HCL.HR

ARK: Survival Ascended za PS5 nakon malo zavlačenja ipak je odgođen

Zoran Žalac 21.11.2023.   •   3 komentara


Ka’će ARK na PlayStation 5? Nakon obećanja da će izaći ovaj mjesec, na kraju je stigla obavijest kako ipak neće izaći ovaj mjesec.

Prerađeni ARK: Survival Ascended od prošlog je mjeseca dostupan na PC platformi, a od danas i na Xbox Series X/S konzolama. No, što je s verzijom za PlayStation 5? E, ona će ipak kasniti usprkos obećanjima da će dinosauri na Sonyjevoj konzoli oživjeti ovoga mjeseca.

Datum izlaska ARK: Survival Ascendeda još uvijek nemamo – ali znamo da je izlazak odgođen za 12. mjesec. Prema opisu Studio Wildcarda, igra je za PS5 morala biti odgođena zbog otkrivenih problema u cross-platform igranju. 

Dakako, ovo razvlačenje oko lansiranja ARK-a na konzole nije ni prvo ni zadnje ponašanje developera koje se može okarakterizirati kao sumnjivo. Primjerice, dok je igra u izdanju za PC jasno označena kao proizvod koji je u early access fazi i nije dovršen (iako se radi o preradi osam godina starog naslova!), verzije za konzole uopće se ne tretiraju kao nedovršeni proizvodi.

Dok su ranije igre studija Wildcard na Xboxu bile lansirane u sklopu Game Preview programa (isto što i early access), *nekako* se to uspjelo izbjeći. Možda zato jer PlayStation nema svoj pandan early accessa i zabranjuje prodaju igara koje nisu dovršene. No, bez problema se zato mogu prodavati igre za koje izdavač prešuti da su nedovršene.

Komentari (3)

  • Tatta

    21.11.2023 - 19:23

    Da li je netko napravio ovaj update na svojoj PS5 konzoli za ovu PS4 verziju da znam dal se isplati to raditi ? … ili da cekam da dodje bas PS5 update ARK-a ?

  • JoseJose

    22.11.2023 - 10:37

    Ne radi normalno ni na rtx4090 a ne će na PS5. Nabacali UE5 na staru igru i sad misle da je to to.

  • Zardaniac

    30.11.2023 - 19:48

    Zasto kosta 339 eura na plejci ? Jel to jos jedan od problema hrv storea

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?