HCL.HR

Najavljena je prva Assassin’s Creed igra za mobitele

Zoran Žalac 10.09.2022.   •   7 komentara


Assassin’s Creed će se ponovno zaputiti u Kinu, ali ovoga puta u mobilnoj igri u kojoj ćemo prvi put kreirati vlastitog lika.

Pored triju Assassin’s Creed igara koje su u razvoju za konzole i PC, u budućnosti nam stižu i dvije za mobilne platforme. Prva od njih bit će Assassin’s Creed kodnog imena Jade, smještena na područje Kine, 215. godine prije nove ere. Ubisoft nam obećava parkour po Kineskom zidu, ali i jedinstvenu opciju za serijal – mogućnost kreiranja vlastitog lika, odnosno biranja njegovog izgleda.

Ubisoft ovu igru promovira kao prvi Assassin’s Creed za mobitele, što tehnički nije točno jer je već bilo AC igara za mobilne uređaje. Međutim, kažu kako je ovo pravi AC u otvorenom svijetu – a to je nešto čega nije bilo u ranijim igrama za mobitele. Ostaje nam samo vidjeti kako će to biti izvedeno s tehničke strane i iz koje perspektive.

Spomenuli smo da je Ubisoft najavio dvije mobilne igre. Nakon AC Jade uslijedit će igra koja će po svemu sudeći biti ekskluzivna za Netflixovu pretplatu, a bit će vezana za Assassin’s Creed seriju koju Ubisoft razvija u suradnji s Netflixom. Najavljeno je da će tu seriju producirati Jeb Stuart, scenarist filma Die Hard i Netflixove serije Vikings: Valhalla.

Komentari (7)

  • Moonlight22

    10.09.2022 - 23:04

    Mislim da je jedan piratski AC na mobitelu bio otvorenog svijeta, al davno su ga makli

    • matej931

      @Moonlight22, 10.09.2022 - 23:37

      Tako je, igrao tamo 2015 godine. Dosta dobra igra. I fora na fallout shelter, AC:Rebellion igrao pola godine i odustao

    • Arthur

      @Moonlight22, 14.09.2022 - 11:11

      Ali koliko se sjećam taj se zvao AC Pirates i tu si upravljao samo gusarskim brodom i tako si ga nadograđivao i uređivao kako je igra išla dalje. Nije tu bilo kretanja sa likom nego je tvoj lik bio kapetan tog broda i samo si se kretao po otvorenom moru i borio protiv drugih brodova. Čak mi se taj i sviđao jer sam ga i sam igrao, ali ovaj će biti baš pravi AC pa me zanima kako će izgledati.

  • Agent

    10.09.2022 - 23:13

    Nisam probao ni jednu AC igru na mobitelu ali radit jednu samo za mobitele nekako ne vjerujem da će dobro proći. Mislim da parkour na mobitelima ne može bit toliko brz pa i toliko zabavan.

  • Cone3006

    11.09.2022 - 10:05

    Sve je krenulo u pravcu mobilnih igara jbg ..

  • Zlo

    11.09.2022 - 17:01

    AC kung fu panda mislim da ce da bude smece

  • Arthur

    14.09.2022 - 11:15

    Baš me zanima AC na kineski đir samo mi je žao što je za mobitele, ali možda ga i uzmem jer želim vidjeti kinu kao dio AC serijala. Znam da imamo već jedan AC u kini ali to je kao neka igra koja ima pogled kao stare super mario igre samo nije 2D a niti je open world. Zanima me ovo i želim vidjeti što će biti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?