HCL.HR

Priprema li nam to Apple preklopni iPhone?

Juraj Bevandić 03.11.2016.   •   3 komentara


Apple je patentirao savitljivi ili preklopni elektronički uređaj s ekranom i nacrti nas neodoljivo podsjećaju na njihove iPhone pametne telefone.

preklopni iPhone

Zanimljive vijesti dolaze iz Applea koji bi mogao biti spreman potresti mobilno tržište. Ranije ovoga tjedna odobren im je patent za preklopni ili savitljivi elektronički uređaj i iako to zvuči kao da bi mogla biti riječ o bilo čemu, određeni odobreni nacrti neodoljivo podsjećaju na njihov iPhone.

apple-bendable-phone-patent

Na slici s lijeve strane nalazi se pak nacrt uređaja s dva ekrana oko jedne rotirajuće osi i ustvari nas time jako podsjeća na Nintendo 3DS konzole. Takva bi konstrukcija uređaja bila postignuta korištenjem sitnih karbonskih vlakana u izradi unutrašnjih komponenata, a sve daljnje detalje možete pročitati u podužem objašnjenju na stranicama patentnog ureda.

Iz ureda također doznajemo da je Apple prvi puta prijavio ovakav patent 2014. godine kada su imali problema s iPhone 6 uređajima koji su se lako savijali i lomili. Ova tehnologija bi stoga možda mogla biti usmjerena na građu klasičnih pametnih telefona nešto otporniju na savijanje i udarce. No, neke priložene slike ne izgledaju kao tradicionalni iPhone, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li koncept ikada zaživjeti.

Biste li htjeli preklopni iPhone? Što mislite da će biti od ovoga?

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • Chronosus

    03.11.2016 - 20:24

    A ovo ima veze s gamingom kakve?
    Ili ćete i vi krenuti zajedno s ostalim novinarskim stadom i stavljati u svaki drugi naslov Apple u nadi da će to donijeti više klikova?

    • Juraj Bevandić

      @Chronosus, 03.11.2016 - 20:34

      Apple smo u naslovu imali (osim u ovoj vijesti) samo jednom ove godine, a prije toga tek u davnoj 2013. Preklopni smartphone s dva ekrana mogao bi biti interesantna i neočekivana konkurencija popularnom Nintendu 3DS, a pogotovo s obzirom da Nintendo u zadnje vrijeme sve više koketira s mobilnim tržištem. Osim toga koncept je barem meni osobno interesantan i za ostale stvari srodne našem portalu, pa sam odlučio da bismo to mogli podijeliti s našim čitateljima. Nisam upućen kuda ide ostatak novinarskog stada, ali im šaljem lijep pozdrav ako se putem sretnemo.

    • Artyom

      @Chronosus, 04.11.2016 - 20:20

      Kako nema veze sa gamingom? Za iOS platformu se vjerojatno proizvodi i prodaje više igara nego za sve konzole i pc platforme zajedno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?