HCL.HR

Pogledajte 12 minuta istražiteljskog gameplaya za The Sinking City

Hrvoje Smoljić 02.05.2019.   •   13 komentara   •   Gameplay


Novi gameplay prikaz Lovecraftovske detektivske avanture pokazuje kako igra neće štedjeti na čudnim likovima te atmosferičnim i zanimljivim misijama.

Komentari (13)

  • Zvonimir Komar

    02.05.2019 - 21:24

    hahahahaha, kaze narator oko 2:10 u videu “As a newcomer, you’re on your own, no-one will take you by the hand. It’s up to you to explore the city, finding your way using the map and the street names.” I dok to izgovara, otvara mapu, klika na mjesto na koje želi ići i postavlja magični marker, koji se vidi u svako vrijeme na interfejst na magičnom kompasu u stilu Skyrima. Koja smijurija.

    • PppPP

      @Zvonimir Komar, 03.05.2019 - 02:18

      “using the map”, šta nije jasno

    • Zvonimir Komar

      @PppPP, 03.05.2019 - 07:02

      Je li gledati mapu i prepoznavati u samoj igri gdje se nalazis temeljem nacina na koji izgleda prostor te se orijentirati putem toga jednako kao i uključiti gps/magični kompas i slijediti svijetleće točkice na interfejsu? Poanta je da ovo drugo u potpunosti isključuje promatranje u igri. Mana većine igara danas, da uopće niti ne moraš gedati “grafiku”, samo slijediš svijetleće interaktivne točkice na ekranu. Za igru koja ističe da je “bez handholdinga” i koja ima ambiciju utjeloviti istraživački gameplay – čudan dizajnerski pristup.

    • funky0308

      @Zvonimir Komar, 03.05.2019 - 13:56

      Oznacis si sam na mapi gdje zelis ici, ja u vecini igara gasim minimapu ali i dalje koristim markere. Igre i svijetovi su danas toliko veliki da ne mozes igrati bez makera, marem ne dok ne naucis svijet i ne vidis gdje je sto. Kako ces se snalaziti negdje gdje nikada nisi bio? Jednom kada naucis gdje je sto OK ali prije toga moras koristiti barem markere. Igram tako Division2 (bez minimape) i mogu reci da se radi o potpuno drugacijem iskustvu. Pojma nemas sto ce te docekati iza iduceg ugla

    • Zvonimir Komar

      @funky0308, 03.05.2019 - 16:06

      Ja sam završio cijeli Sleeping dogs i dio GTA V (nakon čega sam prestao igrati) bez da sam ikada išta gledao ili zapamtio svijet, upravo zbog ovog problema. A kako se krećem kroz igre koje nemaju magične kompase? Sporo, tako da pazim na okolinu i upijam ju, promatram, reagiram, ne jurim od interaktivne točke do interaktivne točke. Mini-mape su još ok, ali magični kompasi i svjetlucavi interfejsi su dno. Najdirektniju usporedbu onoga o čemu govorim se može vidjeti recimo u usporedbi Morrowinda i Obliviona/Skyrima. Samo što je dizajnirati zbivanja u svijetu koji funkcionira na način Morrowinda puno kompliciranije i zahtjevnije i kome se to više da. A ni igrači nisu mogli naći Caius Cosadesa. Ali idemo onda barem biti iskreni i ne nazivati se “igrom u kojoj je istraživanje bitno”.

    • funky0308

      @Zvonimir Komar, 03.05.2019 - 17:49

      Stima s time da je bitno i kakva je ogra, odnosno koji je zanr u pitanju. U nekim igrama otvorenog svijeta grikeh je koristiti ta pomagala. Puno je bolje lutati i nailaziti na misije i dogadjaje, u nekima je to ipak puno teze…ali da kuzim te

    • Zvonimir Komar

      @funky0308, 03.05.2019 - 18:03

      Upravo to i govorim. Poanta ove igre je, prema riječima developera, istraživanje. Onda bi bilo dobro i napraviti gameplay koji odražava tu ideju.

    • PppPP

      @Zvonimir Komar, 03.05.2019 - 16:46

      Ne kužim u čemu je problem. I ja kad odem u drugi grad, logično da ću koristiti mapu i gps. Ti si pogrešno shvatio što je narator htio reć

    • Zvonimir Komar

      @PppPP, 03.05.2019 - 17:42

      Vidim da ne kužiš u čemu je problem.

    • PppPP

      @Zvonimir Komar, 03.05.2019 - 19:41

      ??? Ne kužiš ti da problema nema. Označiš gdje želiš ić i to je to. Takva je igra. ako ti se ne sviđa, nemoj igrat, ali nemoj ni srat po traileru jer ništa pogrešno nije rečeno u njemu

    • GAMEmaher

      @Zvonimir Komar, 03.05.2019 - 06:04

      Ni meni nije jasno što nije tu jasno… označiš dio mape kud želiš ići al su htjeli kazat s time nema nekih naznačenih questova kojim redom ideš. Odeš na mjesto koje sam odabereš i istražuješ.

    • funky0308

      @GAMEmaher, 04.05.2019 - 13:53

      Tako je, velika je razlika u oznacavanju gdje trebas otici i onome da ti igra govori gdje trebas otici. Reci u RDR2 imamo misiju gdje trebamo sakriti ukradenu kociju. Da si ja stavim krizic na mapu i vozim prema tamo bilo bi u redu ali RDR2 ti tocno oznaci grm u koji trebas uci i oboja zuto put do tamo. Taj dio je bezveze i taj dio si volim iskljuciti kada god mogu (u RDR2 je to ne moguce jer i da mozes iskljuciti neces nista dobiti jer igra trazi da tocnu tu dodjes). Uzeo sam RDR2 kao primjer, nije jedini ali je dobar primjer onoga sto po meni u gejmingu, a pogotovo u istrazivacim igrama i igrama otvorenog svijeta nije dobro. Mogu shvatiti sa se ponekada igrac mora usmjeriti gdje da ide inace bi mu igra mogla postati dosadna i naporna ali ovakve stvari u 2019 nemaju mjesta. Ostavi kola 5m dalje i misija nije gotova – lose.

  • Zvonimir Komar

    02.05.2019 - 21:29

    I onda slijedi napucavanje lame čudovišta te nakon toga istraživanje u maniri “klikaj bez nekog naročitog reda na svijetleće interaktivne točke, bez da uopće trebaš gledati što je oko tebe”. I ove lame sherlock holmes, ethan carter, call of cthulhu rekonstrukcije….bah….ne vjerujem da ću gubiti vrijeme na ovo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?