HCL.HR

TOP 5 igara kojima se HCL redakcija veseli u jesen 2018.

Zoran Žalac 03.09.2018.   •   15 komentara


Redakciju HCL portala čine različiti ukusi i uvijek je iznenađujuće kad ta ekipa bira svoje favorite jesenske gaming sezone.

Da, znamo da jesen još nije službeno počela, ali pogledajte si kroz prozor. Je li sunčano? Nije! Je li škola počela? Je! To je dovoljno da jesensku sezonu u svijetu gaminga proglasimo otvorenom. Tim povodom posjeli smo suradnike naše redakcije i pitali ih kojim se igrama vesele ove jeseni.

Nikakav pritisak nije izvršen nad njima, svatko je svjedočio samo istinu i laž je da sam im zaprijetio izbacivanjem iz tima ako se ispostavi da nisu uzbuđeni ni za jednu igru u nadolazećim mjesecima.

Evo što je ekipa podijelila s vama totalno slobodnim iskazom.

Marvel’s Spider-Man

Pauke uzgaja: Žarko Ćurić

Sjećam se svog prvog stripa kojeg sam kupio; na naslovnici su se borili Spider-Man i Electro. Prošlo je dvadesetak godina od toga, no ja i dalje imam želju da se zanjišem kroz ulice New Yorka, stanem na vrh jedne zgrade i promatram ljude koji poput mravi odlaze na posao. Nažalost, nikada nisam naišao na radioaktivnog pauka, no dobra alternativa mogao bi biti novi Spider-Man za PlayStation 4.

Novi Spajdi izgleda prokleto zabavno uz fluidne animacije kretanja ulicama, borbu koja podsjeća na najbolje nastavke Arkham serijala te poznate zlikovce u novom ruhu. Ostalo je još malo vremena do izlaska kada ćemo saznati može li se čovjek-pauk donjihati do titule najbolje igre ove godine, i to u opasnoj konkurenciji.

Marvel’s Spider-Man izlazi 07. 09. za PlayStation 4.

GRIP

Vrti se u alternativi: Stjepan Fikter

Pokraj svih razvikanih hitova koji dolaze ove jeseni, Grip mi trenutačno spada u jednu od najočekivanijih igara. Nije ovdje u pitanju samo nostalgija prema Rollcage Stageu nego igra dolazi i s mogućnošću utrkivanja u četvero na jednom ekranu. Oni koji su odrasli u vremenima multitapa na prvom PlayStationu znaju koliko napeto može biti kada se ekipa ne gleda iza ekrana.

Uz to, cijela priča s automobilima koji se mogu voziti na “obje” strane nije nešto što viđamo baš često pa se nadam kako će konačna verzija igre biti jednako kvalitetna kao i njezin prethodnik na čijim je temeljima GRIP i nastao. Plus, soundtrack totalno odgovara onome što se događa na ekranu. To je i soundtrack mog života!

GRIP izlazi 06. 11. za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

Spyro: Reignited Trilogy

Gonič ljubičastih zmajeva: Gregor Stojev

Veoma je mali broj naslova koje bih mogao nabrojati, a da sam ih prešao više puta nego što imam prstiju na šakama i stopalima zajedno. Maloga zmajeka Spyru zato pamtim kao lika koji me uveo u ono što je sada već čitava familija Sonyjevih konzola, a upravo je on jedan od tih koje ritualno svake godine ponovno zaigram. Ove će godine taj pothvat biti malo drugačiji jer nam nadolazeći Spyro Reignited Trilogy obećava ponovnu obradu čitave originalne trilogije, i to kroz naizgled svemogući Unreal Engine 4.

Iako se igranju trećeg nešto posebno baš i ne veselim, možda mu ovoga puta nova šminka malo i pomogne. Ipak je to legendarna njuška koja stoji ravno uz Crash Bandicoota. S moderniziranim krajolicima koji nude “milijun” puta više detalja, dragulje koje treba još jednom sakupiti sada će zato blistati jače nego ikad. Prvi je sam po sebi već bio savršen stoga mi je drago čuti da se po njemu nije ništa kemijalo, a u istome stilu kako sam se kao klinac 1998. divio Špirinoj grafici na originalnom Playstationu, tako ću se istome još jednom diviti i na četvorci.

Spyro: Reignited Trilogy izlazi 13. 11. za PlayStation 4 i Xbox One.

CALL OF CTHULHU

Štovatelj pipaka: Pero Mlinar

Dobro je vrijeme za izlazak izabrao novi Cthulhu, taman uoči Noći vještica, baš kako mu to i priliči. Nakon što je 2005. godine naslov Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth tržišno podbacio, a pripadajući mu studio završio u kontejneru, zatekli smo se u sušnom razdoblju u kojemu manjka kvalitetnih Cthulhu igara.

Cyanideov ovogodišnji naslov vidim prvenstveno kao mogućnost da Lovecraft napokon dobije adaptaciju kakvu zaslužuje. Tehnologija za prikazivanje strahota iz svemira je tu (pokretač Unreal Engine 4), a francuski studio pokazao je da zna baratati elementima šuljanja u serijalu Styx.

Ako Call of Cthulhu ostane dosljedan postulatu da je strah od nepoznatog najveći strah, te tjeskoban i napeti ugođaj prikazan u video materijalima ne zamijeni nečime u naravi suviše eksplicitnim, dojma sam da bi ova igra konačno mogla uhvatiti srž Lovecraftovog horora koja proizvođačima igara poput jegulje migolji već godinama. Bilo bi i vrijeme – netko toliko poznat kao što je Cthulhu jednostavno zaslužuje da ga se shvati ozbiljinije nego što se to radilo dosad.

Call of Cthulhu izlazi 30. 10. za PC, PlayStation 4 te Xbox One.

RED DEAD REDEMPTION 2

Konje će timariti: Zoran Žalac

Kakva bi to lista bila bez Rockstarovog kljuseta? Nikakva, eto. Ali, nije da ga uključujem ovdje tek reda radi. Rockstaru skidam kapu zbog truda oko priče, jer su nakon uspjeha GTA Onlinea komotno mogli zaobići single-player komponentu, ali se za to nisu odlučili. Umjesto toga moguće je da ćemo dobiti još jednu dramu u predivnom, otvorenom svijetu. Ako to fejla, barem ćemo se moći hvaliti razinom detaljnosti u animacijama jer su i konjska muda pokretna u ovoj igri.

U bilo kojem slučaju, Rockstar nije izbacio novu igru već dobrih pet godina i to je samo po sebi dovoljno za uzbuđenje. Nadamo se samo da će poraditi i na tome da multiplayer komponenta ne bude divlja i bez zakona kao Divlji Zapad u najluđim vremenima.

Red Dead Redemption 2 izlazi 26. 10. za PlayStation 4 i Xbox One.

Komentari (15)

  • Pero Mlinar

    03.09.2018 - 19:31

    alo nisi nam otključao vrata…

  • Demolisher

    03.09.2018 - 19:38

    Samo da red dead redemption ne bude prepun micro transakcija kao GTA V i da se fokusiraju da updejtaju single player bit ce dobro.

    • Sackboy

      @Demolisher, 03.09.2018 - 21:16

      Ma samo da on nama izađe za PC da ga možemo igrati normalno u više od 30 FPS-a. GTA5 su mi uništili na konzoli, prvo sam ga igrao na PS3 onda na PS4 i iskustvo vožnje je bilo katastrofa a kada je konačno izašao za PC nije mi ga se više igralo… U biti oni su mi ga uništili, da sam ga igrao na 60+ (144+) FPS-a igra bi bila 100 puta bolja.

  • Jere Zaja

    03.09.2018 - 21:01

    a di je super smash bros ultimate

  • Raskoljnikov

    03.09.2018 - 21:20

    Radujem se Gripu. Obožavao sam dobri stari Rollcage Stage i Grip mi djeluje kao kvalitetan nastavak. Čekam neki fini popust ili možda čak da se jednog dana pojavi u bundle izdanju 😀

  • vragec25cro

    03.09.2018 - 21:58

    Od svih ovih samo me Grip zanima

  • Sentiel FH-016

    03.09.2018 - 22:38

    Uffffff……

  • DoxyTheCroat

    04.09.2018 - 08:35

    Taj GRIP se može igrati skoro godinu dana, al svi serveri su prazni … i mogao se kupiti za cijenu čevapa.

    • Raskoljnikov

      @DoxyTheCroat, 04.09.2018 - 09:33

      Pratim ga otkad se pojavio u early access izdanju i dosad nije bilo brutalnog sniženja, barem na steamu nije bilo.

      Prazni serveri? Vidim da ljudi nisu baš skroz zadovoljni, ali valjda će popraviti neke nedostatke prije izlaska.

  • Goran1234

    04.09.2018 - 08:41

    Igor vam nije na listi….?
    Nije ga valjda Yoshi razočarao…. 🙁

  • Rock_Lee

    04.09.2018 - 09:39

    CALL OF CTHULHU,Spidey i Red Dead Konjska Muda 2 bačena na wishlist napisan na notepad-u kako će se keš stvorit za to postavlja se pitanje,monopol novčanice ne primaju tako da će to biti hard lvl puzzle za rješit u ovih mjesec dana

  • striborino

    04.09.2018 - 10:08

    Di je Igorov favorit? :p

    • Zoran Žalac

      @striborino, 04.09.2018 - 10:56

      Njemu je House Flipper dovoljan ove godine.

  • bugimenftp

    04.09.2018 - 13:49

    Registrirao sam se samo da napišem da je Fikter Bobo smrad jedan. Obični. Sa tvrdo Č. Eto tako. <3

  • hyperion

    05.09.2018 - 11:22

    Gdje je Petra ? Trebali bi malo počet najavljivat nove članove hcl-a i “odjavljivat” one koji odu, čudno je kad samo nestane.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?