HCL.HR

Pokažite strpljenja, prepredeni stratezi, jer je Age of Empires: Definitive Edition odgođen

Petra Rukav 14.10.2017.   •   4 komentara


Microsoft je odlučio oživjeti 20 godina stari klasik, a njegovo remasterizirano izdanje trebali smo vidjeti ovoga mjeseca. Međutim, taktiziranje u Age of Empires: Definitive Edition čeka nas tek sljedeće godine.

age of empires definitive edition odgoda 3

Upravo nam je stigla vijest iz Microsofta koja će vjerojatno ražalostiti fanove RTS-a i Age of Empire serijala. Naime, remasterizirano izdanje starog klasika iz 1997. odgođeno je za početak 2018. godine što znači da će Definitive Edition propustiti 20. rođendan ovog bogatog serijala.

U priopćenju, tim je spomenuo da se opseg Definitive izdanja proširio izvan onoga što se smatra remasterom. „Izazov ponovnog izdavanja jednoga klasika je upravo to što je on klasik i stoga zaslužuje da ga se tretira s poštovanjem“, poručili su. „Istovremeno, u živom, uspješnom žanru, norme se neprestano razvijaju, tehnologija napreduje, a očekivanja igrača se mijenjaju. To vrijedi za RTS kao i za bilo koji drugi žanr. Dakle, izazov je ponovno stvoriti iskustvo ne kao što je ono ‘zapravo’ bilo već kao što ga se svi sjećamo“.

Povrh toga, Microsoft je obznanio da planira pripremiti zatvorenu betu za Age of Empires: Definitive Edition u kojoj će sudjelovati na tisuće igrača, a povratne informacije zajednice pomoći će timu da nam isporuči onakvo izdanje kakvo mi želimo.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Kniht

    14.10.2017 - 15:11

    Taman da mi život posluži za još nešto osim igranja igrica. 🙂

  • Nijam Kaj

    14.10.2017 - 18:36

    Bas sam jucer trazio informacije kada izlazi.? AoE je prva pc igra koju sam igrao, sjecam se da sam znao biti po 9 sati pred racunalom bez pauze. Nadam se da ce postojati sifre kao i kod originala.? Mislio sam igrati BF1 no idem malo AoE3, nisam vec dugo igrao.

  • Zoran Žalac

    15.10.2017 - 13:57

    Čudno, ali i bolje – ionako bi prošlo nezapaženo u ovoj gužvi.

    • Nijam Kaj

      @Zoran Žalac, 15.10.2017 - 16:23

      Slazem se.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?