HCL.HR

DriveClub

  • 241 Odgovora
  • 73605 Hitova
*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: DriveClub
« Odgovori #180 : 26. Travanj, 2015., 09:30 »
Ulupao u ovo već dosta sati pa kratak komentar na igru, u standardnom east-to-read +/- principu:

+ vizuali - rulaju naravno, staze u Indiji na kiši s onim predivnim virtualnim blatom spuštaju vilicu do poda. Malo sam doduše razočaran fizikalnim modelom te okoliš mi izgleda previše plastično, al' ajde, skroz nebitno za takav tip igre (barem ovo potonje). I to osvjetljenje - Driveclub je postavio nove standarde.
+ score sustav - pitam se zašto se ovoga nije netko prije sjetio. U pravilu mi je MP utrkivanje pain in the ass zbog kretena koji ti se samo zaletavaju u auto na svakom zavoju, no ovako s jednostavnim sustavom uspoređivanja vremena i bodova online dio dobiva novu dimenziju. Dobro, malo je previše forsirano ono bodovanje unutar utrka, al' da se to isključiti.
+ automobili - predivno dizajnirani, izvana i iznutra, bolje nego li u GT-u (zvukovi također). Jedino mi je kamera iz kokpita, nezz, teška za korištenje. Nezz jel' to realno fakat tako usko vidno polje dok voziš ili to nije baš najbolje odrađeno u svrhu gameplaya.
+ drift - konačno da je to neki developer složio kako treba. Jedino mi nije jasno kako neki likovi na jednom zavoju naprave 4000+ score, valjda far above my level.

- AI - preuzet očito iz Motorstorma, preagresivan za ovakav tip igre. Da cijela stvar bude ironična, igra bodovima nagrađuje pravilnu vožnju, a protivnici se cijelo vrijeme zaletavaju u tebe. Lol.
- kampanja - baš arhaičan pristup natjecanjima. Očekivao sam kudikamo maštovitije odrađen taj dio.
- broj staza - za moj ukus premalo. Nakon 30+ levela imam taj dojam da se stalno vozim na jednim te istim dionicama. Čak ni Dirt 3 nije imao taj dio toliko izražen.
- fokus na europske proizvođače automobile - ima fakat dosta automobila, al' mi baš fali Mustang ili nekakav japanac. Nezz jel' bio problem u licencama ili nečemu trećem.
- grind - fakat previše treba grindati poslije 30. levela, onaj zadnji zlatni trofej je baš pain in the ass za osvajanje.
- hyper klasa - gotovo neupravljivi, jedino McLaren mogu normalno voziti.

TLDR;
Solidna vožnja za popunit vrijeme do Project Carsa i novog Gran Turisma. Prostora za poboljšanje očito ima, za nastavak doduše nisam siguran uzevši u obzir koliko je ljudi otišlo iz Evolutiona i kako će iduća prodaj PS4 igra biti novi GT. Dobar vozni model, solidan broj jurilica, odlični vizuali i score sustav su najveće snage ovog naslova. Kako su sada vidim riješili većinu problema s online komponentom i kako je cijena igre pala, savršeno vrijeme za ubost ovo.

Nekakva 7-ica od mene.
The greatest teacher, failure is.

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: DriveClub
« Odgovori #181 : 26. Travanj, 2015., 10:03 »
Taman si me sjetio da bi trebao to malo pokrenuti da vidim sve te nove updateove što su izbacili u međuvremenu.

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: DriveClub
« Odgovori #182 : 05. Svibanj, 2015., 19:39 »
Evo kopi/pejst sa ributa, da ne pisem ponovno (uglavnom, odusevljen sam ovo igrom):

Evo, dobijo i ja igru, mislio ''sad cu ja malo vozat''....a on patchina od 10gb  :(

Ali, dobro, skinut ce se do sutra, pa cu i ja malo vozat  ;)

EDIT: Evo isao probat SP. Ajme majko sto je dobra ova igra!
Stvarno dugo nisam zaigrao neku ''ozbiljniju'' voznju jer su mi draze one cisto arkadne tipa Ridge Racer i Mario Kart koje obozavam...
Ali ovo cudo mi je sjelo ko budali samar, vozni model mi je savrsen, niti prearkadan, niti pre simulacijski, grafike je jednostavno nevjerovatna (a jos mi se nije skinuo patch pa da vidim kisu i snijeg  :D). Igra ima savrseni pogled ''iznutra'', bas upotrebljiv za razliku od velike vecine igara.
Zadnju voznju koju sam probao i bila mi je totalno bezveze je bio Grid Autosport, jednostavno mi taj vozni model nije nikako sjeo.
Ovo me bas podsjeca na stariji GT, tj zadnji GT u kojem sam totalno gustao je bio GT4, ostale nisam ni probao jer nisam imao PS3.
Cekao sam onu fantomsku plus verziju, koja ocito nikada nece ni izac (IMHO povecala bi im prodaju zagarantirano jer je igra odlicna), a nisam htio bacat lovu bas zbog toga jer mi rijetko koja voznja sjedne...i onda sam danas ovu dobio djabe od frenda...sreca i veselje !! :D :D  ;D
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: DriveClub
« Odgovori #183 : 06. Svibanj, 2015., 08:27 »
Također se slažem za vozni model, baš je odlično pogođen, a staze su me podsjetile na NFS 4: High Stakes iz nekog razloga. Šteta što nisam imao više prilike za voziti, pogotovo da na više staza vidim vremenske uvjete koji su pa rekao bih savršeno prikazani.

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: DriveClub
« Odgovori #184 : 06. Svibanj, 2015., 09:20 »
Sto se tice vremenskih uvjeta....sinoc mi se skinuo onaj ogromni patch i isao sam samo probat jedan djir.
Kao prvo, oni su toliko toga dodali u igru da to nije istina, praktciki druga igra.
Onda sam isao na single event, neka staza u Japanu, noc, grmljavina, pljusak i Rimac... odvozio to jedva nekako jer sam skocio sa minija u bube na ultrabrze aute.
Nakon toga sam isao odgledat replay od utrke i najezio se! Jednostavno nemogu vjerovat sto su oni izveli sa grafikom, odsjaj svega na cesti, svijetla, uzareni diskovi, kapljice kise... jednostavno, slike i videi na internetu to nemogu pokazat. Sjeo sam se na 1m od TV-a (104cm dijagonala, sljedeci ce biti najmanje 145 :mrgreen: ), pojacao zvuk i gustao. Cisto da se zna, odigrao sam i Order i moram priznat da me je graficki ova igra puno vise impresionirala, a da ne pricam o gameplaju.
I cisto da ponovim jos jednom, vozni model IMHO savrsen, bas po mom ukusu.
Kakav bi tek gust bio ovo odigrat sa volanom.....


EDIT: Eh, vi koji ste probali i nove Forze, kakav je vozni model u odnosu na DC? I osim otvorenih svjetova, dali ima ikakve razlike u voznom modelu izmedju obicne i Horizon?

I ajme, sto bi dao da mogu Driveclub igrat na kompu u 60FPS-a, btw igra je savrseno glatka, ali izgledala bi jos bolje u 60 FPS-a.
« Zadnja izmjena: 06. Svibanj, 2015., 09:24 Disc0 »
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: DriveClub
« Odgovori #185 : 08. Svibanj, 2015., 09:59 »
Nisam neki majstor od foto moda, ali evo par SS:













3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

Odg: DriveClub
« Odgovori #186 : 08. Svibanj, 2015., 15:38 »
Ima li kakvih naznaka da bi u skorijoj budućnosti mogla izaći nekakva ''ultimativna'' verzija; sa svim DLC-ima/patchevima na disku?

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: DriveClub
« Odgovori #187 : 08. Svibanj, 2015., 19:40 »
Ima li kakvih naznaka da bi u skorijoj budućnosti mogla izaći nekakva ''ultimativna'' verzija; sa svim DLC-ima/patchevima na disku?

Nije nis najavljeno, a i nije da je igra neki prodajni hit pa da ce izdat neki GOTY edition il slicno (premda je meni odlicna :thumbs:).
Sta kupujes PS4?
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

ck7

  • ***
  • 751
Odg: DriveClub
« Odgovori #188 : 08. Svibanj, 2015., 21:16 »
Disco baš poludio za Driveclubom, toliko si ga nahvalio da u ponedjeljak/utorak idem po Limited Edition (već kad je cijena ista, zašto ne :mrgreen: ) , a mislio čekati PS+ verziju, ali što je previše je previše. :piva:

JBG...danas dobio običnu verziju za 200 kn, nema veze, glavno da se igra :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 09. Svibanj, 2015., 08:46 ck7 »

Odg: DriveClub
« Odgovori #189 : 09. Svibanj, 2015., 08:41 »
Sta kupujes PS4?
Ima se para za nj, ali ne žuri mi se. Imam ja još igara za X360/PS3 koje nisam ni upalio.

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: DriveClub
« Odgovori #190 : 09. Svibanj, 2015., 09:05 »
Disco baš poludio za Driveclubom, toliko si ga nahvalio da u ponedjeljak/utorak idem po Limited Edition (već kad je cijena ista, zašto ne :mrgreen: ) , a mislio čekati PS+ verziju, ali što je previše je previše. :piva:

JBG...danas dobio običnu verziju za 200 kn, nema veze, glavno da se igra :mrgreen:

Pazi meni ti je sto se voznji tice bog i batina Mario Kart i Ridge Racer, dakle cisto arakadni serijali.
To ako se meni svidio DC, ne znaci da ce i nekom drugom.
Vozni model je po meni odlicno pogodjen i to je ono sto mi najvise pase u ovoj igri (a ono, sto drugo je u voznji bitno?), a nerealno dobra grafika je samo slag na tortu :thumbs:
Jedino nikako da ulovim shemu sa driftovima, neidu mi i gotov, svaki put se zakucam u zid ili mi usrani auto stane u pol zavoja premda sam ja vec stisnuo gas (tu mi je RR broj jedan, tamo uvijek izaberem drift aute i gustam)...ali naucit cu valjda :mrgreen:

PCars sam samo probao i meni je to tu mac, neda se meni namjestat pritisak u gumama, mjenjac, ovjes, spojlere i slicno, i ne zelim da mi se auto ponasa kao na ledu, da se ljepi na travu i momentalno zaustavi cim dotaknem rub staze, tj neki stupiz, ocesem zid i slicno (u PCarsu nije ovako kako sam nabrojao, to sam napbrojao opcenito sto mi smeta u utrkama).

U DC-u, instaliras igru i igras. Prva voznja....i doslovno skuzis kako vozit nakon 1min, idiot proof za siroke narodne mase, meni jako dobro :thumbs:

3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

ck7

  • ***
  • 751
Odg: DriveClub
« Odgovori #191 : 09. Svibanj, 2015., 09:38 »
Ma razmišljao sam već neko vrijeme da si nabavim, pa rekoh zašto ne sad. Inače jel ikad zaživio HCL Club za DC, znam da je bilo spomena o tome kad je igra trebala izaći još za PS+ pa smo se javljali tko bi sve htio sudjelovati, mislim da je Kaiser bio glavni po tom pitanju. :kava:  Sad samo treba dočekati da završim s poslom, pa još update dočekati nekih 4 sata (imam 30 mbit/s, valjda netreba duže, a ne želim krenut igrati bez vremenskog updatea)

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: DriveClub
« Odgovori #192 : 09. Svibanj, 2015., 10:08 »
Ma razmišljao sam već neko vrijeme da si nabavim, pa rekoh zašto ne sad. Inače jel ikad zaživio HCL Club za DC, znam da je bilo spomena o tome kad je igra trebala izaći još za PS+ pa smo se javljali tko bi sve htio sudjelovati, mislim da je Kaiser bio glavni po tom pitanju. :kava:  Sad samo treba dočekati da završim s poslom, pa još update dočekati nekih 4 sata (imam 30 mbit/s, valjda netreba duže, a ne želim krenut igrati bez vremenskog updatea)

Ima da, ali mislim da je popunjen, fora ti je u tome sto u klubu najvise moze biti 5 ljudi (ili mozda 6, nisam siguran).

Ja sam se uboo u neki klub jer bez kluba ti se ne broji fame kad igras multi sto je totalno glupo, a i ne dobivas dosta auta.

Cim sam se uclanio u klub, odmah mi se otkljucalo 7-8 auta.

EDIT: Eh da, zaboravio sam napomenut, vecina onog silnog sadrzaja koji se pojavio nakon update-a  se placa samo ja to nisam odmah skuzio :hiha2:
« Zadnja izmjena: 09. Svibanj, 2015., 10:42 Disc0 »
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

ck7

  • ***
  • 751
Odg: DriveClub
« Odgovori #193 : 09. Svibanj, 2015., 10:57 »
Vidit ću dal tko traži vozače :approve , ili ću napraviti svoj club i neću nikog puštat unutra :mrgreen: , koji sadržaj se plaća, dodatni auti ili...

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: DriveClub
« Odgovori #194 : 09. Svibanj, 2015., 11:21 »
Vidit ću dal tko traži vozače :approve , ili ću napraviti svoj club i neću nikog puštat unutra :mrgreen: , koji sadržaj se plaća, dodatni auti ili...


Ako si sam u klubu, klub je neaktivan, dakle kao da ga nema :thumbs:
Auti i eventi. Prosvrljaj malo po PS storeu na kompu.
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9