HCL.HR

Atari 50: The Anniversary Celebration donosi kolekciju od 90 igara sa šest Atarijevih platformi

Zoran Žalac 30.06.2022.   •   1 komentara


Povodom 50 godina postojanja tvrtke Atari dobit ćemo veliku kolekciju njihovih igara za moderne platforme, s intervjuima i arhivskim materijalima koji pričaju priču o jednoj od najvažnijih gaming tvrtki u povijesti gaminga.

Tvrtka Atari ovoga je tjedna proslavila pola stoljeća postojanja i premda se više ne bave proizvodnjom novih igara, tim povodom stiže nam kolekcija koja će nas provesti kroz povijest jedne od prvih uspješnih firmi u gaming industriji.

Atari 50: The Anniversary Celebration zamišljen je kao interaktivno putovanje kroz 50 godina Atarija. Bit će to kolekcija od 90 igara sa šest Atarijevih platformi – 2600, 5200, 7800, Atari 8-bit računala, Lynxa i Jaguara. Igre će biti poredane na vremenskoj crti te će biti popraćene zanimljivim činjenicama iz povijesti, intervjuima s bivšim zaposlenicima Atarija, i sl.

Nemamo još kompletan popis igara u kolekciji, no najveći fanovi Atarija već znaju što očekivati. Prvi put će tako igre s Atari Lynx i Jaguar konzola biti dostupne na modernim platformama, a u katalogu će se naći i šest remasteriziranih Atari hitova. To su: Swordquest AirWorld, Haunted Houses, VCTR-SCTR, Neo Breakout, Quadratank i Yars’ Revenge Reimagened.

Atari 50: The Anniversary Celebration najavljen je za PC, PS4, PS5, XBO, XS i Switch. Kolekcija će se u prodaji pojaviti tijekom 11. mjeseca 2022. godine po cijeni od 39,99 eura.

Komentari (1)

  • AngryMosquito

    30.06.2022 - 13:50

    Kad smo vec kod ovih starih konzola,pa da pitam…. Dal se isplati kupit SNES mini ili ne?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?