HCL.HR

Achievementi, ali i mnoge druge mogućnosti konačno stižu u Epic Games Store

Hrvoje Smoljić 15.03.2019.   •   10 komentara   •   Industrija videoigara


Epic Games Store trenutno je mehanikama značajno siromašniji od svog glavnog konkurenta – Steama, ali čini se kako će se ta situacija vrlo brzo promijeniti.

Epicova trgovina treutno je samo to – trgovina. Ulogirate se, kupite igru i igrate. Glavni konkurent, Steam miljama je daleko kada su u pitanju raznorazni drugi sadržaji. Od postignuća u igrama i spremanja pozicije u oblaku pa sve do sezonskih događanja i popusta, ali i kozmetičkog uređivanja profila.

Međutim, Epic i na tom polju polako hvata korak. Prošli tjedan je tako implementirana opcija pretrage igara, ali i mogućnost skidanja igrinih datoteka prije njenog izlaska. Da su ekstremno ozbiljni u vezi proširenja mogućnosti svoje trgovine govori i objava roadmapa u kojem su vidljivi budući razvojni planovi.

Za izdvojiti su svakako poboljšanja u offline modu, spremanje pozicije u oblaku, ali i potpuni redizajn izgleda trgovine već unutar naredna tri mjeseca. Nakon toga dolaze postignuća u igrama te vrlo očekivana mogućnost korisničkih recenzija. U nedefiniranom vremenskom periodu dolaze i mogućnost poklanjanja igara te automatski povrat novca.

Iako smo naveli najzvučnije, očekujte i brojna druge druge mehanike čije vrijeme implementacije može značajno varirati. Za detaljniji uvid, svakako pogledajte puni popis planiranih poboljšanja.

Označeno sa:

Komentari (10)

  • Negan

    15.03.2019 - 16:56

    Mogli bi implementirat i vizualno sučelje koje ne izgleda ko drek. 🙂

    • SonOfZeus

      @Negan, 15.03.2019 - 17:26

      Ne moze izgledat neuglednije od steama

    • The_Miks

      @SonOfZeus, 15.03.2019 - 18:32

      SonOfEpic

    • Cro Man

      @The_Miks, 15.03.2019 - 20:58

      Da haha

  • Saren

    15.03.2019 - 17:09

    Sve je to lijepo i pohvalno sto se razvijaju i ne zive na “staroj” slavi, treba konkurencije po mome misljenju svakako, ali osobno dokle god Tencent stoji iza njih ja tome neidem ni blizu a svoj racun sam obrisao tamo. Imao sam dosta iskustva sa nekim kineskim firmama i vidio kako se ophode prema musterijama ( ne kazem da su svi isti ali veliki dio sa kojim sam ja imao posla mi je bio dovoljan uvid) tako da hvala ali ne hvala.

    • Lovac

      @Saren, 17.03.2019 - 02:42

      Plus, nedavno je otkriveno da se prikuplja friends lista i play history sa Steama bez traženja dopuštenja. Super da se razvija, ali dok su kineski prsti tu; bok, hvala.

  • marjanovicut

    15.03.2019 - 21:32

    Na balkan-u ne valjas ljudima kada radis sebe i unapredjujes se, da su muzli Fortnite jos dok traje igra skinovima i nista ne radili povodom svog launcher-a itd verovatno bi balkancima bio dobar developer 😀

  • KhorneFlake

    15.03.2019 - 21:56

    Vau, dobili su search opciju, mislim vau. Ne sjećam se da sam vidio da to fali i na najlijevijem mogućem sajtu na kom sam mogao biti. Tek još jedan pokazatelj koliko su poletili da samo mašu novcem koji generiše Fortnite da kupuju ekskluzivnosti.
    https://imgur.com/ggotIM1

  • Pero Zdero

    15.03.2019 - 23:52

    Imam steam i origin i to je to. Baš bi mi krasno bilo imati instalirano jedno 10 takvih servisa na računalu…

  • microlightgames

    16.03.2019 - 03:55

    Cinjenica je da mi svaki-drugi dan dodje mail da mi se neko pokuso ulogirat na epic games acc. da bio im je breach prije par godina ali ne hvala.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?