HCL.HR

Arkane Studios ipak radi Prey 2

ToxarE 16.08.2013.   •   1 komentara


Kotaku se dokopao mailova koji potvrđuju kako je developer Dishonoreda preuzeo Prey 2. Igra se navodno razvija od samog početka, a predstavljena je kao duhovni nasljednik System Shocka 2.

Još u svibnju pisalo se o tome kako je Arkane Studios, developer prošlogodišnjeg Dishonoreda, preuzeo Prey 2. Arkane i njihova matična tvrtka, Bethesda, tada su sa žarom odbacili sve takve tvrdnje, no mailovi kreativnog direktora studija, Raphaela Colantonia, kojih se jučer dokopao Kotaku, navode kako je taj podatak istinit, a preuzimanje projekta dogodilo se upravo u svibnju.

Arkane se sada sastoji od dva studija – jedan je u Austinu u Texasu, a drugi u Lyonu u Francuskoj. Studio u Lyonu trenutno radi na nastavku Dishonoreda, dok je američki studio, koji je nedavno završio s izradom Dishonored DLC-a, očito u pretprodukciji reboota Preya 2. Razvoj igre navodno počinje od samog početka – Arkane Austin neće koristiti ništa što je Human Head, studio koji je najviše vremena radio na problematičnoj igri, do sada napravio.

Fanovima legendarnog System Shocka bit će interesantno čuti kako je Colantonio u mailu poslanom članovima studia naveo da je projekt Bethesdi predstavljen kao “duhovni nasljednik System Shocka 2”.

Bethesdin predstavnik na objavu Kotakua odgovorio je: “Ne pričamo o projektima na kojima Arkane radi i nemamo nikakvih novih informacija za podijeliti o Preyu 2.” Izuzetno neočekivano! Budući da je studio tek krenuo s razvojem od samog početka, pretpostavljamo da materijal iz same igre nećemo vidjeti još neko vrijeme.

Komentari (1)

  • sajo

    16.08.2013 - 19:53

    Šteta što kreću ispočetka. Trailer sa prošlogodišnjeg E3a je bio dosta nabrijavajući.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?