Igram ovo od petka, sasvim fina strategija, doduše za moj ukus po nekim konceptima malo previše "old school". Vidim da su nešto ublažili sustav škare-kamen-papir iz Empire at Wara da se dobije na dinamičnosti (da ne treba svako malo pauzirati borbu), no tako su pomalo osakatili mi smislenost određenih jedinica. Uveli su iz CC-a na alatnu traku s komandama sell, repair, pause što je iz funkcionalne stvari korisno, no više bi mi imalo smisla da postoje neki inženjerci koji popravljaju oštećene zgrade pa da ih moraš štiti s nekim unitima i tako to. Dosta se igra oslanja na base building, no automatizirali su neke stvari pa nije u žaru borbe problem hendlati produkciju.
AI je solidan, čak me iznenadio u par navrata kad bi recimo utvrdio prilaz jednoj bazi, a neprijatelj bi me napao tamo gdje sam najslabije branjen. Išao sam testirati cijelu stvar pa recimo maknuo jedinice na jednu stranu baze i fakat bi me opet napali tamo gdje nema nikoga. Uglavnom, AI prepoznaje igračeve slabosti i adekvatno reagira. Jedino fali boljeg hendlanja kada je u pitanju upravljanje samom borbom - previše sve to skupa liči na "zerg rush" bez neke bolje taktike. Al' ok, nema tu smisla previše cjepidlačiti, drži vodu cijeli sustav za potrebe skriptirane kampanje.
Long-story shot, ove sve ocjene iznad 80 djeluju mi pretjerano - solidna strategija, no barem za sada ne vidim ništa revolucionarno, više recikliranje nekih starih ideja gdje se igra na kartu nostalgije. Jedino rula sama prezentacije priče koja je napravljena gotovo na razini Starcrafta 2 (dobro, pretjerujem malo, al' čisto za vizualizaciju), tu kapa do poda.
Budu detaljniji dojmovi u hcl recenziji, ovo je samo par random thoughts.