako sam jadan bio na početku godine sa svime (totalno atrofiran lel i s 0 snage) , ovo sada je odlično ipak.

inače, sad imam puno manje sala nego ikad prije tako da je i to određeni win na prethodna stanja.
« Zadnja izmjena: 29. Kolovoz, 2014., 21:01 Seengeer »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3881 : 30. Kolovoz, 2014., 12:00 »
:mrs:

zezam se.
znam kolko je smor biti konzistentan sa treninzima nogu :hiha:

« Odgovori #3882 : 12. Rujan, 2014., 18:39 »
jel netko od vas imao iskustva sa l-carnitinom? je li štetan i pomaže li uopšte u sagorijevanju masti?

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3883 : 12. Rujan, 2014., 18:50 »
ne i ne i ne

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #3884 : 12. Rujan, 2014., 20:42 »
:hihi:

grgure, koliki je tebi BENČ? Malo random, al eto, baš bih volio znat gdje si sada s težinama.... :hiha:

Evo da se i ja pohvalim malo...

105kg kontrolirano x7 (dakle pošteni tng, nema lupetanja i to). Uhvatila me neka viroza pa trenutno apstiniram od gyma i peaking ću morat odgodit još za par tjedana, al nadam se 115 x1 bez problema u roku mjesec dana. Inače, 85kg u meni xD
Ako uspijem u godinu dana doć do 130kg bit će super. Imam još oko 3 mjeseca lufta. To mi je cilj jel.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9