HCL.HR

Among Us od sada ima mogućnost quickchata unutar igre

Josip Klanfar 09.03.2021.   •   3 komentara


Iako se Among Us igra pretežno s glasovnom komunikacijom preko Discorda, Zooma i sl., za sve one kojima to nije praksa sada će biti lakše dopisivati se unutar igre.

Megapopularna uspješnica Among Us, koju je kreirao tročlani tim iz studija Innersloth, konačno je dobila ažuriranje sa značajnijom opcijom unutar same igre – quickchat. Iako se većinom Among Us igra uz voice chat preko Discorda, Zooma ili nekih sličnih aplikacija, ovaj novitet će pomoći onima koji su zaglavili sa standardnim chatom ugrađenim unutar igre.

S obzirom kako sam razgovor unutar igre može biti kaotičan, uz novo ažuriranje (verzija 2021.2.21) koje donosi quickchat, stvari bi trebale biti malo lakše. Quickchat je izveden kao kotačić s prečacima za razgovor, a na raspolaganju su nam ukupno sedam  općih prečaca: pitanja, odgovori, optužbe, lokacije, izjave, sustav, posada.

U praksi to funkcionira ovako: Ako kliknete na optužbu, izbornik će vam ponuditi nekoliko brzih opcija poput „A je lovio B“, gdje ćete umjesto A i B staviti imena sudionika koje optužujete ili ako odaberete sustav, ponudit će vam se pitanja vezana za sustav poput tko je na kamerama, tko je u administratorskoj sobi i slično.

Iako na prvu djeluje kaotičnije nego što je, kada se čovjek navikne postane to normalno. Potrebno je znati da ako uključite opciju quickchata, igra će vas spajati samo s onima kojima je ta opcija uključena.

Kako i sami developeri navode, ova opcija nije neka velika stvar, ali treba uzeti u obzir kako svega pet osoba rade na ovoj igri. Uskoro bi trebalo doći malo veće ažuriranje koje će uključivati korisničke račune, prijateljstva i praćenje statistike, a ne zaboravimo da ove godine treba izaći i nova mapa koja izgleda kao unutrašnjost cepelina.

Ne znam za vas, ali ja idem isprobati ovu opciju na nekom random igraču uz kultnu Among Us rečenicu: „Red is sus!“

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Djuro05

    09.03.2021 - 09:28

    Kasno su se setili.

    • cutiexxx

      @Djuro05, 09.03.2021 - 10:07

      Bolje ikad nego nikad!

  • Faris.com

    09.03.2021 - 11:02

    Ili su mogli,pazite ovo: napraviti voice chat…wow

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?