HCL.HR

Streamer se upustio u skupljanje svih vrsta kamenja u Zeldi i snimka tog pothvata je genijalna

Zoran Žalac 09.07.2024.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Jedan se streamer iz šale upustio u pothvat skupljanja svih vrsta kamenja u Zeldi i rezultat toga ispao je zanimljiviji nego se itko mogao nadati.

Što učiniti kad 100% dovršiš igru među prvima na svijetu? Dakako, pohvališ se time, baš kako je u slučaju igre Zelda: Tears of the Kingdom učinio speedrunner i streamer Tanner “SmallAnt” Charles. I onda te dočeka poruka nasumičnog tipa s interneta kako se speedrunneri ne znaju zabavljati u igrama i da im nakon igranja ostane samo skupljanje kamenja. 

Spomenutog je Charlesa ta poruka inspirirala da se u zadnjoj Zeldi uhvati baš toga – skupljanja kamenja. I na kraju se ispostavilo da to može biti urnebesno zabavna avantura.

Ideja iza tog pothvata bila je na jednom mjestu skupiti sve vrste kamenja iz cijele igre, njih ukupno 44. Blesav pothvat, reći ćete, ali zapravo je vrlo jedinstven izazov. Zaplet je u tome što sve vrste kamenja cijelo vrijeme moraju biti u blizini Linka, tj. uz samog igrača, jer zbog načina na koji igra funkcionira kamenje nestane čim se igrač od njega previše udalji. A različite vrste kamenja nalaze se na različitim krajevima mape.

Kako je onda streamer doskočio ovom izazovu? Ukratko, kamenje je po mapi prevozio i prenosio na raznorazne načine. Jedno je vrijeme koristio je vozilo sastavljeno od kamenja kojeg je skupljao (nazvao ga je Bouldermobile), kasnije je svaki kamen i gromadu pospajao s oružjem, itd.

Iz glupe šale u konačnici je nastao video koji nam još jednom potvrđuje genijalnost mehanika gradnje i spajanja stvari u Zeldi: TOTK. Sama potvrda da je u igri moguće sakupiti 44 vrste kamenja i prenijeti sve to uzduž i poprijeko ukazuje na to kako su mogućnosti u ovoj igri često na rubu ludosti i jednostavno rečeno većina igara ne može doći ni blizu onoga što je Nintendo ovdje dostavio.

Komentari (5)

 • Wolfman

  09.07.2024 - 14:39

  Nije to kamenje, Zorane. To su minerali. 😀

  • MeDoNjA

   @Wolfman, 09.07.2024 - 16:36

   Pa zapravo jeste . Stena je skup minerala , a kada unistis stenu dobijes kamen tako da realno nije pogresio.

  • Wolfman

   @MeDoNjA, 09.07.2024 - 16:50

   Breaking Bad meme 😉

  • Kortizol

   @Wolfman, 09.07.2024 - 18:29

   Da, Hank 🙂 Nasmijao si me

 • Mrkvicaa

  09.07.2024 - 23:44

  kamenje od 650K+ pregleda.Brdoviti novac:)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?