HCL.HR

Amerikanci osvojili Dota 2 The International, otišli kući kao milijunaši

Igor Belan 10.08.2015.   •   13 komentara


Po prvi put u povijesti najunosniji esports turnir na svijetu, Dota 2 The International, osvojio je američki tim – pogledajte finalnu borbu.

Veliko finale Dota 2 The Internationala, također poznatog i kao najunosnijeg esports turnira na cijelom svijetu, održano je prošle subote, kao što vam je naš Vlado najavio kroz dva prijašnja članka. Nažalost, Vlado nije mogao u istoj maniri ogromnih članaka popratiti i posljednje dane velikog turnira, no zato sam ja tu da informiram sve vas koji preko vikenda niste pratili gaming novosti kako je pobjedu, po prvi put u povijesti, odnio jedan američki tim.

Govorimo naravno o timu Evil Geniuses koji su se u finalu susreli s kineskim timom CDEC. Nakon mukotrpne finalne borbe američki tim pobijedio je kineski s rezultatom 3-1, učinivši svakog igrača u tom peteročlanom timu milijunašem. Prisjetimo se, ukupni nagradni fond za ovogodišnji The International iznosio je malo više od 18 milijuna dolara, a nakon što su timovima sve do 16-og mjesta podijeljenje nagrade, prvacima je ostalo 6,6 milijuna dolara! Nije loše prošao ni drugoplasirani CDEC koji su se u Kinu vratili s “utješnom” nagradom u iznosu od 2,8 milijuna američkih dolara. Kad malo razmislim i oni su postali milijunaši – barem ako to računamo u kunama.

Posebno dirljiva priča u svemu ovome je ona vezana za najmlađeg igrača turnira – 15-godišnjaka iz Pakistana imena Sumail “SumaiL” Hassan kojeg je tim Evil Geniuses regrutirao početkom ove godine. Sumail je odrastao u Pakistanu gdje nije imao ni vlastito računalo, no obožavao je videoigre i oduvijek je sanjao o sudjelovanju na velikim esports turnirima pa je bio redovit gost u lokalnom mu internet kafiću. U jednom trenutku je čak i prodao biciklu da bi mogao više igrati – najbolji ulog u karijeru ikada, budući da je sada bogatiji za oko 1,3 milijuna dolara.

Kompletnu veliku završnicu The Internationala u trajanju od gotovo pet sati možete pogledati ispod.

Jeste pratili The International?

Komentari (13)

  • bartul_9

    10.08.2015 - 18:07

    Ajmee nemozes virovat.Blago im se.Ovo je samo jos jedan prikaz toga koliko daleko gaming ide.U skorijoj buducnosti ce gaming bit nova disciplina na Olimpijskim igrama.

    • DiskoVrucica

      @bartul_9, 25.08.2015 - 11:36

      Ajme budalastine, majko mila

  • Trevor

    10.08.2015 - 18:19

    Užas. Ne daj bože da se gaming pojavi na Olimijskim igrama.

    • redhillunited

      @Trevor, 10.08.2015 - 19:00

      slazem se, to bi bilo pretjerivanje 😀

    • MrMagarac

      @Trevor, 10.08.2015 - 19:13

      Sta uopce radis na GAMING portalu s takvim glupim komentarom?

    • SickyRitt

      @Trevor, 10.08.2015 - 19:41

      https://www.youtube.com/watch?v=qYlpxFWXCM8 mozda ti ovo promijeni zastarjeli stav i misljenje prema eSportu barem malo

    • Antifeminista

      @Trevor, 11.08.2015 - 20:16

      Slažem se Trevor. Užas, jad i očaj. Iz zabave raditi sport, jadno.

    • Apocalypse4987

      @Trevor, 25.08.2015 - 13:26

      SInko, znaš koliko se "klasičnih" sportova ne pojavljuje na olimpijadi, šta se odma treseš da bi gameing moga doć na olimpijadu. Al nema sumnje da će esport postat sve popularniji, ipak se tu vrti ogromna lova

  • T-ReXx

    10.08.2015 - 19:49

    Da budem iskren, zadnji game nije bio baš "napet". Sumail je pickao Storm Spirita, sa kojim rijetko gubi, a kad je Universe napravio Roshan Echo Slam, ppd sa Apparitionom odmah poslje njega, nije bilo ni upitno. CDEC nije imao šanse protiv EG-ovih pickova.

    • ReflectoR

      @T-ReXx, 10.08.2015 - 21:31

      po pickovima se i ocekivao tako los zadnji mec… koliko je cdec lose pickao, bolje da su pickali random

    • MaliMicek

      @T-ReXx, 11.08.2015 - 00:51

      Zadnjih 20 gejmova cijelog turnira se vrtilo oko 20 pikova, dosadni pikovi ali zanimljiv turnir.
      Al opet to su profi igrači koji znaju iskoristiti svaku sitnicu iz igre i na ovom Internationalu se maksimalno iskorištavao zadnji patch. Osobno sam navijao za EG od početka ali na kraju mi je cijeli turnir postao zamoran zbog non stop storma,sf-a, qop, gyro (svaki božji gejm) itd
      Iskreno od mene sumail je fenomenalan al debelo precijenjen . Dečko zna igrat 15 heroja ako i tolko. Bez obzira na njegovu agresivnost i prostor koji je znao napravit svojim mid igrama EG je u ranijoj fazi itekako čupao sumaila čak i u mečevima gdje je imao 0-3 u 4 minuti. Svaka im čast kao timu svima ali ako je netko zapeo onaj mali korak naprijed ispred svih i povukao to sve to su old man Fear i UNIVERSE koji je dosadan ko isus na clocku al ga je iznimno zabavno gledat.
      Još jednom GG EG 🙂

    • MaliMicek

      @T-ReXx, 11.08.2015 - 01:09

      Al da me netko ne shvati krivo sumail je fenomenalan i definitivno treba poslužiti kao primjer i nada mlađim igračima. Svaka čast na takvom uspjehu, tako mlad. GG EG 🙂

    • T-ReXx

      @T-ReXx, 11.08.2015 - 02:40

      Dobar je on igrač, ali osobnost mu je malo… Loša. :p

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?