HCL.HR

Talijanski vodoinstalater postao je general na bojištu u Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Zoran Žalac 29.06.2022.   •   0 komentara


Ove jeseni Mario će se baviti drugačijom vrstom posla nego inače, a u Mario + Rabbids: Sparks of Hope pronaći će i neke neočekivane suradnje. Evo što sve donosi nova Switch ekskluziva.

Ubisoft je upravo objavio glavne informacije o svojoj nadolazećoj Switch ekskluzivi Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Nas su na tu prezentaciju pozvali nešto ranije pa vam sada prenosimo najvažnije informacije koje su vam možda promaknule.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope nastavak je taktičke igre Mario + Rabbids: Kingdom Battle iz 2017., jedne od ponajboljih Switch ekskluziva koja nije došla od Nintenda. Ubisoftov je ponovno spojio univerzume svojih nestašnih Rabbidsa te Nintendovog Marija, a kao posljedica tog spajanja nastala je galaksija s misterioznim bićima zvanim Sparks. Sparksi su simpatični i dobroćudni, ali s druge strane pojavila se i prijetnja koja ih želi iskoristiti za osvajanje svijeta. U ovoj igri ta prijetnja zvat će se Cursa i za svoje će potrebe angažirati poznate neprijatelje iz svjetova Rabbidsa i Marija.

Blagi je šok da Mariov dugogodišnji protivnik Bowser neće sklopiti pakt s Cursom nego će se pridružiti Marijevoj ekipi kako bi porazio Cursu i vratio svoje podanike. Drugim riječima, bit će igrivi lik. Tko zna, možda usput ukrade i princezu Peach za neku sljedeću Mariovu avanturu? U bilo kojem slučaju, Mariju će osim Bowsera pomagati još nekoliko novih likova. Vidjet ćemo tako Rabbid Rosalinu, maksimalno apatičnu primadonu koja nevoljko izvršava naredbe, te Rabbid Edge – urbanu zečicu kojoj je više stalo do udaranja nego do druženja.

I dalje će ovo biti taktička igra na poteze, ali likovi se sada mogu slobodno kretati terenom.

Na terenu ćemo voditi maksimalno tri lika, kao i u Kingdom Battle. I dalje će Mario + Rabbids biti taktička igra na poteze, ali je Ubisoft značajno promijenio formulu time što se likovi sada mogu slobodno kretati terenom. Prije smo im određivali samo smjer/putanju kretanja i krajnju točku na koju trebaju dotrčati, a sada ćemo ih direktno kontrolirati. Prilikom kretanja neće biti ograničenja koliko koraka možete napraviti, ali će biti ograničena zona unutar koje možete trčkarati.

Ovakav koncept mogao bi učiniti igru još zabavnijom, pogotovo za one igrače koji možda ne vole taktiziranje u stilu šaha. Kretanje u stvarnom vremenu isto tako donosi određenu dinamičnost u gameplay. Na primjer, ako prilikom trčkaranja aktivirate bombu, morate ju u što kraćem roku baciti prema neprijateljima jer ona neće čekati sljedeći potez da eksplodira.

Taktiziranje će i dalje biti ključno u samoj igri. Morat ćemo tako postavljati likove u zaklon, tražiti prečace kako bi bočnim manevrom iznenadili protivnika. Svaki će lik imati svoje specifično oružje, ali i tehniku poput protunapada, uspavljivanja protivnika i sl. I svaku će vještinu trebati pametno koristiti te nadograđivati osvojenim bodovima nakon bitke.

Sparks of Hope uvodi dodatni sloj taktiziranja upravo kroz naslovna bića – Sparkse. Naime, Spakrsi našim likovima daju elementalne napade (vatra, led, itd.), a po uzoru na Divinity: Original Sin, elementi se mogu povezivati u lude kombinacije. Nisam mislio da ću ikada uspoređivati Divnity s igrom u kojoj se nalaze Mario i Rabbidsi, no eto – dogodilo se i to u ludoj 2022. Uglavnom, u ovoj ćemo igri imati još veći naglasak na suradnji likova prilikom borbe, uz već postojeće trikove poput odbacivanja u zrak.

Izvan borbenih arena imat ćemo neometano istraživanje svijeta. Rješavat ćemo razne misije i skupljati stvari, a po viđenom mi se čini da će kamera češće biti iza leđa likova, kao u Mario platformerima. Isto kao i u klasičnim Mario igrama – ne očekujte ovdje glasovnu glumu. Bit će tu priče i dijaloga, ali ćemo većinu stvari čitati. Kod zvuka je ionako veći naglasak na ugođaju i glazbi. Ubisoft se potrudio upravo oko glazbe jer na njoj za Sparks of Hope surađuju čak tri osobe, uključujući i Yoko Sihimomuru, skladateljicu koja je radila na Super Mario RPG i Mario & Luigi serijalu, između ostaloga (da, to je kreatorica kultne Guileove teme iz Street Fightera 2).

Mario + Rabbids: Sparks of Hope izlazi 20. 10. ove godine ekskluzivno za Nintendo Switch. U godini u kojoj vjerojatno nećemo imati novu igru glavnog Mario serijala, Sparks of Hope djeluje kao dobra alternativa. Po prikazanom uopće ne bih rekao da posrijedi nije Nintendova igra i mislim da joj je to najbolji kompliment koji joj mogu dati. Za više od toga pričekat ćemo punu verziju ove jeseni.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?