HCL.HR

TOP 13 najboljih Assassin’s Creed igara

Dominik Vadas prije 3 dana   •   113 komentara


Assassin’s Creed dugovječna je Ubisoftova franšiza koja je iznjedrila pregršt zanimljivih naslova. Odlučili smo vam olakšati posao pa smo za vas izdvojili 13 najboljih igara iz serijala.

Ubisoft je davne 2007. predstavio prvi Assassin’s Creed, na radost ljubitelja povijesti, nasilja i sijena. Naizgled jednostavna priča o Desmondu Milesu, koji ulazi u sjećanja svojih ubojitih predaka, s vremenom je dobila više zapleta i preokreta od hrvatskih sapunica.

Unatoč zamršenoj fabuli i promijenjenom gameplayju, Assassin’s Creed uspio je ostati prepoznatljiv. Brojni štovatelji serijala zaljubljeni su u jedinstveno povijesno razdoblje koje krasi svaki naslov, a velik dio draži oduvijek su bile razne adaptacije povijesnih ličnosti s kojima bi vaš hasasino stupao u kontakt. Bilo da ćaskate s Pitagorom, pijete kavicu s Machiavellijem ili koristite izume Leonarda da Vincija- druženje s poznatima uvijek je zabavno!

I dok čitav internet naveliko nagađa o novom i misterioznom Ubisoftovom projektu naziva Assassin’s Creed: Infinity, odlučili smo da je došlo vrijeme da svi zajedno sjednemo u Animus i prisjetimo se ponajboljih avantura i vremenskih perioda u koje nas je odveo ovaj ikonični serijal.

Od renesansne Firence, preko suncem okupane Akropole i nemirnih valova Karipskog mora pa sve do blatnih ulica viktorijanskog Londona- predstavljamo vam listu 13 nama najdražih Assassin’s Creed igara. Dakako, lista je subjektivna – drugačija ne može ni biti, pa imajte to na umu prije nego se uzrujate. A onda nam smireno možete reći zašto se s njom ne slažete 🙂

UPDATE (18. 5. 2024.): Ova lista inicijalno je bila top 10 najboljih Assassin’s Creed igara te je dvije godine kasnije ažurirana u top 13.

13. Assassin’s Creed Rogue

Najavljivan kao Assassin’s Creed koji će nam prezentirati “drugu stranu priče”, onu templarsku, Assassin’s Creed Rogue je na kraju bio igra sklepana na reciklaži starih ideja. Ubisoftu je poslužio kao naslov s kojim u 2014. još uvijek nisu odbacili tada već vremešne PlayStation 3 i Xbox 360 konzole.

Imao je Rogue određenu svježinu sa svojim hladnim okruženjem, ali je kampanja bila kratka i puna ponavljajućih mehanika. Protagonist Shay Cormac isto tako se nije nametnuo kao voljeni lik u Assassin’s Creed serijalu. Ako ništa, igra je poslužila da zaključi Kenway sagu i spoji priču sa Assassin’s Creed Unityjem.

12. Assassin’s Creed Mirage

Isprva zamišljen kao proširenje za AC Valhallu, Mirage je bio djelomični povratak starom principu Assassin’s Creed igara nakon njihove moderne RPG faze. Ova je igra izbacila većinu role-playing elemenata te je dobrim dijelom bila akcijska avantura starog kova. Mnogi su fanovi pozdravili ovaj kratki predah od iscrpnih i dugotrajnih avantura Valhalle.

Ipak, drugi će reći kako je Mirage sukladno svom nazivu bio varljiva igra. Na prvi pogled je djelovao kao stari Assassin’s Creed naslovi (pogotovo uz nostalgični filter po uzoru na prvu igru), ali nije mogao sakriti činjenicu da se temeljio na modernim idejama. I dalje smo imali “dron” u obliku orla i teleportirajuće egzekucije glavnog lika Basima, a parkour nije bio fluidan kao nekoć.

Bitno je ipak što je Bagdad kao mjesto radnje bio bogato prezentiran, iznimno atmosferičan i detaljno dizajniran. Sve u svemu, Mirage je završio kao vrlo dobra igra u svom nastojanju da oponaša odlične Assassin’s Creed igre.

11. Assassin’s Creed Unity

Ovaj dio pomalo boli. U vrijeme kad je igra izašla bio je to tehnički kaos bez obzira gdje ste Unity igrali. A čak je i danas moguće naletjeti na neke tehničke anomalije u izvedbi igre. Tužnije od toga je što se ispod svega toga nalazila dosta interesantna i ambiciozna Assassin’s Creed igra. Nije još išlo u prilog to što smo se nakon plovidbe po raznovrsnoj mapi u Black Flagu ponovno vratili u jedan grad, ali i dan danas pamtimo napučenost virtualnog Pariza i glomaznost katedrale Notre-Dame. I vjerojatno najbolji parkour u serijalu.

Ambicioznost Assassin’s Creed Unityja očitovala se i u prvoj co-op kampanji koju je serijal tada vidio. Da nije bilo tehničkih poteškoća, možda bi to kooperativno igranje bilo bolje prihvaćeno. Ovako je ostalo upamćeno kao zanimljiva crtica u povijesti Assassin’s Creeda koja se od tada više nije ponovila.

Također se u AC serijalu više nije ponovio ni grafički skok kakvog smo imali s Unityjem – nešto što bi se možda moglo promijeniti u budućnosti. Ali nekako mislimo da će ovo definitivno ostati zadnji Assassin’s Creed staroga kova.

10. Assassin’s Creed

Prvi Assassin’s donio nam je priču o Desmondu Milesu i njegovom davnom pretku Altairu. Dok je Desmond u modernom svijetu učio o vječnoj borbi između Templara i Bratstva, njegov daleki rođak morao je spašavati svoju čast u ratom poharanoj Svetoj Zemlji.

Treba biti iskren pa priznati kako prvi AC nije ponudio zabavno gameplay iskustvo. Monotona borba uklopljena s repetitivnim zadacima uvelike je zasjenila solidno parkour iskustvo. S druge strane, bilo je teško ostati ravnodušan na tada prekrasnu grafiku, misterioznu priču i sjajan prikaz drevnih gradova poput Damaska i Jeruzalema.

Deseto mjesto na listi pripalo je naslovu s kojim je sve počelo. Prvi Assassin’s Creed postavio je kamen temeljac ove slavne franšize i sama ta činjenica već je dovoljna da ga se uvrsti na ovu listu.

9. Assassin’s Creed Syndicate

Syndicate je prvi Assassin’s Creed naslov u kojemu smo mogli kontrolirati dva različita lika. Po prljavom i bučnom Londonu mogli smo tiho skakutati po krovovima s Jacobom ili pak raditi apsolutni prometni kaos s Evie. Dinamična interakcija s okolinom i međusobni odnos između obitelji Frye bio je izvrstan dodatak uhodanoj formuli prijašnjih igara iz serijala. Štoviše, neki igrači se kunu kako je upravo Evie Frye najbolji ženski lik u čitavom serijalu.

Osim zanimljivog dvojca, Syndicate je ostao upamćen zbog grafičkog pomaka i postavljanja novog standarda za čitav serijal – ili barem standarda iole sređene igre nakon problematičnog Unityja. Viktorijanski London je napravljen toliko autentično i detaljno da sam svojedobno samo čekao kada će se u mene zabiti omaleni izgladnjeli deran koji će me zatražiti još jednu porciju hrane. Na moje razočarenje, takvoga nije bilo moguće sresti, no za utjehu smo mogli pročavrljati s Charlesom Dickensom i kraljicom Viktorijom.

8. Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla posljednji je naslov u serijalu koji predstavlja završni dio trilogije koju je započeo Origins iz 2017. U Valhalli pratimo avanture Eivora, mladog Vikinga željnog osvete. Osim vrhunske zvučne prezentacije, zanimljivog sporednog sadržaja i činjenice da ste mogli mijenjati spol glavnom junaku, Valhalla je je podijelila fanove – jedni su uživali u količini sadržaja, drugima je Ubisoftov format otvorenog svijeta ovdje izašao na uši.

Igru pamtimo po pomalo napornoj priči koja se rastegla preko svih devet svjetova, kao i po gotovo nepostojećoj umjetnoj inteligenciji protivnika. Ako ništa, ovo je trenutno jedini dio u serijalu u kojemu, osim dosadnih konja, možete zajahati i vuka. A tu je i mini-igra opijanja.

7. Assassin’s Creed: Revelations

Kad smo već kod trilogija, ne možemo ne spomenuti i Revelations koji nam je dostavio treći i konačni dio sage omiljenog Ezia Auditorea. Nakon avantura u Firenci i Rimu, naš junak zaputio se u Konstantinopol. Ezio u Revelationsu prolazi kroz najdramatičniju fazu svog burnog života, a u cijelu priču, osim turskih careva, uplest će se i Altair.

Revelations je pokupio brojne pohvale na račun kompleksne priče i melankoličnog Ezia, dok je najviše kritika neočekivano palo na povijesno razdoblje. Naime, mora se priznati kako smo od Carigrada svi očekivali više, a pozitivnom ugođaju svakako nisu pridonijele ni naporne mini igre branjenja tornjeva.

Najveća prednost Revelationsa ipak se krije u rastanku igrača s voljenim Eziom koji je kroz brižljivo skrojenu fabulu dobio ispraćaj za pamćenje, baš kako i priliči jednom prosijedom gospodinu u zlatnim godinama.

6. Assassin’s Creed III

Treći dio najpopularnije Ubisoftove sapunice sreću je odlučio potražiti preko bare. Smještanje radnje u Ameriku bio je dobrodošao pomak od kontinentalnih metropola na koje smo navikli. Osim nove lokacije, igrači su se morali naviknuti i na novog protagonista Connora. Assassin’s Creed III uveo je inovacije poput šuma i otvorenih polja te lova koji je usko povezan s crafting sustavom. Naravno, najvažnija od njih svakako je i mogućnost sukobljavanja s brodovima.

Nažalost, trojka je imala i pozamašne probleme. Među glavnima svakako treba spomenuti lošu optimizaciju, mnogobrojne bugove pri izlasku i dosadnjikavu borbu. Treba biti pošten pa istaknuti i neobično loše tempiranje same radnje. Za prelazak uvodnog dijela i prologa bilo nam je potrebno jednako vremena kao i za izgovaranje Connorovog domorodačkog imena- Ratonhnhaké:ton.

5. Assassin’s Creed: Origins

Kad je Origins jednom odškrinuo svoja vrata, mnogi su pomislili kako Ubisoft nikada nije čuo za onu narodnu: ako nije pokvareno – ne popravljaj! Naime, osim što je dostavio priču o podrijetlu Bratstva, Origins je iz temelja promijenio način na koji smo igrali svaki prijašnji naslov iz franšize.

Origins se igrao poput klasične RPG igre, a brojevi iznad vaše opreme i glava neprijatelja postali su glavni pokazatelj stanja na bojištu. U igru je dodana golema količina oružja, oklopa i bisagi koje su našem šerifu Bayeku pomogle da očisti drevni Egipat od nepotizma i zla.

Grandiozni ugođaj prekrasno napravljenog Egipta donekle je uništila priča. Bayeka ne pamtimo kao karizmatika, a njegov osvetnički pohod djeluje kao scenarij za neki drugorazredni film s televizije. Da stvar bude gora, način na koji Origins pristupa najvažnijim motivima svojeg univerzuma u najmanju ruku je apsurdan- svašta se može dogoditi u kadi!

4. Assassin’s Creed: Odyssey

Rijetko kad nailazimo na igru čiji naslov toliko pristaje sadržaju. Assassin’s Creed Odyssey je bez sumnje golema igra, možda i pregolema za svoje dobro. Odyssey nas je zaista odveo na pravu odiseju koja se protezala diljem glomazne i vjerno prikazane antičke Grčke.

Svi oni novi i kontroverzni elementi koji su debitirali u Originsu u Odysseyji su se podigli na višu razinu. Brojke su i dalje bile glavna stvar koju je trebalo pratiti, a popravljen je i sustav nadogradnje naših junaka. Najveći novitet u gameplayju označio je takozvani sustav plaćenika, zbog kojeg ste uvijek osjećali metu na vašim leđima.

Odyssey nam je donio epsku priču koja govori o važnosti obitelji, domovini, ratu, filozofiji i vanzemaljcima! Naš misthios svojim je akcijama i odlukama aktivno utjecao/la na tijek radnje, a igrači su po prvi puta mogli svojevoljno odabrati spol glavnog protagonista.

3. Assassin’s Creed II

Uz Assassin’s Creed II uvijek vežemo nekoliko superlativa. Prije svega, dvojka slovi kao jedan od najboljih nastavaka neke videoigre, dok istovremeno glavni protagonist Ezio predstavlja najdražeg lika u cijelom serijalu. Ezio Auditore karizmatični je ženskar koji, nakon smrti svoje uže obitelji, odlučuje postati ubojica iz sjene.

Ne postoji segment originala koji u nastavku nije doživio značajan pomak. Ovdje smo po prvi puta imali prilike uživati u glatkoj i spretnoj kameri, ali i isprobati kultni eagle vision. A tko bi mogao zaboraviti radost pri upotrebi dvostrukih skrivenih oštrica.

Vaše igralište ovoga puta nije bio prašnjavi i sivkasti Jeruzalem, već šarena i zadivljujuća Italija. Rim, Firenca i Venecija pružali su sate i sate zabave. Osim prekrasnih eksterijera, Ezio je sada mogao plivati te ulaziti u zatvorene prostore. Da gradovi ne bi bili tek prazne kulise pobrinuli su se razni zanimljivi žitelji i NPC-jevi koji su od Ezia uvijek zahtijevali pomoć, plačući na njegovim kršnim ramenima.

Osim renesanse Italije, zabavljali smo se i u modernom svijetu, gdje smo dobivali nove detalje o vječnom sukobu Templara i Bratstva.

2. Assassin’s Creed: Brotherhood

Brotherhood ne samo da je nastavio poboljšavati fantastične mehanike izvrsne dvojke, već se nije libio i sam uvesti inovacije. Još jednom uskočili smo u renesansne cokule Ezia Auditorea i posjetili Vječni Grad. Na prvu se može činiti kako je mana to što ovoga puta imamo samo jedan grad za istražiti, no Rim je svojom raznolikošću i veličinom poslužio kao više no uspješan nadomjestak.

Naš Ezio ovoga puta mora paziti na ostatak svoje obitelji, ali i pronaći jabuku iz Edena, čudesan predmet koji će Bratstvu konačno dati prevagu u borbi nad mrskim Templarima.

Sukladno naslovu, u ovoj igri veliki je naglasak stavljen upravo na vaše pajdaše. U igru je dodan Brotherhood of Assassin’s, opcija s pomoću koje su igrači sami mogli regrutirati NPC likove u opasne i nedodirljive ubojice. Naglasak na društvo svakako se očituje i u multiplayer komponenti u kojoj smo se igrali nešto drugačije i krvavije verzije lopova i pandura.

1. Assassin’s Creed IV: Black Flag

Tko bi rekao da razvratnički život na nemirnom moru može biti tako zabavan? Black Flag preuzeo je gameplay mehaniku hvaljenih pomorskih bitaka od neuspjele trojke i na nju dodao dašak ruma, brodske pjesme i usoljene sabljarke te tako napravio recept za najbolju igru u ovom dugovječnom serijalu.

Radnja se prostire diljem karipskog otočja za vrijeme osamnaestog stoljeća, a na vama je da oplovite svaki komad zemlje i savladate svaki plimni val. Osim traganja za zlatom i spašavanja glave na ramenima, mogli smo posjećivati razna otočna naselja, sudjelovati u epskim i zabavnim pomorskim okršajima sa zloglasniim Crnobradim, ali i poći u lov na kitove i morske psine.

U igri pratimo Edwarda Kenwayja, gusara koji sa svojom posadom mukotrpno traga za izgubljenim blagom među kojim se nalazi i komadić Edena, moćan artefakt nad čijom se kontrolom bjesomučno bore Templari i Bratstvo. Simpatični Edward koristit će svu svoju lukavost kako bi se izvukao iz ove zapetljane situacije, a cijela stvar toliko je atmosferična da će vas neminovno podsjetit na jednog drugog poznatog pirata s Kariba.

Iznimno je teško napraviti ikakvu listu najboljih igara, a posebice onda kada se radi o tako velebnom serijalu kao što je Assassin’s Creed. Tijekom godina serijal se toliko mijenjao i adaptirao, posjetili smo toliko različitih i posebnih lokacija te sudjelovali u interakcijama s toliko slavnih osoba koje su obilježile našu civilizaciju da postaje sasvim nemoguće sastaviti jednu i nepogrešivu listu.

Upravo zbog toga zanima nas kako izgleda vaš poredak Assassin’s Creed igara? Koje su igre po vama zaslužile biti na kojem mjestu i zašto? Pišite nam svoja mišljenja u komentarima ispod!

Označeno sa:

Komentari (113)

 • Goblin

  01.06.2022 - 17:04

  Gdje je Unity? 👎

  • MAJSTOR RINGO

   @Goblin, 01.06.2022 - 17:20

   Takoje, cirkus medrano lista, e covece stavili su odiseju na cetvrtom mestu 🤣🤣🤣. Unity je odlicna igra, kada je izasla imala je probleme, bagove, losu optimizaciju, bez obzira, sve je to popeglano, i ta igra po meni je u top 5 najboljih AC igara!

  • Stecajni_upravnik

   @MAJSTOR RINGO, 01.06.2022 - 18:11

   Saglasan👍

  • Rastmahatta

   @MAJSTOR RINGO, 01.06.2022 - 21:37

   Ljubi brat!

  • MAJSTOR RINGO

   @Rastmahatta, 02.06.2022 - 18:40
  • Gebro_gaming891

   @Goblin, 01.06.2022 - 17:29

   Tamo gdje mu je i mjesto.

  • Smike

   @Goblin, 01.06.2022 - 18:44

   Tamam gdje i pripada

  • hexagram

   @Goblin, 02.06.2022 - 15:47

   Istina. Unity meni osobno u top 3 a Valhalla ne mora biti na listi

  • Darcoolio

   @hexagram, 18.05.2024 - 15:48

   Možda i jedan od najgorih AC naslova ikada.

  • Iceman73

   @Goblin, 18.05.2024 - 21:23

   Baš…jedna od boljih!

 • Agent

  01.06.2022 - 17:07

  Da je Valhalla lošiji od originsa nisam očekivao. Ostalo se slažem

  • Smike

   @Agent, 01.06.2022 - 18:45

   Duplo je lošija, znaci priča za k….,gamplqy jadan

  • Agent

   @Smike, 01.06.2022 - 19:05

   Nisam ju igrao ali se govorilo da ima najviše igrača ili je najprodavanija nisam siguran i dobila Y2 content pa sam očekivao da je bolja. Hvala na infu

  • SanKa

   @Smike, 03.06.2022 - 15:13

   valhalla ima odlicnu pricu, povijest vikinga i povijest rane engleske je fantastican. kao i setting, lokacije, gradovi. Valhalla me jako iznenadila.

  • Smike

   @SanKa, 03.06.2022 - 15:36

   Joj pričao kao da ju je pisalo djete od 10 godina, toliko ja zanimljiva i nepredvidljiva i svi smo na početku znali kako će se završiti. Cijeli setting je po meni za kurac i ne osjeća se duh vikinga koji je bio u serijama,dok je recimo Origin tačno pogodio sa Egipatskom atmosferom. Iskren da budem ja i da nisam kupio Valhalu i čuo komentare da je losa ja bih je nabavio,jer sam veliki fan AC igra,ali do sada me Valhala najviše razočarala, nekako mi fali nešto, djeluje kao igrica ne mogu se izgubiti u atmosferi da se alatom u tom svijetu.

  • SanKa

   @Smike, 03.06.2022 - 15:50

   suprotno, bas se osjeca duh..al ti usporedjujes sa serijom vikinzi koja je dosta netocna i ode u kurac nakon 3 sezone…usporedjuj sa last kingdom, tamo mi je puno bolji prikaz vikinga, te me igra podsjeca dosta na tu seriju

  • Smike

   @SanKa, 03.06.2022 - 18:35

   Ovo nije samo moje mišljenje, dosta sam čitao komentara na gaming forumima i veliki procenat igrača se žali na loš prikaz Vikinga i općenito atmosfere, ali ako tebi odgovara odlično. Ja jednostavno nisam uspio da se povežem sa igrom kao kod ostalih AC igara. Uvod mi je bio ekstra,ali kad se krenem sa osvajanjem Engleske smučilo mi se,osvojim jednu regiju i zaboravim ko im je lider, toliko sam bio zadubljen u priču 🙂.

  • Toma_HR

   @Agent, 08.06.2022 - 15:11

   Valhalla je nadosadniji AC, ustvari ispravit ću se – jedini dosadan AC, da nisam kupio u prednarudžbi ne bi niti završio igru.

 • Faris.com

  01.06.2022 - 17:15

  “Grandiozni ugođaj prekrasno napravljenog Egipta donekle je uništila priča.”
  Šta sam ja sad pročitao, al ok, poštujem tuđe mišljenje 🙂

  • Agent

   @Faris.com, 01.06.2022 - 19:06

   S kojim dijelom se ne slažeš? Egipat s onim piramidama je dobro napravljen

  • Faris.com

   @Agent, 02.06.2022 - 16:56

   Ovo za priču, meni je odlična.

  • Agent

   @Faris.com, 02.06.2022 - 17:08

   Priča je dobra ali dosta rastegnuta pa je malo lošija

 • TitanShifter

  01.06.2022 - 17:17

  Valhalla bolja od originala?

  • Faris.com

   @TitanShifter, 01.06.2022 - 17:22

   Da?

  • Zoran Žalac

   @TitanShifter, 01.06.2022 - 17:32

   A realno sve je bolje od originala. Jako zastarjela igra. U lijepom je sjećanju – priča, glabza, Altair…, ali gameplay po današnjim standardima… uh.

  • butjer1010

   @Zoran Žalac, 01.06.2022 - 19:25

   Ovo je Zoki moj glupost što si napisao. Pa valjda se ne gleda danas, po današnjim standardima grafike, koja je AC igra bolja. To je kao da kažeš da je Mafia 3 daleko bolja od prve Mafije, koju danas ne možeš igrati jer izgleda usrano. Jedinica AC je remek djelo igre, tada kada je izašla, bila je potpuno nešto novo, priča savršenstvo, grafika za tadašnje vrijeme jedna od najboljih, gameplay je isto izvanredan, jedino je problem nakon 10-15 godina igrati tu istu igru i biti razočaran. Pa normalno da se puno toga promijenilo od tada, ali staviti valhallu ispred jedinice je smiješno svakome tko je jedinicu odigrao (kao odrasla osoba) u vrijeme izlaska. I dalje su jedinica, dvojka, brotherhood i revelations igre za sebe. Već od trojke je krenulo nekim drugim putem, ali još su to do Unity-a bile igre vrijedne tog imena. Ovo poslije su odlične igre, ali nemaju veze sa AC igrama, i staviti ih ispred ovih starih je, u najmanju ruku, ružno. Jedino ako sada imaš max 20 godina, onda sve ok, nisi ih ni mogao tada igrati.

  • Zoran Žalac

   @butjer1010, 01.06.2022 - 19:32

   Grafiku nisam ni spomenuo, pričao sam za gameplay. Premda mi je drag koncept nađi metu, ubij i bježi, danas itekako bodu u oči ponavljajuće misije, counter-rješava sve-combat, razgovori koje ne možeš prekinuti ni ubrzati… Ponajprije jer je to u kasnijim igrama postalo bolje. I ne pričam 10-15 godina kasnije, nego su u AC2 doslovno popravili većinu toga što je patilo jedinicu.

  • Zoran Žalac

   @Zoran Žalac, 01.06.2022 - 20:40

   Ma nije bio standard, imao si open world igre kao gta gdje zadaci nisu bili repetitivni i razgovori nisu bili 5 minuta bez mogućnosti prekida.

  • butjer1010

   @Zoran Žalac, 01.06.2022 - 23:15

   Ako si ti sa counterom riješavao one vitezove na kraju sa dugačkim kopljima, onda sam ja samo bio lud kad sam to igrao. Imao si arenu u kojoj si vježbao jako puno combo udaraca, obranu, napad, …. uglavnom, prebolesno dobra igra. Putovao si iz mjesta u mjesto sa konjem, jedino što priznajem su razgovori, ali uopće nisu bili dugi, nego je smetalo što se nisu dali prekinuti. Priča je bila savršena, misije su bile odlične, ratzličita taktika je trebala za svakoga, jedino su sve bile ubij nekoga??? Nisam tada znao baš nikoga kome su misije bile ponavljajuće, dosadne. Baš nikoga. Danas se dosta toga promijenilo, pa su razmažena derišta bijesna na sve, pa im i to smeta, ali pričamo ovdje o igri staroj 15 godina. Pa assassin si, pa šta je trebalo, u misijama krečiti zidove nekome prije nego ga ubiješ? Igra je jedna od boljih ikada, ali da je dvojka bolja – JE!!!

  • Zoran Žalac

   @butjer1010, 02.06.2022 - 10:13

   Imao si ako se ne varam 4 vrste misija: prisluškivanje, prijetnju, skupljanje stvari i sastajanje s likovima. I koliko ono meta – 7 koje si morao otkriti kroz te misije. Za svaku si morao odraditi koliko 2-3 misije. Znači ajmo reći sveukupno 14 misija minimalno, a bilo ih je četiri vrste. Mislim, Ubisoft je to doslovno ispravljao u PC verziji kasnije dodavanjem dodatnih misija jer su se ljudi žalili da su dosadne i ponavljajuće. I dodali su dvije nove vrste misija, valjda. Nije puno pomoglo.

  • butjer1010

   @Zoran Žalac, 02.06.2022 - 16:07

   Ja sam ju i igrao na PCu, tako da mi nije falilo ničega. U to vrijeme igra koja je promijenila sve, slagao se ti ili ne, ne znam koliko se sjećaš toga i koliko imaš godina. A igre koje promijene gaming, 15 godina poslije blatiti….. To sam ti napisao da nema smisla. Nikakva Valhalla, Oddyssey, Origins ne mogu prići blizu tome. To su odlične igre, koje nemaju apsolutno ništa novo za ponuditi, nisu bolje od velikog broja RPGova, ali se igraju samo zato što se zovu Assassins Creed! Možemo se kladiti u bilo šta, da bi imali prodaju 40% manju da se ne zovu tako.

  • Zoran Žalac

   @butjer1010, 02.06.2022 - 16:31

   Kako onda 15 godina kasnije nitko ne blati GTA igre, kako nitko ne blati Elder Scrolls, Final Fantasy… Ja ti kažem, AC2 je bio bolja igra u većini stvari i ako je ijedan AC išta promijenio u industriji onda je to bio AC2, a ne jedinica. Ne brini, bio sam više nego punoljetan u doba kad je jedinica izašla. I bila mi je vrh – dok nije došla dvojka, nakon koje sam vidio koliko je sve to moglo bolje. A ovo da danas Valhalla i sl. igre ne bi imale toliko dobru prodaju da se ne zovu Assassin’s Creed je kontradiktorno onome što govoriš. Da fanovima AC-a užasno jako smeta što to nisu PRAVE Assassin’s Creed igre, prodaja bi im bila manja upravo ZATO što se zovu Assassin’s Creed. Jebiga, korijeni AC-a su u stealthu, a stealth ne prodaje igre, prodaje ih akcija. Možemo li se barem složiti da su Valhalla, Odyssey i Origins bolje akcijske igre od prvog Assassina?

  • butjer1010

   @Zoran Žalac, 02.06.2022 - 19:17

   Ne, nikako. Kao što sam i napisao, ne da nisu bolje, nego ne mogu nikako niti u istu rečenicu sa jedinicom, te 3 igre. Ja sam uživao, kao i mnogi ljudi, u borbi jedinice, gdje sam mogao koristiti jako puno napada, obrana, combo udaraca, svega, a danas kada igram ove 3 na easy, mogu ih sve proći sa jako brzim klikanjem lijevog gumba miša. Elder Scrolls ne znam nikoga tko ju još igra osim okorijelih fanova, a da je bila bolesno dobra igra tada – je(pretpostavljam da pričaš o skyrimu), GTA ne igra nitko osim teenagera, isto kao i final fantasy, tako da ih ja nebi uspoređivao. Assassins Creed ne igraju klinci, niti su je igrali tada kada je izašla, jer je bila preteška za shvatiti, a i za odigrati. GTA možeš dati djetetu od 4 godine i odigrat će par misija bez poteškoća, što za AC ne možeš reći. Jebaj ga, razlikujemo se u pogledu na AC igre, svatko u nečemu uživa. I da, jedinica je prodrmala gaming svijet, dvojka je samo zbog jedinice imala sve na pladnju, publiku, igrače, i je, slažem se, još je bila puno bolja od jedinice.

  • Chappa

   @butjer1010, 01.06.2022 - 22:45

   Brate u potpunosti se slazem sa tobom i ne mogu da razumem narod koji zovu Valhallu i predhodna dva da ne kazem 4 dela Ac fransizom, jes da mozda preterujem ali po meni se Ac zavrsio kada je Desmon u trojki umro.

  • hyperion

   @Zoran Žalac, 01.06.2022 - 20:06

   A ne smiješ ni gledat to “po današnjim standardima”, gleda se s obzirom kada je izašla. Onda su i wolf 3d i witcher kec smeche 😛

  • Zoran Žalac

   @hyperion, 02.06.2022 - 10:20

   Nah, nekad je kod starih igara njihova jednostavnost osvježavajuća. Za Witcher 1 mogu reći da je bolja detektivska igra od Witchera 3. Ali s AC to jednostavno nije slučaj, nema elementa za koji mogu reći da mi je baš bolji od kasnijih nastavaka.

  • hyperion

   @Zoran Žalac, 02.06.2022 - 10:29

   Nije toliko ni važna ova debata, ali eto da odgovorim još jednom. Kužim šta kažeš i većinom si upravu, ali eto ono što je meni bolje je sam osjećaj profesionalnosti glavnog lika, u kojem još assassinu si trebao čak imati i kakav takav escape plan nakon ubojstva, cijel grad te traži, svaki put je više vojnika na putu.. takvu ozbiljnost rijetko vidim u novijim dijelovima. Pa mi radi toga nije bilo naporno, jer hej, profesionalci i postanu tako efikasni ponavljanjem haha, kao da kažeš recimo da su hitman igre repetitivne.

  • Zoran Žalac

   @hyperion, 02.06.2022 - 10:35

   Taj dio nije bio naporan, nego sve što si morao obaviti prije tog dijela. A u konačnici, posao ti je skriptiran, uvijek mete eliminiraš na manje-više isti način. Tj. različito metu po metu, ali nije da ćeš imati drugačije strategije ako igraš ponovno. I uvijek si otkriven nakon ubojstva pa slijedi potjera. Tak da nije samo ponavljanje u pitanju, nego i skriptiranost. U Hitmanu uvijek imaš jedan te isti zadatak, ali ga možeš izvesti na različite načine.

  • SanKa

   @Zoran Žalac, 03.06.2022 - 15:14

   sorry al ne mozes usporedjivat s danasnjim igrama. nije fer….za to vrijeme je bila vrh igra. i to je igra koja je pokrenula sve. da ne pricam da ima 100 put bolju pricu, lokaciju ,likove od smećastog syndicatea. srami se

  • omar500

   @TitanShifter, 01.06.2022 - 18:22

   Sve je bolje od Valhalle. Igra vrijedja inteligenciju.
   Prvi dio je neizostavan zbog misticnosti, odlicnog parkoura i izvornih asasinacija. Gameplay je iznimno repetitivan, ali igru svakako vrijedi odigrati.
   Unity je odlican. Bolji od Odysseya i Valhalle.

  • DaDo224

   @omar500, 02.06.2022 - 08:01

   Prvi dio je neizostavan čisto zato jer je prvi dio. Kao takav i zaslužuje počasno 10. mjesto. Ja sam netko tko je AC igre počeo odigravati kronološki kako su izlazile tek pred 3-4 godine, pa ne gledam na starije dijelove kroz nostalgične naočale. I moram priznati da jedinica, osim parkoura i settinga, nije ponudila ništa spektakularnog. Dosadna priča i repetitivan gameplay. AC II je ogroman napredak u svakom mogućem segmentu.

 • Terox

  01.06.2022 - 17:29

  Kako je Odiseja na cetvrtom mistu, meni jasno nije.

 • Gebro_gaming891

  01.06.2022 - 17:33

  Taman sam prije par dana rekao da će Black Flag biti prvo mjesto. Još bih samo stavio dvojku umjesto Brotherhooda jer mi dvojka ima bolju atmosferu, priču i zadnji je AC bez opcionalnih zadataka, mada je Brotherhood i više nego dobar AC.

 • Vujo777

  01.06.2022 - 17:43

  Mislim da se svi slažu da je na prvom mjestu ac ezio collection i ac 4 black flag, jednostavno masterpiece u ovoj seriji igara, a sad nema unity-ja, to mi je malo glupo posto je parkour toliko fluidan da ja msm da je najbolji u svojoj seriji igara, bagovi jedino malo kvare igru ali bi ju ja stavio umjesto ac Odyssey… iskreno

 • kaurazmaj23

  01.06.2022 - 17:57

  Meni osobno Syndicate nikako nije “lego” i to je jedini AC kojeg nisam odigro do kraja. Niđe veze.

 • mtgamer

  01.06.2022 - 18:01

  Meni iskreno Origins zaslužuje 4 mjesto, a ne Odyssey.

 • vragec25cro

  01.06.2022 - 18:04

  1.Valhalla,2.Black Flag,3.Odysey 4 Rouge i onda ostali za mene 🙂

  • Danilo Boljevic

   @vragec25cro, 01.06.2022 - 18:15

   Zasto ti je Valhalla na prvom mjestu? Nista protiv samo me zanima.

  • vragec25cro

   @Danilo Boljevic, 01.06.2022 - 20:02

   Nekako mi vikinzi najbolje sjeli jer su vise rpg i nisu tolko vezani uz same assassin/templare .Sviđaju mi se rajdovi bas u stilu vikinga i bossevi po mapi.Prvi par do Black Flag mi nisu bili nesto u svoje vrijeme jer bilo previse price,a premalo toga za raditi okolo.AC igre najvise volim zbog povijesnih vremena jer malo je koja takva igra da te baci u Firencu ili Karibe ili Englesku u doba Vikinga i ostala razdoblja,a opet da ima i nekih stvarnih osoba iz tog vremena.

  • Smike

   @vragec25cro, 01.06.2022 - 18:47

   I mene zanima.

 • Demon90

  01.06.2022 - 18:46

  Meni ide ovako za top 5
  AC 2
  AC3
  AC odyssey
  Black flag
  Syndicate.

  • Zoran Žalac

   @Demon90, 01.06.2022 - 18:54

   a sad neka si mi mislimo jel ascending ili descending countdown!

  • Demon90

   @Zoran Žalac, 01.06.2022 - 19:19

   Od 1 do 5 lol.

  • Gebro_gaming891

   @Demon90, 01.06.2022 - 21:05

   Grijeh je ne staviti Black Flag u top 3.

  • Demon90

   @Gebro_gaming891, 01.06.2022 - 22:12

   Kako kome. Mene osobno ocito none toliko odusevio kao većinu. Igrao sam ih sve najkasnije nekoliko mjeseci nakon izlaska i ovo je moj top 5.

  • Mamba_

   @Gebro_gaming891, 02.06.2022 - 11:17

   Grijeh je ne staviti Black Flag na 1. mjesto

  • Gebro_gaming891

   @Mamba_, 02.06.2022 - 12:53

   Meni će Black Flag uvijek biti na prvom mjestu, ali shvaćam ako netko više voli dvojku ili Brotherhood pa sam zato rekao top 3.

  • Gebro_gaming891

   @Gebro_gaming891, 18.05.2024 - 12:28

   I dalje stojim pri ovome.

  • Slavke125

   @Gebro_gaming891, 18.05.2024 - 13:10

   a ja se slažem sa tobom

 • Smike

  01.06.2022 - 18:53

  Meni je BF isto najbolje sjeo i igrao sam ga sa guštom kao ni jednu igru do tada. AC3 je moj prvi susret sa serijalom i ostao sam zapanjen kako je igra dobra, pa mi nije smetao dugi uvod kao tutorijal jer nisam bio upoznat sa ac svijetom. Origin je jedina igra koju sam prednarucio jer sam bas veliki fan Egipta i kombinacija sa AC je bio ostvarenje sna. Nažalost nisam imao mnogo živaca da odigram Ezio collection jer sam vjerovatno kasno ju nabavio i zastarjeli gameplay i grafika su me odbili, nažalost. Odssy je prva igra u kojoj sam platinu dobio i uživao sam u epskim borbama sa Minoturom, Kiklipom i ostalim bićima. Nedavno sam završio Valhalu i stvarno mi nije sjela i ako sam sebe uvjeravao da je dobra igra, ali nekako mi je djelovala prazno i repetativno.

 • Benjamin Scrool

  01.06.2022 - 18:56

  Dvojka je najbolja and I will die on that hill.

  • butjer1010

   @Benjamin Scrool, 01.06.2022 - 19:27

   I to uvjerljivo najbolja!!!! Jedna od najboljih igara svih vremena!!!!!

 • SemirTheChosen

  01.06.2022 - 19:10

  Slazem se da je AC IV Black Flag bio izvrstan definitivno jedan od drazih mi!

 • DaDo224

  01.06.2022 - 19:54

  Odigrao sasm AC sagu do Black Flaga. Ostaje mi Rogue i nadalje. Moram priznati da mi je BF najbolji AC, a tijesno ga prati AC III. Svaka čast Eziou, ima dobru priču, ali jednostavno me setting nije uvukao kao kolonijalna Amerika i Karibi.

 • hyperion

  01.06.2022 - 20:09

  Moja osobna podjela bi bila po tierovima:
  Odlični – AC2, Brotherhood, AC3
  Jako dobri- Black Flag, Unity, AC1
  Dobri – Rogue, Revelations, Syndicate
  Najlošiji Origins
  Zadnja dva nisam igrao..

 • Dad of Boy

  01.06.2022 - 21:17

  Moja lista, jedino nisam odigrao Valhallu, iako mi ju je žena kupila zajedno sa Horizonom FW, pa HFW ima trenutno prednost.
  1. AC: BF
  2. Odyssey
  3. AC III
  4. AC: Brotherhood
  5. AC 2
  6. Origins
  7. AC: Rogue
  8. AC: Revelations
  9. AC: Syndycate
  10. AC: Unity
  11. AC

 • croBilly394

  01.06.2022 - 21:51

  Meni lično od najdraže do najmrskije (koje sam igrao):
  1. AC Bratstvo
  2. AC 2
  3. AC Black Flag
  4. AC Brotherhood
  5. AC 3 (Bog da mu dušu prosti, jedna od rijetkih igara koje sam završio na silu)
  6. AC Origins (čisto iz razloga jer mi se ne uklapa u serijal)

 • croBilly394

  01.06.2022 - 21:52

  Mi scussi, na četvrtom mjestu Revelations, a ne Brotherhood* (uvedite edit pls)

 • djosic85

  01.06.2022 - 22:36

  Trojka mi je previsoko, bolji mi sindikat od trojke. Fali mi unity. Valhallu nisam još igrao. A ostatak mogu potpisat. Najgora mi je bila neka u New orleansu s nekom crnkinjom se igra, zaboravio kako se zove.

  • Gebro_gaming891

   @djosic85, 04.06.2022 - 16:15

   Bome Liberation mi je bio bolji od trojke.

 • Chappa

  01.06.2022 - 22:39

  Dajte bre ljudi o cemu mi ovde pricamo…Ovo je vredjanje za ovakvu legendarnu igricu kako mozete ova posledja 3 dela (odissey, origins, valhallu) da nazivate Assasin’s Creed-om. Ubisoft je poceo da skrnavi i ubija fransizu. Sve je pocelo kada su ubacili bogove, vatrene konje, MAGIJE NA MACEVE, uvek se razocaram kad vidim sta su uradili od onakve igrice i onakve price.Zato su i izgubili lika koji je radio assasine do Revelationsa….

 • butjer1010

  01.06.2022 - 23:24

  Kao da smo blizanci, jebote, sve si mi misli “ukrao”. Dvojka, Brotherhood i Revelations su čudooo, jedinica u to doba mi je bila poremećeno dobra. Nisam spavao zbog te igre koliko me je “uzela”. Black Flag je odlična zbog veličine mape, napucavanja brodova i sličnosti sa Piratesima(samo sa neusporedivom grafikom), ali sama priča, borba, sve ostalo ni blizu prve četiri. Već su od trojke napravili lijevi klik, space i q ako se dobro sjećam. Tri tipke borba??? To me je malo razočaralo, u usporedbi s prvim igrama i mogućnostima u borbama (combo, defense, counter, attack, …. sto različitih mogućnosti), to mi je bio veliki korak nazad. Neću ni spominjati dalje igre, gdje si mogao u full sprintu doći do ruba zgrade i ne bi pao. U starima sam umro 100 puta samo što sam padao….

  • butjer1010

   @butjer1010, 02.06.2022 - 16:01

   Je, zbog same tematike, načina na koji je prikazano to (povratak u prošlost da se ispravi neka glupost….), meni osobno najbolja igra svih vremena. Još kad se doda da je tu bilo više takvih igara, jedinica, dvojka, brotherhood, revelations, …. onda mi ide ispred Mafije jedinice, Withera trojke i da ne nabrajam još igre koje su promijenile svijet gaminga. Naravno da je moje mišljenje subjektivno, ali mene su baš piknule AC igre. Toliko da ih kupujem i dalje (imam ih sve), iako znam da će me svaka nova razočarati, ne mogu si pomoći da ne kupim Assassins Creed kad izađe.

 • svraka12_LIX

  01.06.2022 - 23:55

  Ee Black Flag na 1. mistu, zna se sta valja.

 • MrDonDux

  02.06.2022 - 05:58

  Kao da sam i sam pravio listu 👍

 • Metalni

  02.06.2022 - 07:07

  1. Ezio trilogy,
  2. Origin,

 • MD2

  02.06.2022 - 07:28

  Igre s Eziom su najbolje. Moj osobni favorit je Revelations. Prvi dio je mogao biti i više na listi. Igra je imala neke probleme u gameplayu, ali su atmosfera i priča genijalne. Ta igra je, osim što je igra, također umjetničko djelo, što se ne može reči za Odyssey ili walhallu.

 • DjokaBA

  02.06.2022 - 08:59

  AC2 i Brotherhood zauvek najbolji.

 • Danijel88

  02.06.2022 - 10:25

  Odigrao black flag na ps3 za 50h 99.8% rijesena igra ostala mi jos jedna skrinja, zasluzeno prvo mjesto po meni

 • Pajo Paksu

  02.06.2022 - 11:58

  Brotherhood mi najbolja
  Sve do Black Flaga uključujući i tu igru mi je odlično.
  Zadnja koju sam izigrao je Unity. Dosadna i repetativna.
  Jedva sam čekao završiti je.

 • Fenner

  02.06.2022 - 14:48

  Svaka čast listi ali za mene je Br.1 AC 2

 • Max Payne44

  02.06.2022 - 15:22

  1) AC II
  2) AC Revelations
  3) AC Brotherhood
  4) AC Origins
  5) AC Black Flag

 • Norky

  02.06.2022 - 20:17

  definitivno ne . . .

 • moordrak

  02.06.2022 - 20:57

  Netko se na ovom portalu opasno zajebava. Nisam ni čitao dalje od Assassins Creed na desetom mjestu. Ma sram vas bilo. I vi sebe nazivate ekspertima.

 • moordrak

  02.06.2022 - 22:11

  Potpisujem. Od riječi do riječi. Svakim novim Assassins creedom su dodali nešto novo, unaprijedili staro i nametnuli standarde kako treba izgledati kvalitetna igra. Tako je to izgledalo prvih deset godina. Slijedi meni fantastični Origins. Ponovno, kompletno drugačiji koncept. I onda kreće kloniranje. Doslovno. Odiseja je najmasivnija SP igra u mom igračkom backlogu. Više od 350 sati provedenih u Grčkoj ipak je ostavilo traga. Uistinu nisam imao volje ponavljati iste radnje u svijetu Vikinga. Sa Odisejom moje desetljeće ipo dugo praćenje Assassins creed sage prestaje. Osim vizuala, Vallhala je u serijal ugradila 0 % inovacija. Vikinzi su mi ok no nedovoljno napeti da bih još jednom utukao stotine sati pred ekranom. Možda jednog dana kada sjećanja izblijede. Uglavnom, Ezzio trlogija , uz naravno prvi Assassins Creed su po meni vrhunac ovog serijala.

 • EZK_KOBASA

  03.06.2022 - 11:22

  Di je Unity? ne može mi niko reć da je syndicate bolji od Unitya

 • SanKa

  03.06.2022 - 15:16

  1. AC II 2. Black Flag 3. AC II u Rimu 4. AC II u Istanbulu 5. AC III 6. Valhalla …ostalo nebitno. AC prvi nisam ukljucio jer zasluzuje posebno mjesto kao igra koja je zapocela sve.

  • SanKa

   @SanKa, 20.05.2024 - 10:04

   WORD

 • Cone3006

  04.06.2022 - 12:40

  1. Origins
  2.Black flag
  3. Ac 1

 • Virty

  08.06.2022 - 08:07

  1) Valhalla
  2) Black flag
  3)….

 • Tostelino

  11.06.2022 - 22:20

  Iskreno meni fali unity na ovoj listi ja sam ga prešao neki dan i meni je fakat dobra AC igra mislim da bih je ubacio umjesto valhalle jer je po meni definitivno trebala biti na listi među prvih 10 AC naravno svatko ima pravo na svoje mišljenje i također AC 3 je po meni bolji od 2 po gameplay u je meni bio zanimljiviji, a i cutscene su mi bile zanimljivije za gledati, ali Black flag definitivno zaslužuje prvo mjesto najbolja priča, to gusarski vrijeme se totalno u klapa i u vrijeme i u potpunosti je sve optimizirano savršeno i oružja su čak i u svojem dobu i jednostavno mora biti jedan od bolji AC-ova svaka čast na toj igri jedna je od boljih igara koje sam ikad igrao

 • Berserk

  16.06.2022 - 10:07

  Ma meni je Vallhala dosta dobra…
  I ako mi nema veze sa Assassin’s creed serijalom…
  Bolje da su igru napravili zasebno…Da se ne zove Assassin’s creed nego neko deseto ime…
  Meni je solidna igra ali definitivno ne najbolja i tu se slažem…
  Igram je drugi put I ako sam prvi put imao oko 160 sati…Ali eto volim Nordijsku mitologiju,volim Vikinge još u vrijeme kada Vikings serija nije bila ni u planu….
  Priča mi se ne sviđa jer dosta ovdje nema logike…Likove su postavili neke samo jer očito je da su se ugledali na Vikings seriju i Last Kingdom i povijest im je sasvim netočna što se dešavanja tiče i ostalog…
  Odyssey mi je dobar,ogroman svijet i zabavan za istraživanje i dobro su dočarali Grčki svijet…
  A najbolji mi je AC 2..zapravo cijela trilogija sa Eziom.

 • zvoninjo

  18.05.2024 - 12:41

  Black Flag zasluženo na prvom mjestu

 • Nemanjazzz

  18.05.2024 - 12:45

  Neverovatno kako je brotherhood i dalje odlicna igra. Isto mislim da rogue nije bas za zadnje mesto

 • m@rko

  18.05.2024 - 14:01

  Nije valhalla bolja od originala, niti je odyssey bolji od origins-a.

  • Cro legend

   @m@rko, 18.05.2024 - 20:12

   Nevjeruje da bi najveci fan Valhalle je stavio povise jedinice s kojom je sve krenilo.

 • Darcoolio

  18.05.2024 - 14:20

  Mrtva Valhala ne treba ni sa de nađe na listi.

 • ImeiPrezime

  18.05.2024 - 14:51

  Auf koja mrtva trka. Kad jedan assassins creed origins i odyssey oba upadaju u top 5 liste, jasno je o koliko lošem serijalu se radi. Jedini standout u svoje vrijeme je bila dvojka i možda eventualno black flag.

 • Dragan[MKD]

  18.05.2024 - 14:59

  Ajme Brotherhood mi je omiljena, ali igra je prelagana kad dobiješ mogućnost pozivanje Assassina upomoć, tada mi je to bilo dosta zabavno moram priznati, lijepo sjećanje na divne godine. Drugo mjesto je Syndicate kao zadnja ne RPG igra, sam vrhunac traversel mehanika od prijašnjih igara, kad dobiješ kuku onda ti je to najbolje ikad. Od novih Origins mi je tu negdje, čisto jer nije bio toliko prenatrpan sa novih stvari, bila je jednostavnija igra od Valhalla i Oddysey.

 • game0wer

  18.05.2024 - 16:25

  Odyssey, Valhalla i Syndicate na ovoj listi su krivicno djelo. Na goli otok s njim!

 • Smike

  18.05.2024 - 17:03

  Valhalu bih stavio na 14.mjesto😁. BF je daleko naijaca igra.

  • Goblin

   @Smike, 18.05.2024 - 21:10

   Jesi siguran? Sjeti se konstantnih follow misija, dosadnih repetativnih side questova, mape nakrcane collectiblesima, preogromne mape, lošeg parkoura… Black Flag je doslovno sve i još gore od onoga što ljudi navodno mrze u novim AC igrama, najsličniji istima od starih AC igara. Nostalgija, nekakav Mendela efekt… nije mi jasno.

  • MeDoNjA

   @Goblin, 18.05.2024 - 22:15

   I ponovo svi volimo i postujemo Black Flag iako je tada definitivno bio po najmanje AC naslov. Samo si trebao jos da pomenes , sugave ABSTERGO sekcije koje sam bukvalno jurio da sto pre zavrsim , koliko je to bilo tek nepotrebno ubaceno…

  • Darac83

   @Goblin, 18.05.2024 - 22:58

   Ima samo par follow misija .. 🤔

  • Smike

   @Goblin, 19.05.2024 - 14:49

   Siguran sto posto. To sto kazes stoji sve i folow misije su bas naporne. Ali sjeti se borbe brodovima,podvodne dionice,lov na ajkule kitove,legendarni brodovi,tvđave i plus na sve to kopnene misije. Mislim da je BF bila najrazličitije iskustvo uz naravno neke repetativne misije. Plus sjetio sam se imao svoj onaj otok koji nadograđujes, navečer ona pijanka oko vatre. Znam da je BF jako losa AC igra,ali bez tog prefiksa jako je dobra piratska igra.

  • Goblin

   @Smike, 19.05.2024 - 15:22

   Upravo to, najhvaljenija AC igra je sličnija Valhalli već “pravoj AC igri” samo što su pirati zamjenjeni vikinzima… raidovi, napadi na utvrde, festivali, nadograđivanje i uređivanje baze itd.

 • Norky

  18.05.2024 - 19:15

  ne slažem se baš al okee

 • Cro legend

  18.05.2024 - 20:11

  Ja goru listu u zivotu nisam vidio. Bar pogledaj Dominik Steam reviewse pa ces vidjeti koliko si smjesan ispao. 😀

 • Iceman73

  18.05.2024 - 21:25

  Ima boljih i lošijih…al sve su zakon!

 • Krle91ITG

  19.05.2024 - 12:32

  Ovaj post postoji samo da bi se izvuklo sto vise komentara i klika… Kao kad stavis mapu podele naroda Balkana posle prvog svetskog rata i kome sta pripada od teritorija. xDDD Gori chat u najavi…

 • BigM

  19.05.2024 - 17:55

  Black Flag remake, kad će li više.

 • Future man

  19.05.2024 - 22:31

  Bit će zanimljivo vidite japanski ac. Glavni lik crni samurai bi trebao bit sporedni a ne glavni lik.zenski lik je ok. U povijesti je bio crnac u Japanu .Držali su ga više za ukras.

 • djosic85

  20.05.2024 - 06:29

  U međuvremenu od svog gore napisanog komentara sam odigrao Vallhalu i ne slažem se sa tek 8. mjestom. Bolja mi je od trojke i od Odiseje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?