Ja sam definitivno igrač Fife.
Draža mi je, već jako dugo mi bolje odgovara njen gameplay- ne znam zašto.
Možda mi je zbog puno godina igranja meni normalniji i prirodniji ali definitivno zaslužujem bolje.
Da li je to PES? E pa, 17ica nije bila. Mislim da je to uz PES 06 najbolji PES nastavak a Konami zna tu
i tamo pogoditi neke stvari no od 2012. godine je Fifa igra koju smatram boljom.
Gameplay je stvarno tu negdje, možda mi treba 10ak minuta da se prebacim sa jednog
na drugi između tih igara ali obje igre su prema svim ostalim igrama koje izlaze loše.
Kada pogledam NBA igre (kojih nisam fan) dođe mi da plačem. Mi imamo loše animacije, nedoraslu
fiziku, loše net modove, loše anti-cheat kodove, skriptiranost... ma ne da mi se nabrajati više.
PES svake godine izbaci OK demo i stvarno uživam u njemu ali kada dođe Fifin demo to mi je ko
drugi svijet, bolji svijet. Realno, ne mogu reći koja je igra bolja a ovdje to niti ne pokušavam niti želim.
Fifa ima daleko veću bazu igrača. Ima kvalitetne online modove, to se mora reći.
E sada, što to PESu treba da bude bolji? Ne znam. Znam da mi je 17ica bila daleko najbolji PES
unazad nekoliko godina. Čak ima puno stvari u gameplayu koje su bolje od Fife. Animacije, dodavanja i
te stvari koje su ipak važne. Sitnice ali kada ih je puno mijenjaju mišljenje o samoj jezgri igre.
18ica treba ne samo nastaviti istim tempom nego ubaciti u višu brzinu. Uopće me nije briga što
je prošlogodišnja igra ocjenjena bolje od Fife, to je čista glupost. Ove godine PES ima priliku stvarno biti
bolja igra. Iskreno od Fife ne očekujem niti dva milimetra pomaka. Od PESa očekujem puno toga.
Počeli su popravljati online (nije da ga igram, makar imam pristup PESu na PCu) ali pratim te igre
i baš se vidi napredak. Gameplay je jako dobar, to se mora priznati.
Ono što definitivno trebamo su ISS 2 komentatori. Baš sam nedavno gledao video neki na youtubeu iz
fore i to je nešto što jako fali ovoj igri. Grafički taj pokretač mora puno više. Animacije? Već su sada bolje
nego na Fifi ali fizika im i nije nešto.
Stvarno bi se želio vratiti ovoj igri koja je godinama kasnila za Fifom, bez obzira da li to netko
priznaje ili ne ali prošle godine su bile skoro izjednačene. EA jednostavno ima više love no ako
Konami stavi malo više resursa u PES mislim da bi i oni mogli početi zarađivati pa da napokon dobijemo
igru bez skripti (koje su na Fifi očitije), sa animacijama koje nisu robotske i imaju prijelaze, sa fizikom
igrača i lopte koja ne izgleda drveno nego kako treba.
Fifa je krenulo dobrim putem kada su počeli raditi igru na temelju barcine škole. Izgleda da je PES
napokon krenuo tim putem i to mi je drago. Ne zato jer volim barcu, ja navijam za AC Milan a Real mi je
recimo 3. klub (Dinamo je No2) nego zato jer je Barca nekada imala igru kojima je derala protivnike.
Ova sranja u novoj Fifi gdje je AI obrane važniji od igrača koji ga kontrolira me tjeraju na povraćanje.
Tamo se samo opustiš, pritisneš L2 tipku i ama baš sve što treba ti radi AI. To mi se ne sviđa niti malo.
PES će ove godine biti jako dobra igra, uopće ne sumnjam. Da li ću ga kupiti? Samo ako Fifa
neće (meni) i šestu godinu zaredom biti klasu iznad