HCL.HR

Zaigrao sam Fort Solis, onu impresivnu novu igru o jezivoj situaciji na Marsu

Igor Belan 22.08.2023.   •   12 komentara


Fort Solis na papiru ima sve – finu grafiku, poznate glumce, sposobne scenariste i posvećen indie team da ispolira sve to do savršenstva. Ali što se u toj misterioznoj bazi na Marsu uopće događa? Tko je aktivirao alarm?!

Komentari (12)

  • Volvo

    22.08.2023 - 20:14

    Meni licno solidna igra.

  • Bojko

    23.08.2023 - 09:32

    Slično kao sa teamom iza Atomic Heartsa — šačica iskusnih developera odlučili odbaciti korporativne okove i napraviti nešto unikatno. Vrlo sličan gameplay onomu iz Detroita, u kojemu sam uživao. Ako recenzije budu iole dobre, ovo će se igrati.

  • MAJSTOR RINGO

    23.08.2023 - 13:50

    Ovo unikatno? Mora da se salis kolega. Koliko sam video u par recenzija, igra je dobila dosta niske ocene. Bukvalno nekih 3-4 h hodajuci simulator uz citanje nekih dnevnika, uz monolog ili dijalog sa jos jednim kolegom, koleginicom koja ti pomaze da se orjentises u prostoru. Ne znam kakva je prica, ali s obzirom na ocene, pretpostavljam da ni tu nisu odradili bas vrhunski posao. Naravno tu su i QTE. Daleko je ovo od jednog Detroit Become Human. Igra je poprilicno kratka, cak i sa budzetom kojim je developer raspolagao. Da budemo fer i cenovno je igra daleko jeftinija od AAA big budget naslova. Da li vredi ovo 30$? Ne znam bas, imali smo druge slicne naslove koji su cenovno bili isti, slicne duzine, ili nesto duzi koji su bili puno napetiji, vise likova involvirano, isto tako ili vise atmosfericni i vizuelno prekrasni.

    • Rick Sanchez

      @MAJSTOR RINGO, 23.08.2023 - 15:04

      GamingBolt igri dao 8/10, ali ne znam koliko su inače oni vjerodostojni.

    • Mrkvicaa

      @MAJSTOR RINGO, 23.08.2023 - 15:19

      Detroit mi je u top 5 najboljih igara svih vremena.Fort Solis je očekivano solidan, opuštajući simulator hodanja,bez konstantnog lupanja po autićima. Druga Unreal Engine 5 igra uz Remnant II koja nije dobro optimizirana i ljudi su to na Steamu kritikovati.Druge recenzije neću komentirati, ali tako prolaze kad Dear Villagers koji nije poslao papirić.

    • Bojko

      @MAJSTOR RINGO, 23.08.2023 - 19:12

      Pretpostavljam da je ovo odgovor na moj komentar, pa evo da i ja kontru bacim… kada kažem “unikatno” referiram se na spoj settinga (prljavi, tamni, pusti, spooky planet), priče (misterij) i gameplaya (spori, istraživački simulator hodanja sa fokusom na naraciju). Znači unikatan spoj svega navedenog, i to baš po mome ukusu. Na to sam se referirao, a ne na nešto neviđeno. Recenzije mi ne znače toliko puno, osim ako su brutalno loše — onda preskačem. I sami DBH nije imao ne znam koliko dobre ocjene, a meni je remek-djelo. Ovakvi naslovi kod recenzenata rijetko prolaze dobro. Između ostalog, za mene indie igre imaju “ono nešto”, dušu koju su AAA naslovi odavno nepovratno izgubili, i takav je moj dojam iz Igorovog videa. Dalje od toga nisam iskreno niti gledao.

  • MAJSTOR RINGO

    23.08.2023 - 16:39

    Slazem se u vezi DBH. Fenomenalna igra u tom nekom zanru. Jedva cekam sledecu igru Davida Cagea. Sto se tice Fort Solice, nisam igrao, pa necu je ni hvaliti ni pljuvati, samo sam dao poredjenje neko na osnovu ovih recenzija, da se zakljuciti da za iste novce vise si dobio od dark picture trilogije.

    • Mrkvicaa

      @MAJSTOR RINGO, 23.08.2023 - 17:44

      Ni traga ni glasa od Davida Cagea, od kad nije sa bivšim vlasnikom.
      Čitava The Dark Pictures Anthology je dlična. Imaju za publišer Bandai Namco, tako da ne bih uspoređiva Supermassive Games sa malim indie studio.

      Fort Solis je na Steamu 25eura. Može se naći kao nova igra za oko 19eura, a mogla bi ubrzo pasti ispod 10eura za PC.
      https://www.fanatical.com/en/game/fort-solis

  • MAJSTOR RINGO

    23.08.2023 - 18:57

    Ne ne, naravno, samo sam hteo da uporedim cenovno, za iste pare sta dobija igrac, mislio sam ma ps storu cenu.

    • Mrkvicaa

      @MAJSTOR RINGO, 23.08.2023 - 19:45

      Prvi je izašao po cijeni 30eura na Steam, posljednji The Devil 2022 po višem standardu početne cijene 40eura, a Fort Solis po novom standardu za 25eura.(jasno da su cijene igara ošle gore)
      Ima i kvalitetnije horror igre ispod 5eura.The Evil Within oko 2eura i The Evil Within 2 oko 5eura.
      https://www.cdkeys.com/the-evil-within-2-pc-steam

    • MAJSTOR RINGO

      @Mrkvicaa, 23.08.2023 - 19:58

      Sve tei igre su bile 29.99$. Da se Devil in me, koji je 39.99. Sve tri igre su bile na debelom snizenju, prve dve mislim da im je bila cena oko 7,5 ili 8$, house of ashes je skoro bio mislim 9$.
      A ostale igre koje si spomenuo su stare 9 odnosno 6 god. Tako da ta cena je sasvim normalna. Ja pricam za igre koje kostaju na day one. I uvek se pozivam na cene sa ps stora, jer licno samo tamo kupujem.

    • Mrkvicaa

      @MAJSTOR RINGO, 23.08.2023 - 22:36

      The Dark Pictures Anthology imale su jednaku početnu cijenu za konzole i PC. Fort Solis je nova igra iz 2023 godine, po novom standardu cijene igara su išle na gore + dodatno više za konzole od 5 do 10 eura.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?