Grafika i zvuk su cisto savrsenstvo. Brkovi, kosa, odjeca, sve se giba tako nenormalno realno, stvarno izgleda prebrutalno.
Pa kapljice kise koje klize po lampama na ulici, efekti dima, vatra... vjerovatno trenutno najljepsa igra!
Zvuk je jos bolji, voice acting je vrhunski, ambijetalni zvukovi koji pridonose odlicnoj atmosferi i mozda malo pretjerano naglaseno duboko disanje likova.
Disu kao da imaju 150kg i kao da su upravo odtrcali maraton. Muzika je isto odlicna i nenametljiva. Zvukovi oruzja su tako mocni i prodorni, prozori su mi se tresli dok sam pucao, a susjedi mora da su bili odusevljeni

Prijelaz iz animacija u igriv dio je odlican jer se sve izvodi u real time-u u in-game engine-u, ali ipak svaki put ad zavrsi animacija lik ne reagira jedni sekundu-dvije, tek onda se moze upravljat njime (ovo spominjem jer nitko dosada nije).
Ali, igra vas tako nenormalno ogranicava da me dosta podsjeca na FMV igre iz 90ih, pretpostavljam da je to zbog fenomenalne grafike, ipak su to kontrolirani uvijeti i nema pada valjda niti jednog frejma sve je savrseno glatko.
Napucavanje IMHO odlicno, Grey se fino lovi zaklona, jedino neki put kao da je zalijepljen za isti, malo ga je teze odlijepit od istog, dok opet neki put kao da sam izleti iz zaklona. Eh da jedan fun fact, kontroler mi je imao jednu crticu i izdrzao je 6:30h igranja ove igre (negdje u polovici tog vremena je poceo javljat da je baterija pri kraju), mislim da to dovoljno govori o tome koliko koristite kontroler.
QTE...QTE...QTE, nemam dalje komentara.
Prica je OK, nista posebno, puna kliseja.
A sada duzina, meni je trebalo 8:30h za zavrsit igru s time da sam na nekim mjestima poginuo vise puta (prokleta ekipa sa shotgunom i oklopom >

;D ), jos cca pol ure za platinu (falila mi 2 cilindra i jedan dokument). BTW cilindre jos mozete vidjeti, pa skuziti koji vam fale, ali ostalo morat trazit, nema nigdje evidencije sto ste pokupili. Isto tako te novine, pisma i slicno su doslovno necitljivi, oni to naime pokazuju u 3D-u i udaljeno, tako da je uzasno tesko za citat (imam TV od 102cm koji je od moje pozicije udaljen cca 2m), tako da ih nisam ni citao jer bi mi ispale oci

Eh sada ova igra je takva da nema gotovo nikakav replay value, jedino ako opet zelite prozivit pricu (sto ja iskreno i radim sa mnogim starim i meni dobrim igrama). Ja sam ju posudio i odigrao u tih 9h, igra mi je dobra, ni vise ni manje od toga. Dali igra vrijedi tih 450-550kn? Nikako, IMHO 100-200kn.
Sve u svemu, odlicna AAA produkcija i ja se toplo nadam da ce ovo postat nova PS fransiza i da cemo dobit nastavke sa ispravljenim greskama prvog dijela.
I ko nije, neka ovo obavezno odigra

EDIT: Eh da, inace sto se tice duzine igre, pa nije uopce u tome problem, problem je u duzini igrivih dijelova, ali kao sto sam vec rekao meni je igra OK, a ja isto tako volim TellTaleove igre i visual novele tipa Phoenix Wright serijal, 999, Dangaronpa. Tako da eto, volim i ovakve igre koje pruzaju vise pasivno iskustvo