HCL.HR

Pogledajte kakvo nas ludilo čeka u atmosferičnom The Sinking Cityu

Hrvoje Smoljić 28.02.2019.   •   5 komentara   •   Gameplay


Novi gameplay prikaz detektivske avanture imena The Sinking City pokazuje kako nas igre neće držati za ruku dok istražujemo Lovecraftovsku verziju SAD-a.

Komentari (5)

  • funky0308

    28.02.2019 - 22:59

    Nekako imam feeling da ce ovo zavrsiti kao Vampyr. Dobra ideja ali ne djeluje mi igra dovoljno dobro niti dovrseno, barem koliko se da vidjeti iz trailera. Vidjeti cemo uskoro. 1920 su mi super ali bojim se da ce mi jedino to i ostati super 🙂

  • Zvonimir Komar

    01.03.2019 - 06:18

    Neke stvari dobre, neke lose. Dobro je da kazu de nece biti tockica na mapi i uputa kamo da se ide. Nadam se da ce to doista biti istina. To bi samo sobom znacilo vec i da dizajn cijele igre/price nije na tracnicama, kao sto su sve frogwaresove nedavne igre bile. Cak i ovaj sistem iz Sherlocka gdje se sastavljaju dokazini rada sinteze bi ovdje mogao funkcionirati ako doista uspiju da ne bude pravih i krivih odgovora – tu bi se fino mogli igrati sa temom ludila kroz tu mehaniku.

    Lose – fakin pucnjava i lejm “cudovista” – prije kao jeftina verzija Silent hilla nego Lovecraft. Ovaj “detective mode”, kao i ovo vidjenje proslosti su mi jako lose mehanike koje proizvode vrlo plitak i neizazovan gameplay. Nigdje to nisam vidio implementirano na imalo dobar nacin.

    Buduci da je za pretpostaviti da ce ovo istrazivanje o kojem govore otkrivati mnoge cudne mikroprice, ne samo temepjnu liniju radnje, vrlo je vazno i kakva ce biti kvaliteta tih prica i dijaloga. U tom segmentu mi frogwares jako varira.

    Vidjeti cemo.

    • Kris10

      @Zvonimir Komar, 01.03.2019 - 13:19

      Slazem se s vecinom sto si rekao,ali ovaj detective mode te videnje u proslost iskreno nisu ni blizu lose mehanike,cak mislim da igru cine zanimljivijom,logicno ako su dobro napravljene haha.Najbolji primjer ti je Return of the Obra dinn gdje se igre vrti na te dvije mehanike.Ako ti dijelovi budu makar blizu sto je obra dinn napravio,igra ima velikog potencijala.

    • Zvonimir Komar

      @Kris10, 02.03.2019 - 12:53

      Obra dinn moram probati – nisam upoznat sa tom igrom. Ali tamo gdje sam imao prilike iskusiti tu mehaniku (The Vanishing of Ethan Carter, zadnji Sherlock Holmes, ovaj novi Call of Cthulhu) je bez izuzetka cijela stvar rezultirala u jednostavnim slagalicama koje se daju riješiti bez razmišljanja metodom pokušaja i pogrešaka. Zato mi cijela stvar izgleda kao zaobilaženje potrebe da se misli, jednako kao i zaobilaženje potrebe da se doista istražuje okolina u kojoj se kao igrač nalazimo. Nešto poput pseudomišljenja i pseudoistraživanja. Dakle u dimenziji gameplaya mi stvar doista unazađuje igre.

    • Kris10

      @Zvonimir Komar, 02.03.2019 - 14:28

      hahaha bome ces u obra dinn morati razmisljati,igra te ne drzi za ruku nikako i drago mi je zbog toga.Mene je iznenadila koliko je igra dobra.No necu nista spoilat radije odigraj sam i vidit ces.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?