HCL.HR

Assassin’s Creed Syndicate ističe grafičke prednosti svoje PC verzije

Zoran Žalac 09.11.2015.   •   8 komentara


Kao i u prijašnjim slučajevima Ubisoftovih Assassin’s Creed igara, najnoviji AC: Syndicate u PC verziji imat će ekskluzivne grafičke slatkiše Nvidia Gameworksa.

Novi Assassin’s Creed već smo imali prilike zaigrati na konzolama, no još uvijek ga čekamo zaigrati onako kako je zamišljeno – u 60 sličica po sekundi. Ne znamo, doduše, hoće li nam to optimizacija igre dopustiti, ali ono što znamo je to koje će grafičke prednosti PC verzija imati. Kao i s dosadašnjim igrama, riječ je tu o tehnologijama Nvidijinog GameWorksa. Ekskluzivan za Nvidijine kartice bit će temporalni anti-aliasing iliti TXAA. HBAO+ algoritam za ambient occlusion efekt radit će na Nvidia/AMD karticama, a isto vrijedi i za PCSS algoritam Soft Shadows efekta.

Poseban tretman imat će vlasnici G-Sync monitora, odnosno korisnici GeForce Experience programa kojima će se postavke moći podesiti za najoptimalnije performanse. Naravno – barem u teoriji, jer vidjeli smo i GameWorks naslova (ala Arkham Knight) koji su zbog tih stvari pokleknuli, i to ne samo na AMD karticama. U bilo kojem slučaju, Assassin’s Creed Syndicate na PC stiže 19. ovog mjeseca. Isplati li ga se zaigrati provjerite u našoj video recenziji.

Komentari (8)

  • IaMarmageddoN

    09.11.2015 - 12:45

    Što bude prednost ovaj put, samo 100 bugova?

    • pesek32

      @IaMarmageddoN, 09.11.2015 - 12:52

      Lol. Nažalost, vjerojatno si u pravu.

  • VladoShady 980

    09.11.2015 - 13:18

    Igra ce kladim se imati problema sa optimizacijom, doduse posto se sama Nvidija upetljala u razvoj mozda i nece biti problema na njihovim kartama, a mozda ce ih i biti ali daleko manje…

    • pesek32

      @VladoShady 980, 09.11.2015 - 13:46

      Nvidia se upetljala i u AK…

  • KhorneFlake

    09.11.2015 - 14:32

    Prosto smiješno da od tako malog broja implementiranih GW efekata mora da se navodi G-Sync kao da je neka excluziva za određeni naslov, kako bi moglo djelovati neobavještenim ljudima, a samo treba imati monitor sa imenovanom tehnologijom i nV karticu. Ko zna šta su uopšte optimalne performanse da bi AC radio u G-Sync rangu frekvencija. Od svega navedenog (a i inače što se tiče GW-a) jedino je HBAO+ vrijedan spomena. Dobrinosi vizualijama a nema pretjeran udar na performanse.

  • Vejn

    09.11.2015 - 17:47

    Nije mi jasno, zasto nisu kao i u Black Flagu implementirali physX efekte. Mislim da bi to bio samo slag na tortu. Defintivno, ova igra ce i bez physX efekata izgleda mocnije i od Unitya i Crysisa 3, ali razocaran sam, ocekivao sam dosta dosta vise sa ovim. Particles i smoke efekti nisu smjeli izostati !!! Ali aj' za utjehu mi je sto ce svakako razbiti graficki sve sto postoji na PC platformi, HBAO + sjencenje je stvarno vrhunska stvar, barem duplo zahtjevnije od SSAO moda ali kad vidis kolicinu sjencenja svakako opravdava svoju zahtjevnost.. TXAA svakako nije zahtjevan uopste.

    • trulex

      @Vejn, 10.11.2015 - 00:51

      Imam Nvidiu, i kažem ti da ti ovaj komentar nema smisla, naveo si sve efekte koje razvale preformanse u igri kako nvidia userima tako i AMD. Što se tiče nvidia dodatni efekata, jedino što valja je physx ostalo je sve toliko nestabilno.

  • Jokerhere

    10.11.2015 - 16:29

    Ja sam ga preodrerovao na g2a ko zna sta ce bit

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?