HCL.HR

Recenzija

Logitech G1

Vedran Vlahović

Logitech, najpopularniji proizvođač gamerske periferije na kugli zemaljskoj, svake godine izbaci na tržište novi set miševa. Iako proizvodi hardware već duže vrijeme, gameri su ga kao «svojeg» proizvođača prihvatili tek pred par godina. Prvi pravi gamerski miš, bio je MX-510. Profi igrači, kao i «kućni» gameri, doslovno su razgrabili navedeni miš s polica trgovina. Logitech je postao sinonim za PC gaming. Ove godine, imali smo priliku upoznati se s novom Gaming (skraćeno G) serijom. Ovim putem vam predstavljamo best-buy brata Gamer serije, novi miš naziva G1.

Ponešto o glodavcu

Baziran na hvaljenoj tehnologiji MX-510, ovaj miš pogodan je za sve gamere i power-usere. Iako je popularna desetka već nešto stariji miš, ipak je bio i ostao najprodavaniji među igračima diljem svijeta. Kako je napomenuto, ovaj miš koristi jednaku optiku uz nešto drugačiji dizajn. Miš G1 izrađen je simetrično. Možda to i neće odgovarati igračima koji su navikli na savršenu ergonomiju za dešnjake, ali cijenit će ostala populacija. Ovakav dizajn jednak je starijem Logitechovom modelu MX-300. U kutiji se pored miša nalazi samo manual. Kako se radi o gamerskom mišu, očekivao sam kakav disk s driverima. Ipak, sve je izvedeno pomoću plug ‘n’ playa i miš će proraditi čim ga uključite u odgovarajući utor na matičnoj ploči.

Miš se spaja preko klasičnog PS/2 porta ili pak USB-a, sve ovisi o vašem odabiru, iako se preko USB porta miš odaziva mnogo brže. G1 ima vrlo laganu konstrukciju. Uz svega 80 grama, jedan je od najlakših miševa svoje namjene. Uz Teflonske nožice, G1 će ugodno kliziti po većini podloga, bez suvišnog laga u kretnji. Logitech se hvali izdržljivošću ovoga miša. Tvrde da je sposoban izdržati preko 250 kilometara «hoda po stolu» i preko 3 milijuna klikova. Naravno, kako smo miš imali kratko vrijeme na testiranju, takve informacije ne možemo potvrditi.

Ono najbitnije, igre

Testiranje miš provedeno je većinom u FPS naslovima novijeg datuma. Prije svega, tu su bili Call Of Duty 2 i Counter Strike: Source. U obje igre miš je reagirao savršeno. Nemojte očekivati da će uz njega igre biti lakše, no preciznost i brzina reakcije će vidljivo porasti. Ponekad je zasmetala činjenica da miš nema dodatnih tipki na koje smo već navikli, no i bez toga miš je izvrstan u igrama. Uz svoje četiri tipke (lijeva, desna, srednja i «internet back»), nudi dovoljno mogućnosti za konfiguraciju željenih FPS naslova. Također, kroz LAN seansu od nekoliko sati, miš nije zakazao ni u jednom trenutku. Zbog ugodnog materijala na mišu, ruka se manje znoji, pa ne dolazi do nepoželjnog klizanja miša iz ruke.

Zaključak Uz gomilu novih miševa, moramo biti oprezni pri odabiru. Iako Logitech jedinu vidljivu konkurenciju pronalazi u Razeru, kako je već velik broj miševa na tržištu, treba pripaziti da svoj novac uložite što bolje. Uz cijenu od dvijestotinjak kuna, Logitech G1 je najjeftiniji miš namjenjen isključivo gamingu. Neka vas ne zamara previše to «najjeftinije», ne zaboravite, G1 je baziran na najpopularnijoj gaming tehnologiji ikad, sad već legendarnom mišu MX-510, koji je odgovoran za mnoge pobjede na klanskim ratovima i inim LAN turnirima. Uz svaku preporuku, novi Logitechov miš G1 je apsolutni best-buy.

Napomena: Tekst je naknadno objavljen na novodizajniranom HCL.hr portalu, a orginalno je objavljen 18.04. 2006 godine.

Recenzirali smo najjeftiniji miš iz Logitechove linije gamerskih miševa – Logitech G1.

0 Naša ocjena

Komentari (1)

  • houska

    01.12.2009 - 15:04

    di mogu nabavit taj mis kod nas ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?