HCL.HR

Recenzija filma: Aquaman

Zoran Žalac 17.12.2018.   •   43 komentara


Drži li Aquaman vodu ili je još jedan u nisu polupromašaja u DCEU? Osvrtnik zaranja u srž filma i daje svoj komentar.

Komentari (43)

  • PsiHoGujaR

    17.12.2018 - 22:56

    Ocena i vise nego dosta 😉

  • lukakeanu

    18.12.2018 - 01:58

    Hejt prema DC mi jos nije jasan. Naprave kompleksnu pricu preko MoS i BvS vi fanovi serete.sad naprave jednostavnu pricu opet serete.premracno-presareno.presoro-prebrzo.znam da je popularno srat po DC ali malo pretjerujete.
    Aquaman ima predivne pokrete kamere,likovi su zanimljivi a negativci imaju smisla,cgi je fenomenalan,akcija kakva se rijetko vida,prica je zanimljiva i ima dovoljnu dubinu,pogotovo glavni lik jer arthur se promijeni tokom filma( i know i could have do something diferent,its my mistake i have to live with-na temu tate od black mante).
    Mera je odlican partner arthuru.ono sto se rijetko vida je to da odluke likova tjeraju radnju dalje a ne da radnja ide jer scenarist tako zeli.
    Worldbuilding je miljardu puta bolji nego u black pantheru,ili thoru.da expozicije ima ali je prirodno uvedena u film( ako cemo srat po filmu jer ima expoziciju onda je svaki marvelov film tesko smece).zvuk i glazba su fenomenalni,spoj blade runnera i epskog orkestra.
    Film je pravo cinema experience.takav avanturisticki osjecaj gledajuci film nisam imao jos od vremena star warsa ili indijane jonesa.
    I drago mi je da traileri su pokazali jedva 40% filma.
    Od mene 85/100.

    • Darcoolio

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 03:10

      Hahahaha, čuj, napravili kompleksnu priču 😀
      Jedino ako si ameba.

    • MatrixSOURCE

      @Darcoolio, 18.12.2018 - 09:22

      Navodno sa stvarno ima ok story.. nisam pogledao i smatram da vecina superhero moviea ima klasicnu pricu ispricanu kroz zanimljive borbe set pieceve itd ali bez dubine.. iako sam jako skeptican u vezi filma mislim da bi nakraju mogao ispast vrlo dobar iako ne mozda kao bvs (blue ray extended verzija) koji je takoder jako hejtan.. nadam se da je ista situacija sa ovim filmom

    • Agent

      @MatrixSOURCE, 18.12.2018 - 10:13

      film je dobar,ali da ima kompleksnu priču to nije istina

    • Agent

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 08:44

      Kompleksnu priču? koji to dio ima kompleksnu priču?

    • SanKa

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 09:39

      lol kakva kompleksna prica ? žešći kliše, prozirno do bola. priča je praktički rehash prvog Thora. i nisam marvel fanboy, hejtam ih jednako kao DC. overflowaju kina sa svojim sranjima, a realno 5% filmova je mozda kvalitetno. DC nazalost zasad kaska za marvelom, ne znam jesu li napravili iti jedan dobar film.

    • PsiHoGujaR

      @SanKa, 18.12.2018 - 09:54

      ?

    • lukakeanu

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 10:28

      Govorim kompleksnu pricu za Mos i BvS,ne za aquamana. ubuduce naucite citat prije nego komentirate.vidim da mnogi imaju problema sa citanjem

    • Agent

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 11:01

      ni oni nemaju kompleksnu priču

    • lukakeanu

      @Agent, 18.12.2018 - 11:30

      Nemas argumente.znaci u krivu si.

    • Agent

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 11:35

      ja ne vidim ni tvoje argumente,znači i ti si u krivu

    • Agent

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 11:37

      usto kolko imaš godina da ti je priča bila komplektna? 10-12?

    • lukakeanu

      @Agent, 18.12.2018 - 12:10

      Daj argumente zasto nije kompleksna i onda cu ti ja dat argumente zasto je.nauci se komunicirat kao odrasla osoba.do tada vrijedaj kolko oces.to govori puno o tebi.

    • Agent

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 12:16

      Od mog bratića sin koji ima 9 godina je razumio komplektno priču,to dovoljno govori o toj kompleksnosti kojoj ti govoriš

    • lukakeanu

      @Agent, 18.12.2018 - 12:30

      Okeeeee.vidim da neznas sta znaci argument.iskreno ne cudi me.kad naucis argumentirati,javi se.

    • SanKa

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 12:30

      buraz, prestani se ponašati kao curica od 12 godina. ako tebi batman vs superman ima kompleksnu priču, onda se drži teletubbiesa, za ništa kompleksnije onda ni nisi. osim što je film govno, priča je gluplja da ne može bit gluplja

    • lukakeanu

      @SanKa, 18.12.2018 - 12:34

      Super.bravo.odlicno.oces keksic?

    • SanKa

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 12:29

      bijeli zid ima kompleksniju pricu od BvS, taj film je neopisivo smeće. tako da ti to nije neki feature

    • lukakeanu

      @SanKa, 18.12.2018 - 12:40

      Javlja se lik koji nezna citat.bravo.pitam opet.oces keksic? Jel se osjecas kao da si zasluzio keksic?
      Ja vam lijepo kazem dajte argumente.vi samo ponavljate istu recenicu.ali oke.kao sto sam reko,to me ne cudi. cim pocnes vrijedat to je dokaz da si izgubio raspravu.kad odrastes javi se

    • SanKa

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 13:57

      pricas cijelo vrijeme o nekim argumentima, a nisi naveo niti jedan za podržati svoju tezu. kako sam te vrijeđao točno ?

    • Doffthewarboy

      @SanKa, 18.12.2018 - 15:32

      Moram se umiješat.1. Opće nisi pročito prvi komentar koji je lukakeanu napisao niti si pogledao video(da jesi bilo bi ti puno toga jasnije).2.To što ti imaš “atention span” od 5 sekundi je tvoj problem.3.Nešto si jako zapeo za BvS,ako ti se film nije sviđao jer ga nisi razumio to je u redu,i ja nisam puno filmova razumio dok sam bio dijete,ali preočajan si s pokušajima da pokazeš da je film loš.4.Da,vrijeđaš.Pročitaj svoje komentare.Vjerovatno ti je to obrambeni mehanizam.5.Upali Youtube,utipkaj “why you are wrong about BvS” i naći ćeš 50-tak videa koji na jednostavan način,na koji možeš razumijet objasne sve.6.Napadaš druge da se ponašaju kao 12 god.curice a ti se ponašaš ko balavac od 7 god.kojem roditelji nisu kupili čokoladu te zbog svih ovih točki moram te pitat.Bez zezancije: Jesi ti mentalno zdrav? Jeli trolaš?

    • SanKa

      @Doffthewarboy, 20.12.2018 - 11:11

      mentalno zdraviji od tebe očito ako ti se cijela argumentacija temelji na tome da mi youtube mora reći da je Batman Vs Superman odličan film. Jesi ikad čuo da ne moramo svi imati iste ukuse ? Vi fanboyi se digli na zadnje noge ko da pričamo o jebenom kumu ,a ne ovom DC šitu. Ako je tebi aquaman, ili jos gore, BvS nešto za što treba imati attention span od 5 sekundi, onda si ti taj kao problem. Preočajan sam sa pokušajima da prikažem da je film loš, lol. Što to znači uopće ? to ne kažem samo ja, kritike su jasne na tu temu. Gdje piše da se meni mora sviđati nešto što je tvom dječjem mozgu vrhunski ? jebo me pas, nema gorih stvari od fanboyeva. LOL ,nisam razumio BvS, baš ti treba visoki IQ za razumjeti tu abominaciju od filma.

      Bez zezancije: Jesi ti mentalno prikraćeni ili ti možda trollaš ?

    • MatrixSOURCE

      @SanKa, 19.12.2018 - 09:41

      Govorim narocito o bvs extended verziji
      1. Mood je jako dobro pogoden
      2. Prica je duboka
      3. Osebujni karakteri
      4. Soundtrack fenomenalan
      5. Akcija vrlo dobra
      6. Zanimljiv villain

      Da obrazlozim sada sve navedene stavke za koje smatram da cine bvs vise nego dobrim

      Ugodaj je mracan te savrseno pristaje prici koja prati film i karaktere. Popracen fenomenalnim soundtrackom kojii je jos bolje uskladen sa scenama narocito onoj kada je kamera zumirana na lex lutherov hod.. stvarno fantastican spoj zimmera i junkie xl-a koji su jos podigli cijeloukupni dojam filma.. koliko god mozda los nekom bio to ne moze osporit.. za pricu smatram takoder da je kompleksna iz razloga sto ne prikazuje samo tipicnu borbu dobra i zla.. negativca i glavnog ili glavnih good guyeva.. njihov medusobni odnos je kompleksan (batman i superman) jer su obojica smatrani ikonama te uzorima gdje je prikazan njihov pad narocito batmana kojemu su poruseni ideali… njegovi postupci cine ga cak jednim djelom filma nista boljim od ljudi protiv kojih se bori odnosno villainom.. sa druge strane imamo supermana koji je pojam bozanstva te se dovodi u pitanje njegov utjecaj na svijet i dali je stvarno potreban.. sto je realnost naseg ljudskog razmisljanja i koliko god dobar bio i dobra ucinio veci dio covjecanstva ce te razapeti.. sto znaci da imamo dvije ikone covjecanstva u sukobu interesa kojima se gube ideali i smisao cemu je potpomogao lex luther jr.. on je takoder jak odobro odradio svoj posao sta god drugi rekli jer je on ipak sin lex luthera prikazan na vrlo drugaciji nacin veoma slican jokeru sto ne znaci da je nuzno lose..ono sto me najvise fasciniralo je to da je redatelj jedini koji je iskoristio situaciju sa marthom odnosno njihovim majkama i to na jako inteligentan nacin prikazujuci batmanovu patnju i mrznju te supermanovu ljubav i brigu… prema tome smatram da je famozna scena “martha” opravdana i dobro osmisljena.. necu se osvrtati na ama bas svaki segment koji cini ovaj film odlicnim jer bih pisao do prekosutra iovako sam predugacak vec..

    • SanKa

      @MatrixSOURCE, 20.12.2018 - 11:14

      malo ste mi smiješni. toliko se triggerati oko nekog filma ,i to još BvS. Prihvatite jednostavno da nekome taj film nije dobar. U samom startu je koma, affleck ko batman je ono..nemam riječi. Ok glumac, ali očajno mu stoji ovo. Ugl da ne ulazim u rasprave, meni je sasvim ok da postoje ljudima kojima je to najbolji film u svemiru, a vi trebate prestati bit butthurt oko toga da je film nekome govno. Pisat elaborate da se meni dokaze kako je to super film. bitch please.

    • siblyx

      @lukakeanu, 18.12.2018 - 18:50

      Ajde daj vec jednom navedi te svoje argumente, a ne da trollas ovdje. Elaboriraj svoje poruke, a ne ove gluposti iz prvog osnovne “ajde ti prvi pa cu ja”. Rapisi se, a ne da samo uzaludno pises postove.

    • lukakeanu

      @siblyx, 19.12.2018 - 13:35

      MOS-konacno je superman zanimljiv lik koji se ponasa kao covjek,a ne neki lik koji uvijek donese dobru odluku.film odlicno prikazuje svijest i podsvijest jednog outsidera u danasnjem svijetu.jos u MoS se podvlaci suptilno tema majke i familije (you date to threaten my mother-dok izbija Zoda),drugim rijecima ponasa se kao covjek,fight sa Zodom mu je prvi pravi fight(nakon sto ga u smalvillu razbe ko zvecku)na kraju donese odluku koju mnogi ljudi nebi mogli donjeti.to je razlika izmedu junaka i obicnog covjeka.cijelo vrijeme se namece pitanje kome kada i zasto pomoci,(ipak je superman svemocan kao lik)sto je odradeno fenomenalno i dodaje se ta siva zona razmisljanja,i tu dolazi do kompleksnosti,to sto nekima treba nacrtat “ovo je good ovo je bad ” to je druga stvar, destrukcija metropolisa je tu s razlogom.dolazimo do Bvs-a,koji je zapravo prica o batmanu ne o supermanu.vidimo iz perspektive batmana cijelu situaciju,nakon 20 godina borbe,nakon sto je izgubio vecinu suborca,robina i slicnih puko mu je film,opet,i on se ponasa kao slomljen covjek,da,ubija,(ubio je i batman iz 1989.i to sa smijeskom na licu),na kraju zbog supermenove zrtve vidi da se mora vratiti starom nacinu (to se zove “a heros journey”)drugim rijecima lik se promijeni tokom filma.cijeli BvS borbu ima izmedu 2 ideala,tama i svijetlo,batman koji radi izvan zakona i superman koji je ideal bozanstva i opet se provodi pitanje kako superman moze odluciti kome kada i kako pomoci i dali se njegova moc treba drzati u kontroli drzave,vlade i naroda ili samo on ima pravo odabira kao individualac,kako svoju moc koristiti.martha scena je mogla biti bolje napravljena ali poanta te scene je ta da batman vise ne vidi izvanzemaljca s prejakim mocima,nego covjeka koji ima obitelj,a batman vidi da je postao ono protiv cega se borio(to sto im se mama zove isto je eto slucajnost).film odlicno dekonstuira i batmana i supermena,gdje oni vise nisu superjunaci koji uvijek donesu pravu odluku nego su ljudi koji isto grijese,ali nakon toga se uzdignu bolji i jaci.tema i ugodaj filma je tocno ono sto prici treba,mracno,tuzno,cak depresivno.od prvog dana je receno da ce MOS BVS i JL biti trilogija gdje ce likovi postati onakvi kakve svi poznaju vec 70 godina,ali zbog imbecila koji popljuju film jer ga ne kuze dobili smo los JL,izrezan BVS.i MoS i BvS su skoro savrseno odradili “show dont tell” sto je inace cijela poanta bilo kojeg filma.takoder BvS je savrseno odradio prikaz danasnjeg modernog drustva gdje nemozes svakome udovoljiti.(savrsen dokaz su ovi nasi razgovori).sto god da superman napavi uvijek ce biti jedna ili vise grupa koja ce se bunit protiv njegovih odluka(odlican primjer je od Max Landis superman american alien strip-spasavnje vlaka).ponovit cu opet,to sto nekima treba sve objasnit,to sto neki nemogu razmisljat svojoj glavom,to je njihov problem.a vi sad nastavite vrijedat koliko ocete,to samo dokazuje da jos niste potpuno odrasli,ali to je uredu.i takvih treba bit.

    • mylittledonkey

      @lukakeanu, 19.12.2018 - 13:40

      Man of Steel je jedan od najboljih CB filmova ikad. Batman v Superman je odlican film koji treba pratiti, tjera te na razmisljanje, pogotovo o likovima koje znamo vec desetljecima. Samo oni koji nisu razumijeli film govore da je los. I Blade runner su popljuvali kad je izasao,i Fight club, i Shining, i Psyco,i Predator.

  • SonOfZeus

    18.12.2018 - 11:45

    Meni je film odlican, nisam ocekivao puno i izasao sretan iz dvorane. Prica je jednostavna i zapleti i raspleti su ociti, ali bez obzira na to film je bio super.

    • SanKa

      @SonOfZeus, 18.12.2018 - 12:31

      to je i point. ja od ovakvih filmova ni ne ocekujem kompleksnu priču za razliku od kolege iznad kojeg je očito lako impresionirati. ako te film zabavi, to je jedino bitno.

    • Doffthewarboy

      @SanKa, 19.12.2018 - 13:59

      Majstore pa ti stvarno neznas citat.

    • SanKa

      @Doffthewarboy, 20.12.2018 - 11:12

      odi drkat na supermana i pusti me na miru. naporan si

    • Doffthewarboy

      @SanKa, 20.12.2018 - 16:40

      Nemoj se sramit. Dokazano je imas “atention span” od 5 sekundi. Opet optuzujes druge a ti si zapoceo raspravu oko toga jel neki film dobar ili ne. Ti si taj koji je poludio jer je netko reko da mu se svida neki film. I sad su te izjebali “fanbojevi” i nemas sta za rec. Tipican si klinac kojem mama jos kuha i pere gace. Al sad barem znamo da si preglup da bi trolo. Tc tc tc

    • SanKa

      @Doffthewarboy, 21.12.2018 - 10:36

      ja se uopće ne sramim i zato ti poručujem mi da mi uživo saspeš sve ove uvrede u lice pa ćemo vidjeti jesi tako hrabar. jebeni balavci koji glume viteze na internetu, priceless. i to sve zato jer sam ti uvrijedio najdraži film. stvarno te nisu roditelji odgojili kako treba.

    • Doffthewarboy

      @SanKa, 22.12.2018 - 18:04

      Ajde barem si priznao da imas kratak “atention span”. Meni nije Bvs najdrazi film. Ti si taj koji se pjeni oko neceg sto je subjektivno. (Dali znas sto znaci subjektivno.) Pa jel ti to mene zoves na spoj? Volim cure ne decke ali ako zelis da se nademo i raspravimo par stvari uzivo ja sam za. Ako si u Zagrebu daj mjesto i adresu i nema opce frke.

    • SanKa

      @Doffthewarboy, 25.12.2018 - 18:07

      Lik, ajde shvati nešto. Uopće se pjenim i nisam se pjenio dok me ti nisi počeo vrijeđati oko jebenog filma. Stvarno me briga i za aquaman i za bvs, neka svatko voli sto želi. Dont care. I piše se attention span kad već inzistiraš na korištenju te riječi. Sretan Božić

    • Doffthewarboy

      @SanKa, 26.12.2018 - 20:40

      Samo se ti tjesi. Naljutio si se kao pravi fanboy.
      Zna se cim netko postane grammar nazi izgubio je raspravu, i jos si kukavica. Ma i tebi sretan bozic kukavico. Mali savjet ako ces opet ic trolat,ne zaljeci se. Jos si prebalav da se s proficima igras.

  • bozicni_zeko

    18.12.2018 - 18:22

    U današnje vrijeme kada su svi filmovi jako loši stvarno nije teško biti dobar. Skoro svi Marvelovi su mi dobri. Veći dio DCevih mi je dobro. BvS mi je bio odličan, pogotovo onaj dio što svi hejtaju sa Marthom. Justice League je opet bio prosječan. Aquaman da ima vjerojatno bilo kojeg drugog glumca a ne Ronona siguran sam da ne bi bio dobar, ne vjerujem da bih gledao. Od svih DC junaka definitivno najmanje interesantan. Ali ovako jedva čekam da nađem prilike pogledati ga. Ne vjerujem da će imati neku priču, rijetko koji film danas uopće ima bilo kakvu priču da nije zatupljena. Očekujem ili bolje je reći nadam se da će mi biti interesantan i to dovoljno da ga pogledam više nego jednom. To je meni danas dovoljno. Nije visoki kriterij ali da je viši 90% filmova ne bi pogledao niti četvrtinu trajanja, posebno uključujući sva sranja koja su nagrađena Oskarima zadnjih godina, njih ne bi pogledao niti 15inu trajanja. Aquaman treba biti ok film i to je to. Ne znam tko očekuje nešto od DCa, pogotovo nakon sranja (ne mislim na filmove nego što se dešava oko njih) koje rade isto kao i idioti sa SWom. Od svega najviše volim SF a ova dva moja ljubljena univerzuma- SW i DC nisu baš na razini. Još DC filmovi nisu loši ali SW su katastrofa najviših razmjera. Opet, jedva čekam pogledati čovjeka-vodu i to je to.

    • Jasterrr

      @bozicni_zeko, 19.12.2018 - 11:01

      U svemiru gospona lukakeanu 😀

  • drazensi

    19.12.2018 - 00:06

    1. Evo ja se u potpunosti slazem. Nakon ok MOS-a, vise nego razocaravajucih kamilica od BVS-a i Suicide Squada i dobre Wonder Woman, ovo je napokon jos jedan dobar DC film. Ali nazalost samo dobar. Osim prelijepih vizuala i ok glume, film bas ne nudi nesto sto bi bilo na vrlo visokoj razini. Film je jednostavno ok i to je to. Ali ni to nije nista lose.

    2. Ne mogu, jednostavno ne mogu, a da se ne osvrnem ja komentare fanova BVS-a koji pricaju gluposti o nekoj kompleksnoj prici BVS-a i da film ljudima nije dobar jer ga nisu razumjeli. Oprostite ljudi, ali gluplju stvar vec dugo nisam cuo. Prica filma je 16 prica iz raznih stripova poprlicno lose povezana u jedan nekonzistentni cuspajz od filma koji nema ni glave ni repa. Superman je jedva lik ovdje i ima 2 recenice cijeli film. Batman cijelo vrijeme izgleda konstipirano, cgi je los, zavrsne borbe filma su uzasno lose. Jedina vrhunska stvar u filmu je warehouse scena, a to je prikazano bilo vec u trailerima i tako vise nije imalo neki vau faktor. Najsmjesnija stvar koju sam procitao je da je napokon Batman pokazao da je istrazitelj u tom filmu. Je, da zamisli, lik je otisao u server room koji se nalazi, ni manje ni vise nego pokraj kuhinje, i nezakljucan, jer to tako inace ide da se povjerljivi podaci tako cuvaju, kad ga skuzi zenska onda veli da je fulao wc. Da ovo napisem bez da ljudi znaju o kojem je filmu rijec netko bi prvo pomislio na neku losu teen komediju. Svi likovi u tom filmu su, nazalost svedeni na totalne idiote i sve njihove akcije i reakcije tako djeluju. Ne znam u kojem alternativnom svemiru je to kompleksno.

    • MatrixSOURCE

      @drazensi, 19.12.2018 - 10:50

      Slazem se da je bvs bio nekoherentan u prezentaciji radnje.. ubili su ga losi cuttevi.. meni je bio uzasan prvi puta jer sam usao u kino sa gadenjem citajuci recenzije i svaka scena mi je bila uzasna jer sam usao sa osudom.. no kada sam pricao sa kolegom koji mi je objasnio cijeli kontekst situacije i dubinu bio mi je drugi puta brlo dobar.. no extended verzija mi je gotovo u potpunosti isprala onaj prvi odvratan osjecaj..

  • Chomperino

    19.12.2018 - 07:57

    oCeAN mAN

  • MatrixSOURCE

    03.01.2019 - 08:36

    Pogledao ga jucer i osobno fenomenalan mi je… znaci 0 ocekivanja k tome i jos mi je sam naziv aquaman smijesan iako znam da je po stripovima dosta badass.. jednostavna premisa, jednostavna prica nista duboko nista pretjerano, mogao bi cak rec i pomalo povrsna no ono sto ovaj film zeli docarat nije prica nego svijet i aquamana kao badassa koliko sam shvatio iz prezentiranog.. iako nisam ljubitelj akcijskih filmova rijetko koji mi uspije docarat svijet, prikazat akcijske segmente kvalitetno i jedinstveno kao npr mad max 2015 i aquaman.. nakon prvih 15 min filma koji mi nisu nesto obecavali osim akcijske scene nisam skidao osmijeh sa lica tokom cijelog filma.. svijet je toliko prekrasan, cgi oko kojeg sam bio dosta skeptican je fenomenalan, dizajn zvuka i soundtrack je takoder odlican i mislim da mi je najzasluzniji za dobiveni dojam koji imam za film.. ne kuzim jednostavno zato taj po meni jedan od najbitnijih dijelova bilo kojeg medija rijetko ko spominje ako i uopce… samo zamislite evo recimo u gamingu npr nier automatu bez takvog soundtracka gdje prolazite kroz iste lokacije non stop rijesavajuci cesto dosadne fetch questove… zamislite last of us bez gustava ili nez journey bez takvog fenomenalnog sountracka.. ono sto me je vise od samo soundtracka odusevilo u aquamanu je dizajn zvuka, kako je propracen te fantasticno uskladen sa scenama dali akcije dali “emocije”. Akcije i kutevi kamere te nacin snimanja je na samom vrhuncu prezentacije i smidam im kapu… iako na momente je “over the top” i zadnjih 45 min fali malo stanke izmedu akcijskih scena no sve u svemu je jako jako dobro… zadnji puta kad sam ovako zadovoljan izasao iz kina je bilo nakon mad maxa.. i da naravno da film ima mana a jedna od njih je da se film previse zuri sa prikazom gradnje likova, njihovog odnosa i u neku ruku sam imao osjecaj kao da je pomalo prebrz i isforsirana konekcija likova medusobno no i nas gledateljima sa istim.. no mislim da je nakraju ipak uspio iako ne bas najbolje jer ipak traje 2 i pol sata skoro..ima jos pokoja scena gdje se ocito zurilo sa prezentacijom price i scena je prikazana tek radi konteksta situacije da poprati pricu… iako opet kazem da su duboke price meni osobno najbitnije kako u filmskoj industriji tako i u gaming ovdje je sve ostalo toliko dobro odradeno da jednostavno gustas u svakom momentu, svakoj sceni koja je stavljena pred tebe.. recimo povezanost likova mi je jedina stvar koja mi je dobra u wonder womanu i vidljivo je da se nije zurilo u prezentiranju istog dok u aquamanu nije slucaj.. no to mi jd u wonder jedina dobra stavka filma.. borbe su ono li la kako bi se reklo.. nista specijalno prica takoder villain da ne pricam… a soundtrack koji su sklopili zimmer i junkie xl kao theme za wonder y bvsu je katastrofalno ukomponiran iako je jedini koji je donekle dobar.. i opet taj film je toliko cijenjen dali od strane publike dali od kriticara i jednostavno mi nije jasno zasto.. dali je zbog propagande koju ima i aquaman i gotovo svaki movie nije bitno.. bitno mi je jedno po kojim kriterijima je film dobar ili los.. nebi trebalo ocjenjivat i film po ukusu nego po kvalitetama.. uzet cu nier opet za primjer.. nisam fan hack and slasha te sam mozda odigrao svega 3 igre tog zanra no u nieru imam vec 30 sati i koliko god ima backtrackinga i fetch questova cijenis ju zbog price, soundtracka, combata i prezentacije.. mislim da se ocjene filmova baziraju na subjektivnosti, ocekivanjima i prerasudama dok se kvalitete ne gledaju dovoljno… ne osvrcem se posebno na hcl-ovu recenziju aquamana nego opcenito..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?