HCL.HR

3DS NOVOSTI: Prva F2P igra iz Nintenda, novi Pokemon naslov i hrpa novih trailera

ToxarE 14.02.2014.   •   1 komentara


Nintendo je u jednoj od najdužih Direct prezentacija ikada otkrio neke uzbudljive novosti vezane za 3DS. Novi traileri, nove najave, datumi izlaska… sve u jednoj vijesti.

Na jučer održanoj Nintendo Direct prezentaciji, prvoj takvoj ove godine, Nintendo je objavio hrpu novosti vezanih uz aktualne im konzole, handheld 3DS i kućni Wii U. Bio je to zapravo jedan od najdužih Directova ikada, pa nećemo duljiti previše – idemo odmah na bitne vijesti, prvo za 3DS konzolu.

Nintendo je konačno otkrio svoj prvi free-to-play naslov – Steel Diver: Sub Wars za 3DS. Igra je od danas besplatna za preuzeti putem eShopa, a radi se o singleplayer i multiplayer pucačini iz prvog lica, ali s podmornicama. Iako je žanrovski više pucačina nego simulacija borbi s podmornicama, nije riječ o brzoj igri kakve pucačine obično jesu već se gameplay bazira na taktiziranju i planiranju, koliko i preciznom napucavanju torpedima. Fokus je na multiplayer aspektu igre, pri čemu igrači mogu jedni drugima slati poruke koristeći Morseov kod. Ozbiljno, probao sam.

Besplatna verzija igre pored multiplayera sadrži i prve dvije misije iz singleplayer kampanje te dvije različite podrmornice koje se mogu koristiti u oba moda igre. Puna verzija, koju možete kupiti za 9 funti sadrži 18 podmornica, više članova posade i mogućnosti prilagodbe plovila.

Potvrđeno je i da će Monster Hunter 4 za 3DS izaći u Europi i Americi “početkom 2015. godine” s “više sadržaja i mogućnosti no ikada prije”. Igra je inače još u rujnu prošle godine izašla u Japanu, a tek nedavno je najavljena za izlazak u Europi i Americi. Ako još niste, bacite pogled na video najavu izlaska igre na našim područjima.

Po prvi puta je prikazana nova Pokemon igra, ali ne baš onakva kakvu biste možda očekivali. Pokemon Link Battle joj je europski naziv (Pokemon Battle Trozei u Japanu), a radi se o puzzle igri u kojoj morate spojiti tri iste glave pokemona kako biste napali protivnika. Zvuči čudno kad to ovako pročitate, ali pogledajte trailer i sve će vam biti jasno.

Šareni platformer Yoshi’s New Island, inače nastavak Yoshi’s Islanda za SNES (’95) dobio je novi trailer. Igra izlazi 14. ožujak, a gospon Iwata iz Nintenda je rekao kako igrači neće imati vremenski limit za završetak levela, dajući do znanja da ćemo ju moći prelaziti po željenom tempu, bez pritiska. Novi video pogledajte ispod.

Najavljena je igra Weapon Shop de Omasse, četvrti i finalni naslov u Guild01 kompilaciji koji dolazi na europski 3DS eShop već sljedeći tjedan, 20. veljače. U ovoj neobičnoj igri vi ste radnik u trgovini oružja koji mora raditi što bolje oružje za likove u nekom fikcionalnom RPG-u.

Povodom izlaska nove igre, Level-5 je odlučio ostale igre iz Guild01 i Guild02 kolekcije staviti na popust. To znači da će igre Attack Of The Friday Monsters, Aeroporter, The Starship Damrey, Crimson Shroud, Liberation Maiden i Bugs Vs Tanks koštati £2.69/€2.99 od danas do 23. velače.

Mario Golf: World Tour dobio je datum izlaska – 2. svibanj. Dobili smo i novi trailer, ali i detalje o singleplayer modu naziva Castle Club u sklopu kojega će igrači prolaziti kroz turnire i posebne training levele sa svojim Mii likovima. U jednoj od prijašnjih Nintendo Direct prezentacija naglašeno je kako će igra imati napredan kompetitivni multiplayer mod s community sustavom poput onoga u Mario Kartu 7.

Komentari (1)

  • Emperor Ghaleon

    14.02.2014 - 13:37

    I dalje ništa od Shin Megami Tensei IV u Europi. Ne razumijem. Zašto?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?