HCL.HR

King’s Bounty II imitira Witchera 3, dok borba ne počne

Zoran Žalac 04.02.2020.   •   11 komentara   •   Gameplay


Dobili smo prvi prikaz gameplaya iz nadolazećeg taktičkog RPG-a King’s Bounty II i teško je oteti se dojmu da je The Witcher serijal bio glavni uzor.

Originalni King’s Bounty bio je uzor serijalu koji se kasnije proslavio pod nazivom Heroes of Might & Magic. Danas je King’s Bounty daleko slabije poznat pa nadolazeći King’s Bounty II koristi ono što je u drugim igrama popularno, u prvom redu režirane animacije u interakciji s likovima.

U upravo objavljenom razvojnom dnevniku dobili smo tako prvi konkretan pogled na gameplay dotične igre, a iako se radi tek o snimkama pre-alpha verzije, teško mi je oteti se dojmu da je The Witcher 3 bio glavna inspiracija. Dakako, na to prvenstveno mislim zbog vrlo slične mini-mape u gornjem desnom kutu, kao i popisu zadataka ispod nje. Kamera je isto tako vrlo slično pozicionirana u režiranim animacijama, a tu je možda i najbolje vidljivo da 1C Entertainment nije CD Projekt Red.

Međutim, daleko od toga da će igra biti kopija Witchera. King’s Bounty II je ipak taktički RPG sa znatno drugačijom izvedbom borbe. I nju imamo prilike vidjeti u ovom videu dok nam proizvođači igre objašnjavaju koji faktori utječu na prednost prilikom bitke te kako funkcionira grupiranje jedinica.

Komentari (11)

  • Masterchief

    04.02.2020 - 15:01

    Igra imitira TW3 zbog pozicije minimape i quest loga? Igra mi izgleda baš super za sad. Ne baš previše originalno, ali definitivno ne kao imitacija TW3. Ima jedna izreka na engleskom: Imitation is the sincerest form of flattery.

    • Stjepan Fikter

      @Masterchief, 04.02.2020 - 15:28

      Po meni ni ne mora biti originalno ako sve sjedne na svoje mjesto. Sviđa mi se što su prikazali iako nisam imao doticaja s navedenim serijalom. Nadam se kako će se to promijeniti s ovom igrom.

    • Mteo1906

      @Masterchief, 05.02.2020 - 12:12

      To ja isto kažem!

  • KPsrna

    04.02.2020 - 15:31

    ijaooo naviknuo sam na igranje KB-a iz ptičje perspektive, al dobro, ako bude bolje neka, očito su shvatili, da moraju neke izmjene napraviti, pošto se nisu proslavili sa zadnjim nastavcima jedinice.. držim fige

  • l)oolvl

    04.02.2020 - 16:26

    bit će ovo dosta lošije od jedinice…. 🙁 uvođenje trećeg lica je totalni fail

  • vragec25cro

    04.02.2020 - 18:28

    Lol.Igru cu probbati kad izađe ali bode u oći:”The Witcher 3 bio glavna inspiracija. Dakako, na to prvenstveno mislim zbog vrlo slične mini-mape u gornjem desnom kutu, kao i popisu zadataka ispod nje.” U tom slucaju The Witcher 3 aka perfomanse (ps4) minus u ocjeni, uzima takvu mapu i ispod questove od Age of Conan iz 2008?(po toj nekoj vašoj logici).Imate vrhunskih clanaka,ali tu i tamo me stvarno možete iznenaditi na lošije 🙂

  • Dick Johnson

    04.02.2020 - 18:49

    Djeluje vrhunski za PS3 igru!

  • Tomina

    05.02.2020 - 07:51

    Clickbait članak, jer igra po ničemu ne imitira W3. A zašto to radite? Jer tek sad nakon godina postojanja witchera 3 – dolaze dokazi da je ista igra najbolje gaming ostvarenje u povijesti. Po raznoraznim stvarima više daje nego GTA 5 – iako te igre nemaju sličnost. Isto može potvrditi svaka normalna gaming osoba koja igre gleda po cijelini – nebitno koji je tip igre. I ispravite već jednom tu ocijenu za W3, teško da će nešto po priči , sidequest pričama, i svemu ostalomo nadmašiti W3. Laku noć!

    • Masterchief

      @Tomina, 05.02.2020 - 17:13

      Mislim da bi Cyberpunk mogao nadmašiti TW3 po priči, questovima itd., ali za sad mi je TW3 vrh vrha. Omiljena igra ikad.

    • Lazy

      @Masterchief, 06.02.2020 - 06:32

      Nadam se za Cyberpunk, uuuu ak bude na razini odn iznad W3, to ce onda biti festa za gamere.

    • Masterchief

      @Lazy, 06.02.2020 - 15:39

      Definitivni se slažem, taman bi tad trebao kupit novi gaming pc pa jedva čekam. Zanima me samo kakvih će sve modova biti za Cyberpunk. Predpostavljam da više nego za TW3 jer je razina hypa za Cyberpunk i više nego OGROMNA. S razlogom…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?