HCL.HR

Atlus se ispričava gamerima kojima su prijetili zbog streamanja Persone 5

Juraj Bevandić 27.04.2017.   •   0 komentara


Atlus je po izlasku Persone 5 strogo ograničio dijeljenje sadržaja iz igre, a sada su mrvicu popustili i ispričali se na potencijalnim uvredama, ali i dalje nam ne vjeruju u cijelosti.

Persona 5 stream

Personu 5 smo čekali deset godina i kada je napokon stigla engleska verzija za naše tržište uvjerili smo se da se isplatila svaka sekunda čekanja. U tih deset godina populariziralo se streamanje videoigara i općenito YouTube kanali s prelascima i developer Atlus se pobrinuo da to ne našteti njihovoj igri koju žele da ljudi sami iskuse.

Blokirali su share funkciju na PS4 konzoli, a streamerima i komentatorima rekli da ne smiju prikazivati događaje nakon datuma 7.7. u igri, jer će im demonetizirati sadržaj i prijaviti kanal. Na službenom blogu sada kažu kako ih je iznenadila negativna reakcija na to te se ispričavaju ako su zvučali prijeteće i uviđaju da su se obraćali pogrešnim tonom.

Što su napravili po tom pitanju? Pa u principu apsolutno ništa – produžili su ograničenje na 19.11. do pred sam kraj igre. No, vremensko ograničenje nije bio problematičan dio, već prijetnje prijavama i suspenzijama kanala, a pošto u isprici ne spominju nikakve promjene o prijetećim dijelovima zabrane, moramo pretpostaviti da će i dalje prekršitelje goniti.

Označeno sa: , ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?