HCL.HR

AMD proširuje svoju prisutnost u svijetu Formule 1

Zoran Žalac 22.10.2018.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Tvrtka AMD našla je novog partnera u najpopularnijem motornom sportu na planeti.

Poznavatelji Formule 1 znaju kako je tvrtka AMD već odavno prisutna kao jedan od sponzora momčadi Ferrarija. Tako je bilo prije više od desetak godina, a tako je i ove godine otkako je s ekipom Scuderia Ferrari dogovoreno višegodišnje partnerstvo. No, to neće biti jedina momčad s kojom će AMD surađivati u svijetu Formule 1.

Tvrtka je sada dogovorila suradnju i s relativno mladim timom Haas, koju također poreću Ferrarijevi motori, a u čijim će se podatkovnim centrima ubuduće naći AMD-ovi EPYC procesori serije 7000. Oni će Haasovim inženjerima poslužiti pri dizajniranju novog bolida za sezonu 2019., odnosno za potrebe izgradnje potpuno novog simulatora fluidne dinamike.

Ekipa iz Haasa nada se maksimizirati prednosti SFD analize unutar novih regulativa za Formulu 1, a time značajno uštedjeti u okviru ograničenog budžeta, što bi im EPYC procesori trebali omogućiti svojom ogromnom računalnom snagom.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • i_love_all_games

    22.10.2018 - 12:04

    To AMD! Moj najdraži moto-sport, moj najdraži vozač dolazi u Ferrari iduće godine i moj drugi najdraži proizvođač čipova bit će zajedno. Odlično. Odlično za gamere i za formulu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?