HCL.HR

Besplatno se dijeli A Short Hike, evo zašto treba iskoristiti tu priliku

Zoran Žalac 13.03.2020.   •   13 komentara


Na Epic Games Store besplatno će se moći nabaviti A Short Hike, jedna od ponajboljih igara nezavisne produkcije iz 2019. godine.

Od 12. 3. pa do 19. 3. na Epic Games Store besplatno će se moći dobiti igra zvana A Short Hike i tim vam povodom moram poručiti da je gotovo – više nema razloga da mrzite Epic Games; ako je išta vrijedno toga da promijenite svoj stav onda je to ova predivna igra koju će vam pokloniti u zamjenu za vaše osobne podatke koji idu kineskom Tencentu, a oni financiraju izradu Terminatora.

Na stranu sarkazam, stvarno mislim da ovu priliku/igru ne biste trebali propustiti, pogotovo ako volite platformere. Znam da vam vizualni stil igre možda izgleda jadno i jeftino, ali ima rješenja i za to. Naime, ako A Short Hike igrate na TV-u ili monitoru veće dijagonale, probajte se što više udaljiti od ekrana jer tada igra rijetkom magijom postaje ljepša. Izgubi se zrnatost i nazubljenost slike i sve izgleda kao da igrate najljepšu igru iz ere PlayStationa 1 ili Nintenda 64. Stvarno se ne šalim – ova igra izgleda super iz daljine.

Međutim, A Short Hike nije fenomenalan zbog svog izgleda već zbog vrlo ugodnog i zaraznog gameplaya. Meni je igra toliko dobro sjela da sam ju završio u jednom sjedenju, a idealna je stvar što traje nekih 1-2 sata. Možete se to još dodatno razvući ako baš želite istražiti svaki kutak mape i obaviti baš sve zadatke, ali meni je bilo zadovoljstvo zaključiti priču upravo u jednom igranju. A ako ste baš stvarno dobri, s vještinama speedrunnera, igra se može završiti i za nešto više od tri minute.

A Short Hike je igra u kojoj mali ptić odlazi na ljetovanje na jedan otok. Ondje nema signala na mobitelu pa se ptić mora popeti na najviši vrh otoka. Put do tamo je centralni dio avanture te sadrži nekoliko prepreka čije nadilaženje upoznaje igrača sa samim otokom i lokalnim stanovništvom na njemu.

Glavni cilj jest skupiti što više zlatnih pera jer ona ptiću omogućuju duži let i penjanje uz litice. Pera skupljate kroz razne aktivnosti, među ostalim tražeći tuđe predmete po mapi, igrajući odbojku, pecajući ribe, sudjelovanjem u maratonu i sl. Možete također skupljati i novčiće po mapi pa ta ista pera kupiti od preprodavača.

Sve te aktivnosti su jednostavne, kontrole su fantastično precizne, a svijet je izuzetno zanimljiv za istraživanje. Dobitna je to kombinacija koja čini A Short Hike vrlo ugodnom avanturom za pamćenje. Na planinski se vrh možete popeti na nekoliko načina, a najbolje je što ste cijelo vrijeme slobodni eksperimentirati. A Short Hike nema Game Over ekrana i nema borbe s protivnicima, ali kad ste na visokoj točki onda osjećate određeni pritisak da se nastavite kretati prema gore.

Kraj igre je također vrlo poseban jer s kroz nekoliko vrlo pametnih poteza igraču omogućuje da put prema vrhu planine zapamti kao vrijednu uspomenu.

Tako sam barem ja to doživio prije dvije nedjelje. Možda se igra vama neće toliko svidjeti, ali ja sam ju od srca preporučio svima u redakciji. Igor još nije poslušao moj savjet da ju snimi, ali računajte na to da ćemo o ovoj igri svakako imati video sadržaje idućeg tjedna kada ju Epic Games bude dijelio besplatno. Možda baš ja budem radio stream pa ako još niste zainteresirani nakon napisanoga bacite pogled na tu snimku i možda se predomislite.

Komentari (13)

  • Igrec98

    06.03.2020 - 16:31

    jos od kad su poklonili *into the breach* ih obozavam!

  • GAMEmaher

    06.03.2020 - 16:40

    Sad kad si Zorane nahvalio ju i nadodam za isprobati… jučer gledam ponudu pa kažem niš zanimljivog 🙂

    • funky0308

      @GAMEmaher, 06.03.2020 - 19:18

      Upravo to sam i ja pomislio, pokrecem Detroid i bacim pogled ato se dijeli i kontam si “o ne, opet neko smece koje se fura na neku retro spiku samo zato sto je to najjeftinije”. 🙂 Znaci nisam u pravu? Odlicno, onda cemo je odigrati. Da je 20ak sati, ne bi je igrao, kod platformera me prvo privuce grafa, onda zagonetke pa sve ostalo ali sat, dva cu odvojiti. Eto, mozda dobijemo neki kutak – Zoki preporucuje 🙂

  • microlightgames

    06.03.2020 - 18:52

    Farming simulator 19 me vec pridobio na egs

    • Ivan Golubic

      @microlightgames, 06.03.2020 - 19:04

      i mene

    • GAMEmaher

      @microlightgames, 07.03.2020 - 12:47

      Mene ona ponuda 6 batmana zacementirala na epic 🙂 pa kasnije darksiders oba, AC syndicate, taj FM simulator 19… ono svaka čast im.

  • ck7

    06.03.2020 - 20:35

    Haha, u jednom sjedenju…1-2 sata. Koliko inače igraš, 15-20 min ? šalim se, ja sam u jednom sjedenju prošao prvi Killzone za PS2…10 plus sati..to je jedno sjedenje ??

    • GAMEmaher

      @ck7, 06.03.2020 - 21:01

      Tako krenu hemeroidi… 🙂

    • ck7

      @GAMEmaher, 07.03.2020 - 01:44

      Kad si mlad ništa te ne opterećuje, nit za jest, nit za pit, a bogme ni hemeroidi…pogotovo kad ležis na krevetu..glavno da se igra

    • GAMEmaher

      @ck7, 07.03.2020 - 10:19

      A to te ne opterečuje ni kad si star…jest, pit i igrat ležeći…haha

    • MightyAloy

      @ck7, 07.03.2020 - 12:54

      Zato prisjedne poslje kad ih dobiješ. ??

  • Kris10

    13.03.2020 - 19:11

    Wow,evo ne znam sta da drugo kazem nego hvala hahahah.Znaci,igra je takva da kad igras jednostavno ne mozes da ne exploras cijeli otok te komuniciras s nekim jer imas osjecaj da imaju feather ili secret za tebe.Najveca mi je mana kod igre to sto je prekratka.Jedna od onijh igara da kad je zavrsis odmah ides na new game.
    Ja reko upalit cu je kad je ovako lijepo pohvali i evo prosao je u jednom sjedenju.WTF xD.

  • Mixa

    13.03.2020 - 19:32

    Mene grafika u igri podseca kao da je sa Nintendo DS-a. Nista lose, naprotiv. 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?