Sudeći po tvojim pitanjima imam dojam da nisi nikad zaigrao nijedan MMORPG jer da jesi - imao bi u startu odgovor na večinu ovih pitanja.
Kao kod gotovo svih MMO naslova, expanzija nije samo par itema već se radi o tekućim dodacima, novim levelima, novim instancama, novim zonama i masu questova/itema/geara/mountova/svaštanešto što dolaze s istom.
WoW je jako specifičan naslov i iako ga masa ljudi hejta, dan danas slovi za najigraniji, najispoliraniji i vjerojatno najbolji MMORPG. Blizzard je jednostavno prevelika mašinerija koja ima financija za svakakva poliranja, a fanbase iza Warcraft franšize je ogroman.
E sad - igra je prastara što se najbolje vidi iz početnih zona, dok su zone posljednje 2 expanzije znatno upgradeane vizualima i novim mogućnostima enginea uključujući nove character modele. Ako želiš samo isprobati - WoW nudi trial gdje ti je dosta toga onemogućeno (samo do lv20, ne možeš tradeati niti uć u guild nit slati ingame mailove), al je i više nego dovoljno da dobiješ dojam kako igra funkcionira.
Pošto su ti svi odgovorili već na pitanja, ja se neću ponavljat nego savjetovat te da jednostavno probaš sam. I još jedna napomena - WoW je isključivo endgame igra. Tek kad dingaš max level kreće ono "pravo" o čemu svi pričaju i zbog čega je WoW odličan - a to su heroic instance i raidanje u grupi od 10-30 ljudi.