HCL.HR

Pikachu nam je pokazao kako izgleda bliska budućnost proširene stvarnosti

Zoran Žalac 29.06.2018.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Tvorci mobilne igre Pokemon Go trenutno rade na novim načinima simuliranja proširene stvarnosti te nam demonstriraju što ćemo od iste uskoro moći dočekati.

Ako ste Pokemon Go igrali uz pomoć AR komponente, mogli ste primijetiti kako ista baš i nije osobito uvjerljiva u prikazivanju Pokemona unutar naše okoline. Iz tog razloga ekipa Ninantica uz pomoć engleske tvrtke Matrix Mill trenutno razvija novu tehnologiju koja će obogatiti AR, odnosno proširenu stvarnost.

Istu su demonstrirali u donjem videu gdje se možete uvjeriti kako AR s Occlusionom funkcionira. Ukratko, radi se o tehnologiji koja virtualnim likovima omogućuje bolju integraciju u stvarnu okolinu. Na primjeru Pikachua možemo vidjeti kako isti ubuduće neće prolaziti “kroz ljude” već će moći koristiti predmete iz stvarne okoline kako bi se skrivao iza njih.

Za sada nije poznato kada bi ova tehnologija mogla postati dostupna, ali znamo da će jednoga dana definitivno biti dio Pokemona Go i buduće mobilne igre Harry Potter: Wizards Unite.

Komentari (1)

  • TheGreatIdiot

    29.06.2018 - 21:45

    E ovo je dobar smjer prema ARu i Pokemonima kakve želim. Sakupio bi ih sve da naprave pravu igru, moj najdraži crtani ikada. A AR i VR volim tako da…samo neka oni rade, možda i naprave nešto.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?