HCL.HR

Alan Wake se vratio na Steam, mrcina stara

Zoran Žalac 26.10.2018.   •   2 komentara


Godinu dana nakon što su je Alan Wake prisilno otišao sa Steama, Remedy Entertainment uspio ga je nagovoriti da se vrati.

Sredinom 2017. godine finski Remedy Entertainment najavio je kako iz prodaje na Steamu i GOG-u mora povući svoju igru Alan Wake. Razlog za to bio je istek prava na korištenje pojedinih pjesama u igri, a iako su iz Remedyja poručili kako će pokušati obnoviti licence, tome nismo pridavali velike nade.

Srećom, situacija je po kronično neispavanog Wakea na kraju ipak razriješena u pozitivnom svjetlu. Problem je inače riješila tvrtka Microsoft, koja još uvijek polaže izdavačka prava na Alana Wakea. Ništa od originalne glazbe nije uklonjeno pa se igru može doživjeti u izvornom izdanju.

Wake se tako vratio na Steam i GOG gdje mu je za dobrodošlicu udijeljen popust od visokih 80% te se igra može kupiti već za manje od dvadeset kuna. Digitalna verzija za Xbox 360 još nije vraćena u prodaju, ali i ona bi trebala uslijediti kroz nekoliko dana.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Serpico

    26.10.2018 - 10:51

    Hm… na Steamu sad stoji da je izdavač Remedy Entertainment. Znači li to da sad imaju pravo na IP ili pak samo pravo Alan Wake igru.

  • p3rocro

    26.10.2018 - 13:21

    Odlicna prica, grafika i atmosfera ali repetivne i jako jako dosadne borbe koje unistavaju volju za igranjem, steta sta daj dio nije bolje odraden..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?