HCL.HR

Ara: History Untold želi spojiti Civilization i Total War, dolazi krajem 2024.

Zoran Žalac 19.01.2024.   •   5 komentara


Xbox je demonstrirao novu stratešku igru bivših developera Civilizationa te otkrio kako Ara: History Untold planira evoluirati grand strategy žanr.

Razvojni studio Oxide Games u sinoćnjem je Xbox Developer_Directu iznio zanimljivu priču o razvoju svoje PC ekskluzive Ara: History Untold. Naime, ova je strateška igra isprva razvijena kao boardgame naslov kojega su developeri paralelno igrali dok su radili na virtualnoj verziji.

Temeljna ideja koja pokreće igru Ara: History Untold je evoluiranje nekih ustajalih konvencija grand strategy žanra. Primjerice, navodi se kako u ovoj igri neće biti optimalne strategije za najbrži put do uspjeha. Ara se protiv toga nastoji boriti elementima nepredvidivosti i nasumičnosti u razvoju tehnologije kroz svoje periode. Igrači će tako vagati oko odluka kad je najbolje napustiti trenutna znanja i započeti novu eru.

Još jedna od stvari koju Ara želi promijeniti je onaj problem da vas krivi potez u startu može koštati katastrofe nakon više sati igranja. Koristit će se tako sustav aktova, tj. svojevrsnih checkpointova. Svaki akt bit će podijeljen u tri faze i cilj će biti da se u svakoj fazi skupi dovoljno Prestige bodova kroz zadatke, napredovanje i sl., kako bi se moglo napredovati u sljedeći akt. U slučaju da ne skupite dovoljno Prestige bodova, to će značiti da se morate vratiti na sam početak trenutnog akta.

Ara: History Untold za sada nema datum izlaska, ali je u planu za jesen 2024.

Komentari (5)

  • Aldin219

    19.01.2024 - 10:25

    To bi bilo vrlo zanimljivo

  • DjokaBA

    19.01.2024 - 10:42

    Rise of Nations na steroidima. Obecava.

  • mirkunjaaa

    19.01.2024 - 11:01

    Zanimljivo 👍

  • janisevac

    19.01.2024 - 17:00

    Ovo ce biti bomba od igreee 😍😍😍😍

  • marko1106

    21.01.2024 - 09:09

    volim strategije na poteze ali ih je premalo.Civ je ok ali kad odigras par puta vidio si sve jer nije toliko kompleksan.Sve je dobro sve super ali diplomacija je jako plitko napravljena.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?